Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια πρόταση για το σημερινό Eurogroup: Η Γερμανία μας χρωστά, ας πληρώσει αυτή!

Μια πρόταση για το σημερινό Eurogroup: Η Γερμανία μας χρωστά, ας πληρώσει αυτή!

Λένε οι της κυβέρνησης ότι η ΕΚΤ και οι «εταίροι» επιχειρούν την «ασφυξία» της χώρας, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να υπογράψει τα μνημόνια. Μεταδίδουν τα ΜΜΕ ότι η χώρα έχει να καταβάλει άμεσα στο ΔΝΤ και στους υπόλοιπους «εταίρους» τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα.

Παραλλήλως γίνεται ένα ολόκληρο επικοινωνιακό παίγνιο εκατέρωθεν, προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα τρομοκρατίας, προκειμένου να υπογραφούν τα μνημόνια, που έτσι και αλλιώς είναι προσυμφωνημένα. Διαβάσαμε πραγματικά απίστευτα πράγματα, εν όψει του σημερινού Eurogroup, τα οποία καταδεικνύουν ότι πρόκειται αυστηρώς για ένα επικοινωνιακό παίγνιο, με σκοπό την προσχώρηση σε έναν «έντιμο συμβιβασμό», ήτοι στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Ο Σύριζα εξελέγη κυβέρνηση της χώρας με προεκλογικό σύνθημα την καταγγελία του μνημονίου και την διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους. Η έναρξη όμως των συνομιλιών των βρήκαν στην αντίπερα όχθη με τους πασοκονεοδημοκράτες να πανηγυρίζουν για την «ρεαλιστική στροφή» του Σύριζα. Παρ’ όλους τους μνημονιακούς πανηγυρισμούς, όμως, ο Σύριζα επιμένει ότι «τελειώνει τα μνημόνια» και το μόνο που θέλει είναι «χρόνος».

Σεβόμενοι και κάνοντας ότι πιστεύουμε αυτά που λέει η κυβέρνηση, ας προχωρήσουμε σε μία εποικοδομητική πρόταση σχετικά με τις κατεπείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, προκειμένου να παρουσιαστούν σήμερα στο Eurogroup από τον Βαρουφάκη. Ως γνωστόν, οι δανειακές συμβάσεις είναι απαράγραπτες, ες αεί τοκιζόμενες και, φυσικά, ανταλλάξιμες.

Ως αντάλλαγμα για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας, μπορούμε όσο «διαπραγματευόμαστε» να θέσουμε κομμάτια του κατοχικού δανείου. Είναι να πληρωθεί 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως προείπαμε. Η χώρα μπορεί να μην πληρώσει τίποτε στους «δανειστές», παραπέμποντας τους στην δανειακή σύμβαση που έχει η Ελλάδα με την Γερμανία ήδη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην χώρα, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα σε λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και δικαστική διεκδίκηση της διαγραφής του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας. Στο ενδιάμεσο με απελευθερωμένο το 70% του προϋπολογισμού, αφού οι πληρωμές τοκοχρεολυσίων θα έχουν μεταφερθεί στη Γερμανία, θα μπορέσει η κυβέρνηση να ασκήσει εθνική και κοινωνική πολιτική, βαδίζοντας στον δρόμο προς την ελευθερία της Πατρίδος, αν αυτός είναι ο δρόμος που θέλουν να ακολουθήσουν.

Πεδίον δόξης λαμπρόν, λοιπόν, για το σημερινό Eurogroup!

Παραθέτουμε από τις πολιτικές θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου:

ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ: Κατά την διάρκεια της κατοχής οι γερμανικός στρατός λάμβανε χρήματα υπό μορφή δανείου από την Τράπεζα της Ελλάδος (εκτός των κατασχέσεων και των καταστροφών που υπέστη ο Ελληνισμός). Το χρέος τους αυτό οι Γερμανοί το αναγνώρισαν και μάλιστα πριν τη λήξη του πολέμου ξεκίνησαν να το αποπληρώνουν. Στην Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 το κατοχικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανήρχετο σε 100 δισ. ευρώ. Από τότε έπαυσε το άτοκο της οφειλής και με την προσθήκη ενός συμβολικού επιτοκίου, το χρέος σήμερα ανέρχεται σε 510 δισ. ευρώ. Υπάρχουν βεβαίως και άλλες εκτιμήσεις έγκριτων ευρωπαίων οικονομολόγων που κάνουν λόγο για 575 δισ. ευρώ (Jacques Delpla στην εφημερίδα Les Echos – 23/6/11).

Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην δυναμική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου από την γερμανική κυβέρνηση, η οποία άλλωστε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη φούσκα του ελληνικού χρέους. Τα εύκολα δανεικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λάμβανε η Ελλάς τις τελευταίες δεκαετίες έδωσαν ζωή στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία και μέχρι σήμερα αποπληρώνονται με άθλιους τοκογλυφικούς όρους. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαια της Ελλάδος και τον συμψηφισμό του χρέους μας προς την Γερμανία με το κατοχικό δάνειο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-protash-gia-to-shmerino-eurogroup-h-germania-mas-chrwsta-as-plhrwsei-au#ixzz3Tt5Os82f

Exit mobile version