Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέχρι και οι Financial Times πήραν χαμπάρι τον Τσιπραντρέου

Μέχρι και οι Financial Times πήραν χαμπάρι τον Τσιπραντρέου

Σχετικά με την ψευδοδιαμάχη μεταξύ γερμανών και συριζαίων έκανε σχόλιο η γνωστή οικονομική εφημερίδα Financial Times. Όπως ήταν απολύτως φυσικό στους αμερικανούς και δη στους παλαιότερους αρθρογράφους της εν λόγω εφημερίδας η διγλωσσία και εν γένει η στάση του Σύριζα δεν θα μπορούσαν να θυμίζουν οτιδήποτε άλλο πέρα από τον λαοπλάνο Ανδρέα Παπανδρέου, που υπήρξε διαχρονικός σύμμαχος του αμερικανοσιωνισμού, παρά τη άκρως αντίθετη εικόνα που έδειχνε στο εσωτερικό.

Γράφει λοιπόν η εφημερίδα:

«Στους μεγαλύτερους σε ηλικία Έλληνες η σκληρή ρητορική του Αλέξη Τσίπρα και των μελών της αριστερής κυβέρνησής του κατά της Γερμανίας έχουν έναν οικείο τόνο. Ο νέος πρωθυπουργός μόλις που είχε πάει σχολείο όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ένας φλογερός ρήτορας και αμερικανοτραφής οικονομολόγος, έπαιρνε εξουσία το 1981 ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που οι προπαγανδιστές του ΠΑΣΟΚ απειλούσαν με εθνικοποίηση αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων, χαμηλού βεληνεκούς συνομιλίες για τις στρατιωτικές βάσεις οδήγησαν σε συμφωνία για τη διατήρησή τους. Η Ελλάδα επίσης ξανάρχισε σιωπηρά να συμμετέχει σε νατοϊκές ασκήσεις.

Οι οιωνοί δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να ακολουθήσει μια ανάλογη τακτική. Η έκρηξή του κατά «των εγκλημάτων και των καταστροφών που προκάλεσαν οι δυνάμεις του τρίτου Ράιχ» ήρθε μόλις η Ελλάδα ξεκίνησε ενδελεχείς διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» – όπως μετονομάστηκαν η τρόικα και οι διεθνείς πιστωτές – για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.

Εάν οι διαπραγματεύσεις κλείσουν επιτυχώς, θα αποδεσμευτούν κεφάλαια 7,2 δις ευρώ από το πακέτο διάσωσης και η Αθήνα μπορεί να ξεκινήσει συνομιλίες και για ένα τρίτο πακέτο όπως προτείνει η Γερμανία, διασφαλίζοντας την επιβίωσή της ως μέλος της ευρωζώνης.»

Υπό αυτό το πρίσμα, με το οποίο πρώτοι είχαμε ασχοληθεί κάνοντας λόγο για Τσιπραντρέου, γίνεται αντιληπτό πως από την μία πλευρά έχουμε ηχηρές συριζαίικες δηλώσεις και από την άλλη δηλώσεις για «έντιμο συμβιβασμό» και «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας». Όπως ο Παπανδρέου οδηγήθηκε σε συμφωνία για τις βάσεις μέσω συνομιλιών «χαμηλού βεληνεκούς», δηλαδή χαμηλής δημοσιότητας, και ξανάρχισε «σιωπηρά» να συμμετέχει σε νατοϊκές ασκήσεις, έτσι και ο Τσίπρας θα οδηγηθεί σε νέο μνημόνιο και θα ξαναρχίσει «σιωπηρά» να λαμβάνει μέτρα λιτότητας, όπως η αφαίμαξη των ταμείων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mechri-kai-oi-financial-times-phran-champari-ton-tsiprantreou#ixzz3UNPqzprA

Exit mobile version