Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι συνεχείς δηλώσεις περί δημοψηφίσματος ως επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ

Οι συνεχείς δηλώσεις περί δημοψηφίσματος ως επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα «παίζει» πολύ το ζήτημα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος. Βεβαίως, δεν είναι και τόσο συνηθισμένο η πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος να ανακοινώνεται από έναν υπουργό, χωρίς να έχει πει κάτι σχετικό ο πρωθυπουργός, αλλά όταν έχεις να κάνεις με την «παιδική χαρά», στην οποία προΐσταται ο Τσίπρας και με το «ψώνιο» που λέγεται Βαρουφάκης, τότε μπορείς να περιμένεις τα πάντα. Ο ναρκισσιστής Βαρουφάκης, λοιπόν, είπε την «εξυπνάδα» του στην ιταλική «Κοριέρα ντε λα Σέρα» και μετά έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ανεξαρτήτως του τι είπε πραγματικά ο μεγαλοαστός φιγουρατζής, τα περί δημοψηφίσματος δεν δείχνουν να συγκινούν κανέναν στην Ευρωζώνη, ιδιαίτερα δε τους Γερμανούς. Δεν πρόκειται καν να το εκλάβουν ως εκβιασμό, όπως εξέλαβαν τα όσα είπε για δημοψήφισμα ο Τζέφρυ τον Οκτώβριο του 2011.  Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά περισσότερα ως προς την ενδυνάμωση της μνημονιακής κατοχής, κυρίως η επικύρωση της δεύτερης δανειακής σύμβασης, με το Αγγλικό Δίκαιο και την παραίτηση από κάθε είδους ασυλία, μέσω της οποίας σύμβασης οι διεθνείς τοκογλύφοι μπορούν να ασκήσουν ακόμη σκληρότερους εκβιασμούς απ’ αυτούς που ασκούν σήμερα. Αυτό, φυσικά, δεν το ξέρουν μόνο οι δανειστές, αλλά το γνωρίζουν και όλα τα στελέχη της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό και τα όσα ψελλίζονται από διάφορους «λαγούς», όπως ο Βαρουφάκης, περί δημοψηφίσματος ή ακόμα και νέων εκλογών, δεν είναι εκβιασμός επί των δανειστών, οι οποίοι «δεν παίρνουν χαμπάρι», αλλά αποτελεί εκβιασμό στην ουσία επί του Ελληνικού Λαού. Είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο επικοινωνιακό σήριαλ της «μέχρις εσχάτων διαπραγμάτευσης», που έχει σχηματοποιήσει η νέα συγκυβέρνηση, για να μπορέσει να καλύψει τα τερατώδη ψέματα, με τα οποία παραμύθιαζε προεκλογικά τον Ελληνικό Λαό και να μπορέσει να παρουσιάσει την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής ως αναπόφευκτη.

Το δημοψήφισμα δεν το θέλει ο Σύριζα, επειδή θα αναγκαστεί τότε να φανεί ανακόλουθος με την επιθυμία του Ελληνικού Λαού, ο οποίος δεν θέλει εκπτώσεις στη θέληση του για έξοδο από την μνημονιακή κατοχή. Μόνο η Χρυσή Αυγή επιμένει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όσο για την φιλολογία περί νέων εκλογών, για ποιον λόγο να τις κάνει ο Τσίπρας; Καταρχάς, πότε θα προλάβει να πάει σ’ αυτές; Στην καλύτερη των περιπτώσεων θέλει ένα μήνα. Με τυχόν παύση πληρωμών και πιθανή χρεωκοπία ο Τσίπρας θα έχει την τύχη του Τζέφρυ, πριν προλάβει καν να πάει σε εκλογές, με το σενάριο του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού να μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο. Αυτά, και πολλά άλλα, σκέπτονται κάποιοι πιο ψύχραιμοι συριζαίοι και θεωρούν ότι αυτού του τύπου τα παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν. Εκτός από τον Παπαδημούλη, ο οποίος είναι σταθερός οπαδός του «ρεαλισμού» και κάλεσε ξεκάθαρα τον Τσίπρα να προβεί σε «έντιμο συμβιβασμό», ήρθε και ο Βούτσης να αποδοκιμάσει δημόσια τον Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «Το ενδεχόμενο νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, θα είχε δραματικές εκφάνσεις και δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης», σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Είναι ολοφάνερο, ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια καθόλου αμελητέα μερίδα κυβερνητικών στελεχών, η οποία φοβάται, ότι αν συνεχιστεί ανεξέλεγκτα αυτό το προπαγανδιστικό παιχνίδι, θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος κάποιου «ατυχήματος», το οποίο θα προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που θα προξενήσει η βαθμιαία διολίσθηση στην μνημονιακή πολιτική.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-sunecheis-dhlwseis-peri-dhmopshfismatos-ws-epikoinwniako-technasma-tou-s#ixzz3UveAeNz9

Exit mobile version