Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να τεθεί πολύ εύκολα στην υπηρεσία των εκάστοτε κυβερνήσεων προκειμένου να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοί τους. Δεν έχουν τόση σημασία τα λόγια του Στεφανάκου εναντίον της Χρυσής Αυγής, αλλά οι πράξεις που μπορεί να κάνει εις βάρος του κόμματος για την ενοχοποίησή του. Δηλαδή το πώς οι συγκυβερνώντες και οποιοιδήποτε αντίπαλοι της Χρυσής Αυγής θα χρησιμοποιήσουν τον Στεφανάκο και τον κάθε Στεφανάκο, δίνοντάς του τα όποια ανταλλάγματα, για να βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία εν όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής. Μην ξεχνάμε ότι τόσο καιρό ψάχνουν να βρουν το όπως λένε «οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής». Επειδή φυσικά δεν μπορούν να το βρουν διότι δεν υπάρχει, μπορούν κάλλιστα να δημιουργήσουν ένα καλό οπλοστάσιο με τη βοήθεια των ποινικών σαν τον Στεφανάκο και ομοιών του και να το βαφτίσουν «οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής». Δεν είναι καθόλου δύσκολο γι΄ αυτούς. Ήδη έχουν γίνει κάποιες νύξεις από τα γνωστά παπαγαλάκια, ότι κάπου θα βρεθεί το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Και κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί και να βρεθούν και αυτόκλητοι «μάρτυρες» που θα πουν ότι «γνώριζαν» για το εν λόγω οπλοστάσιο και αποφάσισαν να «μιλήσουν». Όπλα στην Ελλάδα διακινούνται σωρηδόν. Ολόκληρο πλοίο με οπλισμό βρέθηκε αν θυμάστε προ μηνών. Δεν μπορούν να πάρουν μερικά και να τα παραχώσουν σε μια υποτιθέμενη «κρύπτη» για να την ανακαλύψουν μετά και να πουν: «βρέθηκε το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής»; Το μόνο εύκολο. Μπορούν μάλιστα κάποια από τα όπλα αυτά να πουν ότι έχουν χρησιμοποιηθεί και σε εγκληματικές ενέργειες και να μην είναι καθαρά. Όλα γίνονται στην Ελλάδα.

Επειδή δεν υπάρχουν σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία για τη δίκη, είναι βέβαιο ότι για να μην γελοιοποιηθεί το σύστημα θα προσπαθήσει να κάνει πολλά για να δείξει ότι υπάρχουν στοιχεία και να σταθεί η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση. Ειδικά οι βαρυποινίτες δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Αντιθέτως μπορεί να κερδίσουν και γρηγορότερη αποφυλάκιση ή άλλες δικαστικές διευκολύνσεις ή ακόμη και οικονομικά ανταλλάγματα.

Γιάννης Θ. από Άρτα

Έπεσαν οι πρώτες καμπάνες: Επικυρώθηκαν τα πρόστιμα σε Mega, ΑΝΤ1 και Alpha για παράλειψη προβολής της Χρυσής Αυγής

“Η συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής για την λαθρομετανάστευση”, κατά τη γνώμη μου ήταν επιτυχής διότι:

Όλοι οι ομιλητές ήταν άψογοι, και το θέμα καυτό. Τα άλλα κόμματα δεν έχουν να πουν κάτι για τη λαθρομετανάστευση.

– Ήλθε πολύς κόσμος σε μια περίοδο σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές, όταν συνήθως δεν πηγαίνει σε πολιτικές συγκεντρώσεις, και αυτό είναι ένδειξη θερμής φιλικής σχέσης λαού και Χρυσής Αυγής.

– Οι δημοσιογράφοι του καθεστώτος έδειξαν πως διαχωρίζονται από την ΧΑ με το να μην κάνουν ερωτήσεις (ερώτησις = έρως/αγάπη για μάθησιν, για κατανόηση). Που σημαίνει πως οι δημοσιογράφοι δεν θέλουν να κατανοήσουν το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα, πως είναι προκατειλημμένοι, πως δεν θέλουν διάλογο, πως δεν είναι δημοκράτες, και πως τα μονοπωλιακά ΜΜΕ της Ελλάδος στελεχώνονται από αριστερούς. Επιπλέον το δημοσιογραφικό κενό ερωτήσεων είναι ένδειξη πως η Χρυσή Αυγή παραμένει επικίνδυνη για το κατοχικό καθεστώς, δηλαδή είναι μια ανερχόμενη επαναστατική, φιλολαϊκή, πολιτική δύναμη. Το μέλλον της ανήκει.

Με εκτίμηση,
Κέρβερος

Είσαι Έλληνας άνεργος; Ας πρόσεχες… Είσαι λαθρομετανάστης; Τουλάχιστον 6 ευρώ ημερησίως για σίτιση!

Ακούγαμε προεκλογικά μεγάλα λόγια από το συριζα ότι μόλις ανέβουν στην εξουσία θα βάλουν χέρι στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τα οποία έχουν φεσώσει τις τράπεζες με εκατοντάδες εκατομμύρια, δεν πληρώνουν τίποτε και έτσι στο τέλος θα τα πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Επίσης μας έλεγαν ότι θα ανακαλέσουν ή θα αναστείλουν όσες συχνότητες έχουν παραχωρηθεί παράνομα (δηλαδή όλες) και οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει τίποτε στο κράτος. Και τι βλέπουμε. Αντί η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας μέρα να βάλει 5 καλούς δημοσιογράφους και να λειτουργήσει την ΕΡΤ σωστά ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό έχει εναγκαλιστεί με όλα αυτά τα αηδιαστικά ιδιωτικά ΜΜΕ και κυλιέται μέσα στη βρωμερή λάσπη τους δηλώνοντας πλήρη υποταγή στους καναλάρχες τα τσιράκια τους και τις παλλακίδες τους. Σε λίγους μήνες θα βγάζουν τόση μπόχα που δεν θα ξεχωρίζουν από τους προηγούμενους.

Γ.Θ.

Τσίπρας στην φυλλάδα του Μπόμπολα: Έχουμε καιρό για τις προεκλογικές υποσχέσεις – Τώρα έχει μνημόνιο!

Διαβάζω και ακούω τόσα πολλά τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις επιλογές της κυβέρνησης. Κάποια από αυτά μου προκαλούν τον γέλωτα. Άλλα, με αφήνουν αδιάφορο. Κάποια με εξοργίζουν. Σε αυτήν μου την επιστολή όμως, θα ήθελα να σταθώ σε κάτι άλλο. Σε ένα στοιχείο των διαχρονικών, στέρεων αξιών της ανθρωπότητας, που όπως φαίνεται, αλλόθρησκα και αλλότρια έθνη κατάφεραν να μας κάνουν να ξεχάσουμε.

Με αφορμή πολλές συζητήσεις με φίλους και γνωστούς, ακούω όλο και πιο συχνά πως ο τάδε ψήφισε το ένα η το άλλο κόμμα φέτος. Κάποιο άλλο κόμμα παλαιότερα. Κάποιο άλλο κόμμα ακόμη πιο παλιά και ούτω καθ’ εξής. Στην εξέλιξη της συζήτησης, συχνά ρωτάω τους συνομιλητές, το αυτονόητο. «Ποια είναι η πολιτική σου ιδεολογία, το οικονομικό σύστημα το οποίο εμπιστεύεσαι», «ποιο κοινωνικό μοντέλο θεωρείς δίκαιο;» κτλ. Οι απαντήσεις επίσης με κάνουν, να γελώ, να εκνευρίζομαι. Αυτό συμβαίνει διότι ακούω εντελώς ασύμβατα πράγματα. Κάποιος φίλος μου ψήφιζε Ν.Δ. και τώρα ψήφισε Κ.Κ.Ε. διότι η Ν.Δ. τον απογοήτευσε. Κάποιος άλλος, μου απάντησε πως τους έχει ψηφίσει όλους κατά καιρούς αλλά κανείς δεν τον ικανοποίησε. Ένας γνωστός μου, ψηφοφόρος του Πα.Σο.Κ. τώρα ψηφίζει Ν.Δ. Όλοι όμως συμφωνούν σε ένα πράγμα. Πως όποιος τους τάξει τα περισσότερα, θα τον ψηφίσουν. Πως δεν εμφορούνται από μια συγκεκριμένη ιδεολογία την οποία υπηρετούν και για την οποία αγωνίζονται να επικρατήσει. Χωρίς να θέτω καν ζήτημα του ποια είναι αυτή η ιδεολογία. Πώς να υπεισέρθεις άλλωστε σε μια τέτοια συζήτηση όταν δεν πληρούνται οι βασικότερες προϋποθέσεις; Όπως αυτή, της ύπαρξης μιας συγκεκριμένης πολιτικής άποψης στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Εντάξει, δεν το λένε ξεκάθαρα, αλλά αυτό προκύπτει από την ιδεολογική τους σύγχυση. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα καεί η Ελλάδα, αρκεί να πέσουν στην πυρά από τους τελευταίους. Δεν τους ενδιαφέρει αν τα εγγόνια τους θα έχουν πατρίδα στο μέλλον για να ζήσουν και να δημιουργήσουν, αρκεί αυτοί σήμερα να έχουν λίγο καλύτερο μισθό. Από την μια τους καταλαβαίνω (αλλά δεν τους δικαιολογώ), διότι όταν βλέπουν να γίνεται τέτοιο γλέντι εξόδων και σπατάλης από τους κυβερνόντες, πώς να σκεφτούν το μέλλον και τις ηθικές αρχές και αξίες που μας διδάσκουν οι αρχαίοι Έλληνες; Και πώς να φιλοσοφήσεις όταν δεν έχεις να πληρώσεις το ενοίκιο σου και τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.;

Από την άλλη όμως το ξανασκέφτομαι και διαπιστώνω πως ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, αλλά εντός των τειχών και δεν είναι άλλος από τον κακό μας εαυτό. Επιτρέψαμε να αλλοιωθούμε ηθικά και πνευματικά και αυτό έφερε την λήθη και την σήψη. Οι Έλληνες ήμασταν ιδεολόγοι. Ποτέ στην παλαιότερη ιστορία μας δεν ήμασταν «ιδεολογικοί γυρολόγοι». Για αυτό μας άγουν και μας φέρουν. Για αυτό μας χειρίζονται. Για αυτό μας κατέβαλαν. Διότι εγκαταλείψαμε πανανθρώπινες αρχές και αξίες από τις οποίες θα έπρεπε να είμαστε αμετακίνητοι. Αν π.χ. τιμούσαμε και διαφυλάτταμε την γλώσσα μας και το πνεύμα μας, δεν θα μπορούσαν οι υπάλληλοι της δημοκρατίας Α.Ε. (βλέπε κυβερνόντες) να μας μεταθέσουν δυσμενώς στην ακριτική θυγατρική της κοινωνίας τόσο εύκολα. Θα αντιστεκόμασταν διότι θα ήμασταν αξιοπρεπείς. Θα αντιδρούσαμε διότι δεν θα επιτρέπαμε να δούμε τα παιδιά μας να
πεινούν. Θα αλλάζαμε αυτά που δεν μας εκπροσωπούν διότι δεν θα μας άφηναν αδιάφορους οι εξελίξεις.

Στην άλλη πλευρά, ο Εθνικισμός! Ο οποίος, είναι μια κοσμοθεωρία η οποία δίνει απαντήσεις για όλα τα ανθρώπινα ζητήματα πέρα από την πολιτική και την οικονομία π.χ. Ακόμη και για αυτά που δεν αφορούν στα επίγεια. Είναι μια κοσμοθεωρία που σφυρηλατεί αδέκαστους και ακέραιους χαρακτήρες και μόνο δια του γεγονότος πως προβάλει τα αξιοκρατικά, ανάλογα πρότυπα. Πως τιμά ιστορικά, ανάλογες αξίες. Πως διδάσκει στωικά, ανάλογες αρχές και το πιο σημαντικό, πως ο άνθρωπος θα πρέπει να τα κερδίσει όλα αυτά παραμένοντας ενεργό και δραστήριο μέλος της οικογένειας και της κοινωνίας κατ’ επέκτασιν. Δημιουργός και ελεγκτής του ίδιου του, του μέλλοντος. Κοινωνός όλων όσα διάγονται και διακονούνται μόνο από την Εθνικιστική ιδεολογία και όχι απλά γνώστης του περιεχόμενου αυτής.

Αυτό είναι και το πρόβλημα της νέας τάξης πραγμάτων. Οι κοινωνίες που αποτελούνται έστω κατ’ ελάχιστον, από Εθνικιστικά ψήγματα. Από παιδευμένους, ιδεολογικά ανθρώπους που εμφορούνται από ανθρωπιστικές αντιλήψεις πέραν των καθημερινών βιολογικών, βιοποριστικών αναγκών. Από άτομα που δεν αντιλαμβάνονται την θέση τους στην κοινωνία ως ενός μονοκύτταρου οργανισμού ανεξάρτητου από το σώμα του ξενιστή του. Της Ελλάδος μας. Αλλά μιας συλλογικότητας προσπαθειών για πνευματική ανάταξη, κοινωνική και πρακτική εξέλιξη. Αυτή η πεισματάρα Εθνικιστική ιδεολογία που κάνει κακό στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης διότι υπενθυμίζει ξεροκέφαλα, πως, ίσως, είμαστε ίσοι, αλλά σίγουρα, δεν είμαστε ίδιοι. Αυτήν την απείθεια διδάσκει η Εθνικιστική ιδεολογία μεταξύ άλλων στο άτομο, την αυθάδη επιλογή να παραμένει διαφορετικός σε πείσμα των καιρών που μας θέλει όλους, πνευματικά, εργάτες της νέας τάξης πραγμάτων και συνάμα την ταπεινότητα να σκύβει το κεφάλι αδιαμαρτύρητα βάζοντας πλάτη στην προσπάθεια να παραμείνει αμόλυντος και αδέσμευτος κρίκος της αλυσίδας που οδηγεί στην ελευθερία και την επιτυχία.

Αυτοί είναι, αγαπητοί συναγωνιστές, οι λόγοι για τους οποίους δαιμονολογούν εναντίων μας. Για να πετύχουν τα υποχθόνια σχέδια τους, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να εγκαταλείψουμε την ιδεολογία μας. Για αυτό και όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα είναι ίδια. Για να μην ξεχωρίζουν. Για να μην επιτρέπουν στο άτομο να ξεχωρίσει. Για μην είναι δυνατό η κοινωνία να ξεχωρίσει. Βεβαίως όλα αυτά προέρχονται από ανθρώπους που την δική τους παγκόσμια ιδεολογία της νέας τάξης πραγμάτων, την υπηρετούν σθεναρά και με μένος έναντι όλων των άλλων. Αποκρύπτοντας περίτεχνα, πως πρόκειται επίσης για μια συγκεκριμένη κοσμοθεωρία που θέλει το άτομο σκλάβο των λίγων. Ο μόνος δρόμος ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις είναι η πραγματική και ειλικρινής Εθνικιστική προσέγγιση που απελευθερώνει το άτομο και κατατροπώνει τον πνευματικό ζυγό που μας οδήγησε στην οικονομική εξάρτηση μετά την ιδεολογική έκπτωση.

Αν εκλείψουν αυτά, το Έθνος τον Ελλήνων θα διαπρέψει. Όπως έκανε λαμπρά τόσα χρόνια, πολύ παλαιότερα. Μόνο μέσα από την ιδεολογική διαφορετικότητα του Εθνικισμού. Αρκεί να θυμηθούμε πως είναι να είμαστε ιδεολόγοι και όχι «ιδεολογικοί γυρολόγοι».

Με εκτίμηση στους αγώνες και τις θυσίες,
ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ!
Κ. Α.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-trith-17-martiou-2015#ixzz3UbBwzXIJ

Exit mobile version