Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εν αρχή ην η Κάθαρσις

Εν αρχή ην η Κάθαρσις

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Χαρδούβελης, Σταθάκης, Βενιζέλος: Όταν οι πολιτικοί βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό!

Όταν ένας πολιτικός βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό, έστω και νομίμως – όπως ισχυρίζεται ότι έπραξε λόγω φόβου ο Χαρδούβελης -, τότε αυτομάτως ενεργοποιείται η «βουλγαράκειος» ρήση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Αυτό το συμπέρασμα βγήκε, άλλωστε, από την ψευδοδιαμάχη ΝΔ – Σύριζα γύρω από το θέμα των μεταναστευθέντων καταθέσεων του πρώην Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά.

Από τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων σχετικά με πολιτικούς που έχουν στείλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, είδαμε ότι από όλα τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», υπάρχει πάγια τακτική να στέλνουν τις καταθέσεις τους στην ασφάλεια του εξωτερικού, ενόσω παίζουν με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Είδαμε ότι τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο Σαμαράς, αλλά και στελέχη του Σύριζα όπως Σταθάκης, Βαλαβάνη, Τσακαλώτος έχουν υπέρογκα – για τον μέσο Έλληνα – ποσά επενδυμένα στο εξωτερικό. Χωρίς να έχει τόση σημασία το μέγεθος των ποσών, όσο η κίνηση, τα προαναφερθέντα κεφάλαια ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χαρδούβελης στις επεξηγηματικές δηλώσεις του επικαλέστηκε τον φόβο για την κατάσταση στην Ελλάδα και την ανάγκη του να «θρέψει τα παιδιά του», γεγονός που τον οδήγησε – σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του – να οδηγήσει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Άραγε, οι Έλληνες που έβλεπαν την μνημονιακή λαίλαπα να πέφτει απάνω τους με λύσσα δεν φοβήθηκαν για τα παιδιά τους; Και τι γίνεται όσον αφορά αυτούς που δεν μπορούσαν να θρέψουν τα παιδιά τους και οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία; Ή αυτούς των οποίων τα παιδιά, αντί για τα λεφτά, οδηγήθηκαν στην μετανάστευση;

Προφανώς και η πρακτική των πολιτικάντηδων έχει υψηλή ηθική απαξία, η οποία θα έπρεπε να είναι προφανής, χωρίς να κρίνεται αναγκαίο να την καταδείξουμε. Όμως ας δούμε την υπόθεση και ανάποδα. Ας δούμε τι λένε οι πολιτικοί όταν οι πολίτες αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, προκειμένου είτε να πληρώσουν τους φόρους τους, είτε ακόμα και να τα κρύψουν κάτω από το στρώμα, φοβούμενοι μία ενδεχόμενη κατάρρευση των τραπεζών. Όταν είχαν αρχίσει και πύκνωναν τα σχετικά δημοσίευματα στον Τύπο, η κυβέρνηση έκανε λόγο για «σχέδιο αποδόμησής της», υπονοώντας ότι οι πολίτες προσπαθούν να… ρίξουν τους Σανέλ.

Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν υφίστατο, αλλά ήταν αποκλειστικά και μόνο στα μυαλά ανθρώπων «ψεκασμένων» και με μανία καταδιώξεως. Απλώς ήταν η ώρα οι πολίτες να πληρώσουν φόρους και έκαναν αναλήψεις. Όμως αυτό δείχνει ότι οι πολιτικοί δεν ανέχονται οι πολίτες να ακολουθούν τις πρακτικές τους και «ανησυχούν» για την εκκένωση των τραπεζών, η οποία οδηγεί σε περαιτέρω «ανάγκη» για ανακεφαλαιοποίηση και νέα μέτρα, στα μυαλά των μνημονιακών, για τους οποίους οι τράπεζες είναι πάνω απ’ όλα.

Πέραν των παραπάνω κανένα κόμμα δεν έχει δεχτεί ουσιαστικό έλεγχο στα οικονομικά του, πέρα από το ΚΚΕ που δεν επιτρέπει ούτε επιφανειακό έλεγχο. Το μοναδικό κόμμα που έχει ψαχτεί ενδελεχώς, τόσο στα κεντρικά ταμεία, όσο και στους Βουλευτές, τα Στελέχη, αλλά ακόμα και τους προμηθευτές, είναι η Χρυσή Αυγή. Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει αποδείξει ακόμα και στους πιο εμπαθείς, με επίσημα χαρτιά, ότι είναι πεντακάθαρη, γι’ αυτό και είναι η μόνη που μπορεί να ηγηθεί της σταυροφορίας καθάρσεως που απαιτείται ως πρώτο βήμα για την Ελευθερία της Πατρίδος από την ξενοκρατία και την κλεπτοκρατία.

Κώστας Αλεξανδράκης 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chardoubelhs-stathakhs-benizelos-otan-oi-politikoi-bgazoun-ta-lefta-tous-st#ixzz3UGQjp4Zg

Exit mobile version