Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βλέποντας πίσω από την κυβερνητική προπαγάνδα

Βλέποντας πίσω από την κυβερνητική προπαγάνδα

Ας προσπαθήσουμε να βγάλουμε το πέπλο της προπαγάνδας από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών και ας δούμε την ουσία του παζαριού που γίνεται. Αυτό το οποίο παζαρεύεται είναι η παραχώρηση νέων δανεικών στην κυβέρνηση προκειμένου να αποπληρώσει τα παλαιότερα δάνεια που τρέχουν. Τα δανεικά θα προέλθουν σ΄αυτήν την φάση από την δεύτερη δανειακή σύμβαση, η οποία παρατάθηκε για τέσσερις μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί, ενώ πρέπει να προετοιμαστεί μια τρίτη δανειακή σύμβαση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξόφληση των παλαιών δανείων από τον προσεχή Ιούλιο και μετά. Ουσιαστικά η νέα συγκυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι θέλει να συνάψει μια ακόμη δανειακή σύμβαση, την οποία μέχρι πρότινος αρνιόταν (για προπαγανδιστικούς λόγους, εννοείται). Πλέον έχει εγκαταλειφθεί και το «χωρίς όρους» και έχει αντικατασταθεί από το «όχι ετεροβαρείς όρους», όπως λέει το Μέγαρο Μαξίμου, ή «όχι υφεσιακά μέτρα», όπως λέει ο Βαρουφάκης. Οι δανειστές του Ελληνικού κράτους, είτε πρόκειται για την ευρωζώνη είτε για το ΔΝΤ, θέτουν ως όρους το γνωστό εξής δίπολο: σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, συνοδευόμενη από ιδιωτικοποιήσεις, καθώς επίσης και από την συνεχιζόμενη «κινεζοποίηση» του Ελληνικού Λαού, που συνάπτεται με την σκληρή λιτότητα. Αυτούς τους συγκεκριμένους όρους θέτουν μέχρι τώρα, αυτούς θα θέσουν και στην διαπραγμάτευση για την τρίτη δανειακή σύμβαση. Δεν το κρύβουν, ενώ στις ενστάσεις που ακούγονται απαντούν με τον κυνισμό τους, διά στόματος Σόιμπλε: «Δεν σας  βάλαμε εμείς με το ζόρι σε πρόγραμμα, αν δεν θέλετε μπορείτε να αναζητήσετε αλλού δανεικά».

Μέχρι τώρα, οι τρεις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά), στις οποίες συμμετείχαν τέσσερα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ), ακολούθησαν επακριβώς αυτή την γραμμή. Οι κατηγορίες που αντιμετώπισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν βαρύτατες, αλλά η τέταρτη κατά σειρά κυβέρνηση (Τσίπρα), με την συμμετοχή δύο ακόμη κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) ακολουθεί την ίδια γραμμή. Σε λίγες ημέρες θα μάθουμε τα πρώτα μέτρα της νέας μνημονιακής περιόδου που θα δημιουργήσει η καινούργια συγκυβέρνηση. Τα όποια μικρομερεμέτια, που πιθανόν να υπάρξουν, δεν θα αλλάξουν καθόλου τον σκληρό πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής. Η συνέχεια θα είναι αμείλικτη. Γι αυτό και πρέπει να τεθεί ένα τέρμα στις αυταπάτες, στην λογική του λιγότερο κακού, στην θεοποίηση νέων καταστάσεων, οι οποίες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παίρνουν την σκυτάλη της μνημονιακής διαχείρισης από την προηγούμενη συγκυβέρνηση.

Για να δημιουργηθεί ένα ευοίωνο μέλλον χρειάζεται η ενδυνάμωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και η μετατροπή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε κυρίαρχο θεματοφύλακα και πρωταγωνιστή της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.                                                                    

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/blepontas-pisw-apo-thn-kubernhtikh-propaganda#ixzz3UAJYaVLD

Exit mobile version