Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απογοητευμένος ο Μητρόπουλος ομολογεί πως η απίθανη «διαπραγμάτευση» των Συριζαίων έφερε σύστημα διπλής τρόικα!

Απογοητευμένος ο Μητρόπουλος ομολογεί πως η απίθανη «διαπραγμάτευση» των Συριζαίων έφερε σύστημα διπλής τρόικα!

Στεναχωρημένος δηλώνει ο βουλευτής του Σύριζα: Έχουμε σύστημα διπλής τρόικα και διπλής επιτήρησης

Την άποψη ότι υπάρχει ένα «σύστημα διπλής τρόικας, διπλού ελέγχου» διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι τον έχει στεναχωρήσει «αυτό το σύστημα διπλής επιτήρησης, το οποίο δεν είναι η καλύτερη των εξελίξεων».

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον Real FM, «έχουμε πολιτικό και τεχνικό έλεγχο. Οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση, σε αντίθετη κατεύθυνση από τα όσα ήθελε η κυβέρνηση».

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς βλέπει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, ανέφερε: «Αυτό το σύστημα διπλής επιτήρησης, πολιτικό και τεχνικό δεν είναι η καλύτερη των εξελίξεων, εκεί που πήγαμε να αποφύγουμε τον έλεγχο. Έχουμε πολιτικό έλεγχο. Εχουμε Λαγκάρντ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και έχουμε τεχνικό έλεγχο.

Φαίνεται ότι οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση, σε αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι επιζητούσε η κυβέρνηση και θα προήγαγε το ελληνικό ζήτημα στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. Αρα, λοιπόν, το να έχουμε και πολιτικό έλεγχο – τον έλεγχο των θεσμών –και υπαλληλικό έλεγχο, τεχνικό σημαίνει ότι οι δανειστές συνεχίζουν να βλέπουν σκληρά την υπόθεση της χώρας»

Το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας και αν αυτή περιλαμβάνει μέτρα

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ευχήθηκε «η κυβέρνηση να μην έχει υπογράψει τετράμηνη παράταση ίδια με τη δίμηνη που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Εύχομαι όποια δέσμευση να μην πάρει κύρος Κοινοβουλίου» είπε, γιατί, όπως εξήγησε, «αν κυρωθεί θα υπάρξουν και μέτρα και έλεγχος».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apogohteumenos-o-mhtropoulos-omologei-pws-h-apithanh-diapragmateush-twn-sur#ixzz3UTRlwY5e

Exit mobile version