Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι δημοσκόποι παραδέχονται ότι “έσπρωξαν” το Ποτάμι!

Οι δημοσκόποι παραδέχονται ότι “έσπρωξαν” το Ποτάμι!

Είναι γνωστόν ότι οι δημοσκοπήσεις, επί το πλείστον, δεν λειτουργούν ως προσπάθεια αποτίμησης και καταγραφής της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων, αλλά ως ένα όργανο έμμεσης πίεσης για την διαμόρφωση συνειδήσεων. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων έρχονται σε κραυγαλέα αντίθεση με τα πραγματικά αποτελέσματα που βγάζει η κάλπη.

Ιδιαίτερα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει νιώσει για τα καλά στο πετσί της το ″τσεκούρωμα″ των ποσοστών της. Στις πρόσφατες εκλογές το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών παρουσιαζόταν στις στημένες δημοσκοπήσεις να κυμαίνεται από την τέταρτη μέχρι την έκτη θέση, όμως το αποτέλεσμα της κάλπης όχι μόνο διέψευσε αλλά πολύ περισσότερο εξευτέλισε τις «αναλύσεις» και τις «μετρήσεις» των δημοσκοπικών εταιριών, αφού ως γνωστόν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έλαβε την Τρίτη θέση. Ένα χαρακτηριστικό αυτών των προεκλογικών δημοσκοπήσεων ήταν το χαρακτηριστικό «φούσκωμα» των ποσοστών του Ποταμιού, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να “τσιμπήσει” ο κόσμος και να ψηφίσει το μιντιακό αυτό δημιούργημα.

Όλες, σχεδόν, οι δημοσκοπήσεις έδιναν την Τρίτη θέση στο Ποτάμι, συνήθως δε με διαφορά ασφαλείας από το επόμενο κόμμα. Στην “Καθημερινή” της Κυριακής υπάρχει ένα άρθρο, το οποίο παρουσιάζει μια ημερίδα αφιερωμένη στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα. Γράφει χαρακτηριστικά η “Καθημερινή”: «Η ανάδειξη των κομματικών  προτιμήσεων των πολιτών αναλόγως της επαγγελματικής τους προέλευσης και κυρίως η σύγκριση με το τι ψήφισαν το 2012, ήταν ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν στο Πάντειο σε μια ημερίδα αφιερωμένη στις εκλογές που διοργάνωσαν οι Γιάννης Βούλγαρης και Ηλίας Νικολακόπουλος με τη συμμετοχή γνωστών εκλογολόγων, όπως ο Στρ. Φαναράς, ο Δημ. Μαύρος, ο Γ. Κωνσταντινίδης και ο Πάνος Σταθόπουλος».

Βλέπουμε εδώ «όλο τον καλό κόσμο» των δημοσκοπικών εταιριών στην ημερίδα αυτή. Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε τα εξής: «Ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα αφορά το «Ποτάμι». Τα exitpolls ανέδειξαν το κόμμα του κ. Θεοδωράκη ως αυτό που κατεξοχήν ενισχύθηκε λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες, καθώς ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του (1,6%) δήλωσε ότι αποφάσισε να σταυρώσει το «Ποτάμι» την ημέρα των εκλογών!». Με βάση, λοιπόν, την παραδοχή των ίδιων των «έγκυρων» δημοσκόπων το πρωί της Κυριακής το Ποτάμι βρισκόταν στο 4,4% από το 6% που έλαβε τελικά, καθώς την τελευταία στιγμή αποφάσισε το1/4 των ψηφοφόρων να το προτιμήσει.

Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, καθώς όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις μέχρι και την Παρασκευή έδειχναν το Ποτάμι να  κατέχει με άνεση την Τρίτη θέση. Συνειδητά, δηλαδή, παραπληροφορούσαν τον κόσμο, μπας και τσιμπήσει μερικά ψηφαλάκια παραπάνω ο εκλεκτός των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης. Αναμφίβολα ένα μέρος από το 1,6% ψήφισε το Ποτάμι επειδή πείστηκε από τα λεγόμενα των δημοσκόπων ότι θα είναι το Τρίτο Κόμμα. Επομένως εξαπατήθηκαν στην ουσία από  τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Χωρίς αιδώ οι “έγκυροι” δημοσκόποι παρουσίασαν το  στοιχείο αυτό, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είναι σαν να παραδέχονται ότι έστω και εμμέσως «έσπρωξαν» κόσμο να ψηφίσει το Ποτάμι.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όμως, κόντρα στις στημένες δημοσκοπήσεις, υπερπήδησε όλα τα εμπόδια (κομματικά και εκδοτικά) που της έβαλαν, προκειμένου να της φράξουν τον δρόμο για την Τρίτη θέση.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-dhmoskopoi-paradechontai-emmesws-oti-esprwjan-to-potami#ixzz3TFr9lQTQ

Exit mobile version