Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδού το Plan B: Θα στραγγίξει τους Έλληνες από χρήματα για να πληρώσει τους τοκογλύφους ο Σύριζα

Ιδού το Plan B: Θα στραγγίξει τους Έλληνες από χρήματα για να πληρώσει τους τοκογλύφους ο Σύριζα

Είδαμε σήμερα το νέο επεισόδιο του μελοδραματικού τηλεοπτικού σήριαλ «διαπραγμάτευση Σύριζα», όπου οι μεγαλοκαναλάρχες από κοινού με την συγκυβέρνηση προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον Ελληνικό Λαό. Στο τελευταίο αυτό επεισόδιο της σειράς οι «εταίροι» απορρίπτουν τις προτάσεις Βαρουφάκη, οι οποίες έγιναν ακριβώς για να απορριφθούν, και πλέον η κυβέρνηση αρχίζει και «αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας».

Σύμφωνα με τον Βαρουφάκη έχει ήδη καταρτιστεί “Plan B” προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο της μη αποδέσμευσης της επόμενης δόσης. Σύμφωνα με το σχέδιο, η κυβέρνηση ως πρώτο βήμα θα «παγώσει» τις πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί ο εσωτερικός δανεισμός, όπως έγινε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν έμμεσο τρόπο δέσμευσης των χρημάτων από τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να κλείσει τα χρηματοδοτικά κενά. Αυτή η μέθοδος είναι ουσιαστικά ίδια με την απευθείας φορολόγηση των πολιτών, αφού και πάλι δεσμεύονται χρήματά τους. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι έμμεση και συνεχώς δυσκολότερο στο να την αντιληφθεί κανείςΕίναι, όμως, το ίδιο αδιέξοδη, αφού και πάλι η αγορά αποστραγγίζεται από ρευστότητα με άμεσο κίνδυνο να υπάρχουν περισσότερα λουκέτα, περισσότεροι άνεργοι και συνεπώς ακόμα λιγότερα κρατικά έσοδα, συνεπώς ακόμα μεγαλύτερα κενά προς κάλυψη.

Εκτός και αν οι συριζαίοι εννοούν ότι πρόκειται να υπάρξει στάση πληρωμών προς τους μεγαλοεργολάβους, που λυμαίνονται τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα. Βεβαίως κάτι τέτοιο κρίνεται αδύνατον, αφού ο Σύριζα στηρίζεται στους καναλάρχες – εργολάβους δημοσίων έργων για να προπαγανδίζει το «τέλος των μνημονίων» και να έχει τους βουλευτές του σε συνεχές «στασίδι» στα πάνελ. Όπως έγινε αντιληπτό και από την αρχική δέσμευση 300 εκατ. ευρώ από το ταμείο για τις επιδοτήσεις των αγροτών, την κρίση θα την πληρώσουν, ως συνήθως, οι Έλληνες πολίτες, μόνο που θα γίνουν και εκεί «βαφτίσια», αφού δεν θα μιλάμε πλέον για «έκτακτο φόρο», αλλά για δέσμευση των χρημάτων τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/idou-to-plan-b-tha-straggijei-tous-ellhnes-apo-chrhmata-gia-na-plhrwsei-tou#ixzz3TXZAnv5N

Exit mobile version