Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Πασόκ είμαι εγώ: Ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις ο αρχικαρεκλάρχης Βενιζέλος!

Το Πασόκ είμαι εγώ: Ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις ο αρχικαρεκλάρχης Βενιζέλος!

Μόνο κίνηση ατόμου το οποίο σκοπεύει να παραιτηθεί από την αρχηγική καρέκλα δεν δείχνει η ενέργεια του «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις στελεχών και μάλιστα ιστορικών. Εντελώς αιφνιδιαστικά ο νυν καρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ αφαίρεσε μετά τις εκλογές έξι στελέχη από την λίστα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής: τους Απόστολο Κακλαμάνη, Μανώλη Όθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κώστα Τριαντάφυλλο, Παύλο Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη.

Οι δύο τελευταίοι, οι οποίοι είχαν εκλεγεί με σταυροδοσία στο συνέδριο του 2013, διαμαρτυρήθηκαν έντονα με αποτέλεσμα να επανέλθουν στη θέση τους. Οι υπόλοιποι τέσσερις, όμως, παρέμειναν εκτός και κάποιοι εκτιμούν ότι ο Βενιζέλος θέλει να εκκαθαρίσει το ηγετικό όργανο του κόμματος από στελέχη των οποίων οι απόψεις κινούνται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στο εξάμβλωμα του Τζέφρυ (περιπτώσεις Κακλαμάνη, Τριανταφύλλου), από στενούς πολιτικούς φίλους της Φώφης Γεννηματά(ο Όθωνας θεωρείται ο οργανωτικός της σύμβουλος) ή από πασόκους που φλερτάρουν με την ιδέα της στρατηγικής σύμπλευσης με το ΣΥΡΙΖΑ(Τσιόκας).

Είναι, άραγε, τυχαία αυτή η στόχευση του Βενιζέλου; Μήπως προετοιμάζει το έδαφος είτε για ανατροπή της αρχικής απόφασης να παραιτηθεί από την αρχηγική καρέκλα είτε απλώς να  ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής σε κάποιο φερέφωνο του; Ανεξαρτήτως από τις όποιες εικασίες η κατάσταση στο άλλοτε κραταιό αυτό κόμμα εξουσίας είναι μη αναστρέψιμη πολιτικά. Βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια προς την οριστική του διάλυση και είναι εντελώς αμφίβολο αν θα μπορέσει να συμμετάσχει αυτοτελώς στις επόμενες εκλογές.

Το τέλος αυτής της κομματικής αθλιότητας θα σημάνει ταυτόχρονα και τη λήξη ενός απίστευτα διεφθαρμένου κομματιδίου, το οποίο κατάστρεψε τη Χώρα, κοινωνικοποίησε τα σκάνδαλα και έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη κλέφτης. Όσο πιο γρήγορα διαλυθεί τόσο πιο σύντομα θα ξεβρωμίσει ο Τόπος από τις αναθυμιάσεις των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της μιαρής ύπαρξης του.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ntoutse-benizelos-kathairese-tous-anepithumhtous-apo-thn-ke-tou-pasok#ixzz3TTQzQwOA

Exit mobile version