Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ανάσα Αξιοπρέπειας»: Σύριζα – Είμαστε έτοιμοι για τον ερχομό της Τρόικα στην Αθήνα

«Ανάσα Αξιοπρέπειας»: Σύριζα - Είμαστε έτοιμοι για τον ερχομό της Τρόικα στην Αθήνα

Από ό,τι δείχνουν τα γεγονότα πολύ σύντομα, ίσως και αύριο, θα έχουμε την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα. Πριν πούμε το οτιδήποτε σχετικά με το ζήτημα, σας παραθέτουμε αυτούσιες τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα:

«Εμείς καταρχάς ακολουθούμε το τι συμφωνείται στις Βρυξέλλες, ότι μας πουν αυτό θα κάνουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς δεν ετοιμαζόμαστε. Είναι λάθος τακτικής να αιφνιδιάζεσαι. Να τονίσουμε τι δεν θα γίνει. Δεν θα γίνει αυτό το σάρωμα των τριών από υπουργείο σε υπουργείο που βλέπαμε διάφορους υπουργούς να τρέχουν πίσω από μια Τρόικα δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό είναι τελειωμένο.

Τι συζητείται να γίνει το οποίο σε τελική ανάλυση προβλέπεται και στην συνθήκη του Μάαστριχ, ένας μηχανισμός παρακολούθησης της οικονομίας, όχι μόνο της δική μας όλων των οικονομιών, υφίσταται. 

Τα τεχνικά κλιμάκια, αν έρθουν στην Ελλάδα, αυτά θα συναντήσουν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που είναι τμηματάρχες ή διευθυντές όπως επίσης και κάποιους ομόβαθμους ή τμηματάρχες ή διευθυντές άλλων υπουργείων. Εμείς ετοιμαζόμαστε για αυτή την υποδοχή, έχουμε ετοιμάσει και μια αποστολή να μεταβεί στο εξωτερικό στον βαθμό που ζητηθεί και συγχρόνως σήμερα συντονίζουμε τα υπόλοιπα υπουργεία έτσι ώστε να μην κυκλοφορούν αν έρθουν κάποιοι στην Αθήνα από υπουργείο σε υπουργείο, να βρίσκονται όλοι εδώ και να έχουμε εμείς μια συνολική εποπτεία της συνολικής εργασίας.  Θεωρούμε ότι είναι πολύ πιο σωστό να έχουμε εμείς εδώ την συνολική εποπτεία των κινήσεων παρά να ψάχνουμε να μάθουμε το τι γίνεται δεξιά και αριστερά».

Ομολογουμένως αποκαλυπτικότατος ο Μάρδας… Η τρόικα αναμένεται να έρθει άμεσα στην Αθήνα και οι συριζαίοι όχι μόνο το έχουν αποδεχτεί, αλλά «συντονίζονται» κιόλας. Βεβαίως, όπως ομολογεί ο Μάρδας ο όλος συντονισμός γίνεται προκειμένου να αποφευχθούν οι γνωστές εικόνες με την είσοδο των τροϊκανών στα υπουργεία. Δηλαδή πρόκειται περί επικοινωνιακής και όχι ουσιαστικής διαχείρισης.

Η τρόικα θα έρθει κανονικά στην Αθήνα και θα της μεταφερθούν όλα τα απαραίτητα, προκειμένου να διεξάγουν την αξιολόγηση και να δώσουν κατευθύνσεις προς την κυβέρνηση. Απλώς για να μην υπάρχουν προβλήματα, οι διαταγές θα δίδονται με σημειώματα από τους τμηματάρχες προς τον υπουργό ή έστω με email, για να μην ξεχνάμε και τα «πατροπαράδοτα».

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του δουλέματος, πέραν του Τόμσεν που ήταν γνωστός, τα υπόλοιπα μέλη της τρόικα παραμένουν τα ίδια, αφού η ΕΚΤ θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Μαζούχ και η Κομισιον από τον κ. Κοστέλο, όπως και επί νουδούλας. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anasa-ajioprepeias-suriza-eimaste-etoimoi-gia-ton-erchomo-ths-troika-sthn-a#ixzz3U5sQm5eV

Exit mobile version