Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τραγικά τα κενά στη δημόσια υγεία στη νησιωτική Ελλάδα

Τα θλιβερά περιστατικά που σημειώθηκαν στη Σκιάθο, με την αδυναμία άμεσης διακομιδής των ασθενών στο κέντρο υγείας, απλά επιβεβαιώνουν την τελματώδη κατάσταση που έχει επέλθει στις δημόσιες δομές υγείας στη νησιωτική, αλλά και στην ακριτική Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σε περιστατικό έκτακτης ανάγκης στη Σκιάθο κατέφθασε ο ίδιος ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας λόγω απουσίας οδηγού ασθενοφόρου. Δυστυχώς το περιστατικό έληξε άδοξα με το θάνατο ενός 47χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών. Παλιότερα, στο ίδιο νησί, σε τροχαίο περιστατικό, ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ίδιον μέσο στο Κέντρο Υγείας, καθώς ήταν αδύνατη η επέμβαση του ασθενοφόρου.

Πέρα από τη Σκιάθο, η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα νησιά, όπως στη Σάμο, με τον πρόσφατο θάνατο 34χρονου λόγω έλλειψης ασθενοφόρου αλλά και στη Ρόδο. Οι ελλείψεις δυστυχώς δεν εμφανίζονται μόνο στο στόλο του ΕΚΑΒ, αλλά αντιθέτως επεκτείνονται σε όλα τα επίπεδα, ήτοι στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις ακόμη και αναλώσιμα. Η αδιαφορία για τους κατοίκους των απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών εκτός από αδιαφορία και έλλειψη οργάνωσης, φανερώνει το μέγεθος της αναλγησίας από την πλευρά της Πολιτείας.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tragika-ta-kena-sth-dhmosia-ugeia-sth-nhsiwtikh-ellada#ixzz3TPIdpKTM

Exit mobile version