Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σούλτς, Τσίπρας και Γιούνκερ «μαγειρεύουν» το νέο μνημόνιο

Σούλτς, Τσίπρας και Γιούνκερ «μαγειρεύουν» το νέο μνημόνιο

Συνάντηση με Γλέζο για να μην μιλάει!

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και αναφανδόν υποστηρικτή του μνημονίου, Μάρτιν Σούλτς, και τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Γιουνκέρ, είχε πριν λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Πέραν των γνωστών επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων που πέταξε ο Τσίπρας, η ουσία των δηλώσεών του δείχνουν ότι η Ελλάδα σε λίγους μήνες θα έχει ένα νέο μνημόνιο, που δεν θα διαφέρει καθόλου σε υφή από ότι έχουν υπογράψει έως σήμερα οι σαμαροβενιζέλοι.

Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Σούλτς, στην ερώτηση σχετικά με τις λεκτικές διαμάχες που εμφανίζονται στα ΜΜΕ, μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων άλλων κρατών:

«Στο τέλος θα λύσουμε όλες αυτές τις παρεξηγήσεις και θα προχωρήσουμε με τον έντιμο συμβιβασμό της 20ης Φεβρουαρίου. Δική μας πρόθεση είναι η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων με ένα εποικοδομητικό τρόπο, ώστε η Ελλάδα και η Ευρώπη να ξεπεράσουν την κρίση»

Στην έναρξη της συζητήσεως με τον Γιούνκερ, αντιστοίχως, ο Τσίπρας είπε:

«Συζητάμε με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ώστε να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της 20ης Φεβρουαρίου του Eurogroup  και είμαι αισιόδοξος γιατί συζητούμε με καλούς φίλους της Ελλάδας»

Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι την 20η Φεβρουαρίου, μιας και αναφέρθηκε ο Τσίπρας, υπεγράφη συμφωνία παράτασης του μνημονίου των σαμαροβενιζέλων. Μάλιστα το κείμενο στο οποίο συμφώνησε ο Τσίπρας περιείχε διθυράμβους για την οικονομική πολιτική των σαμαροβενιζέλων, που έφερε την Ελλάδα και τους Έλληνες στο χείλος του γκρεμού και της απελπισίας.

Τι πρόκειται να βγει από τις συνομιλίες; Από ότι όλα δείχνουν θα επιβεβαιωθεί πλήρως ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας DIW, Μαρσέλ Φράτσερ, ο οποίος πριν λίγες μέρες έγραφε: «Οι Ευρωπαίοι αντέδρασαν με ανακούφιση σε ό,τι θεωρείται ευρέως ως παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης στις τεταμένες συνομιλίες για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης για την Αθήνα. Μοναδική ευκαιρία για να βγει από την κρίση η Ελλάδα είναι να αναλάβει την ευθύνη για τις μεταρρυθμίσεις της. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν η κυβέρνηση είναι ισχυρή στο εσωτερικό. Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι επιτυχείς μόνο εάν και οι δύο πλευρές μπορούν νομίμως να ισχυρίζονται νίκη. Η Γερμανία το γνωρίζει αυτό πολύ καλά.»

Κοινώς θα υπογραφεί συντόμως ένα νέο μνημόνιο και στους Έλληνες ο Σύριζα θα κάνει λόγο για ένα «νέο συμβόλαιο ανάπτυξης». Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας και συνάντηση Τσίπρα – Γλέζου για να μην υπάρξουν δηλώσεις και πάλι εκ μέρους του δευτέρου ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει το κρέας ψάρι».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/soults-tsipras-giounker-mageireuoun-to-neo-mnhmonio#ixzz3UGQT0cYy

Exit mobile version