Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εισαγγελική έρευνα για τον υπουργό Οικονομικών του Σαμαρά, Χαρδούβελη που έβγαζε τα χρήματα του στο εξωτερικό

Εισαγγελική έρευνα για τον υπουργό Οικονομικών του Σαμαρά, Χαρδούβελη που έβγαζε τα χρήματα του στο εξωτερικό

Το ποιόν των πολιτικών αντρών που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά από την αποκάλυψη πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γκίκας Χαρδούβελης είχε βγάλει λεφτά στο εξωτερικό, γεγονός για το οποίο ελέγχεται. Τόσο εμπιστοσύνη δείχνουν στην ελληνική οικονομία οι εθνοπατέρες…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ. Νικολούδης με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι: Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα. Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν». Επίσης, η Real news δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».

Ο Γκίκας Χαρδούβελης απάντησε στο δημοσίευμα, επιβεβαιώνοντάς το, λέγοντας: “… τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μουΤα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.”

Το πόσο νομότυπες ή παράνομες είναι οι ενέργειες του Χαρδούβελη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Το ότι οι πολιτικάντηδες όμως έχουν το περίσσιο θράσος να ομολογούν τον πλούτο τους, τον οποίο μάλιστα διατηρούν εκτός Ελλάδος είναι αδιαμφισβήτητο!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eisaggelikh-ereuna-gia-ton-upourgo-oikonomikwn-tou-samara-chardoubelh-pou-e#ixzz3TjmBENUR

Exit mobile version