Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ύπατη αντιπρόσωπος της Ε. Ε. απολογήθηκε στην Χρυσή Αυγή για την παράνομη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας – ΒΙΝΤΕΟ

Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής για το θέμα των Σκοπίων, η ανυπαρξία της κυβέρνησης Τσίπρα σε διεθνές επίπεδο αλλά και η αδιαφορία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών έχουν παγιώσει καταστάσεις δυσάρεστες για την χώρα μας και μία από αυτές είναι η παράνομη χρήση του ονόματος “Μακεδονία” για τα Σκόπια.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα στην συζήτηση για την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της FYROM η Επίτροπος  Federica Mogherini αποκαλούσε το κράτος των Σκοπίων επανειλημμένα “Μακεδονία”. Γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έτσι σε κατοπινό στάδιο η Ιταλίδα Επίτροπος προχώρησε σε ανασκευαστική δήλωση και απολογήθηκε για το γεγονός ότι αποκάλεσε τα Σκόπια, “Μακεδονία” συμπληρώνοντας ότι ήταν λάθος.

Ακολουθεί η δήλωση: “Πολλοί από εσάς απευθυνθήκατε για σημαντικά προβλήματα και θα ήθελε χρόνο να αναφερθώ σε όλα αλλά θα σταθώ σε κάποια από αυτά. Ξεκινώντας από τα Βαλκάνια, παίρνω την ευκαιρία να διορθώσω τον εαυτό μου. Πάντα χρησιμοποιώ τον όρο FYROM, αλλά τυχαίνει μερικές φορές ειδικά αν απασχόλησε εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο με κρίσεις και με τζεγκ λαγκ να κάνεις λάθος και απολογούμαι για αυτό γιατί πάντα εμμένω στην επίσημη αναγνωρισμένη ονομασία και το συζήτησα αυτό επίσης με τις Ελληνικές αρχές”.

Διαβάστε επίσης: Ευρωβουλευτές Χρυσής Αυγής: Όχι στην προπαγάνδα των Σκοπίων – ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-upath-antiproswpos-ths-e.-e.-apologhthhke-sthn-chrush-augh-gia-thn-parano#ixzz3UId6HaVL

Exit mobile version