Στις 23 Μαρτίου 1821, οι οπλαρχηγοί, συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό των Αγ. Αποστόλων στην Καλαμάτα, και πήραν ιερό όρκο να απελευθερώσουν το Ελληνικό έθνος από τον τουρκικό ζυγό ή να πεθάνουν.
Αυτό ακριβώς επιτάσσει η πίστη στο έθνος να κάνουμε. Να μαχόμαστε για το καλό, για την σωτηρία του έθνους, ακόμη και να πεθάνουμε γι’ αυτό. Οι επαναστατημένοι Έλληνες λοιπόν, ήταν Έλληνες με πίστη στην ανάγκη του Ελληνικού Έθνους να είναι ελεύθερο από τον τουρκικό ζυγό.
Όμως, τις τελευταίες δεκαετίες, επικρατεί μια διεθνιστική ιδεολογία, δήθεν προοδευτική και σίγουρα νεοταξίτικη, που σπέρνει θύελλα ανιστόρητων ιστορικών απόψεων, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα, με την ανοχή βεβαίως της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου. Βασικός προπαγανδιστικός πυρήνας της νέας αυτής τάσης, είναι ο χαρακτηρισμός της εθνεγερσίας του 1821, όχι σαν μια ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ επανάσταση όπως ήταν, αλλά σαν μια ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, όπως θα ήθελαν να ήταν.
Η Ελευθεροτυπία είχε γράψει στις 11 Ιανουαρίου του 2004:
«Στη Βαλκανική, η ειρηνική συνύπαρξη των λαών υπονομεύεται συστηματικά από τα σχολικά βιβλία, που οξύνουν τις αντιθέσεις και τις προκαταλήψεις» και λίγο πιο κάτω: «..στις δεκαετίες του 80 και του 90 υπήρξε σαφής βελτίωση των σχολικών βιβλίων». Όπου «βελτίωση» βάλτε απάλειψη όλων των ηρωικών στοιχείων της ιστορίας μας, όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν το ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ των Ελλήνων, αλλά και εξάλειψη των εγκλημάτων των εχθρών μας τούρκων. Γι’ αυτό αφαίρεσαν το παιδομάζωμα, την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη, τις «φιλικές» πράξεις των τούρκων που έκαιγαν τα χωριά και έκλεβαν τα ζώα, που έγδαραν ζωντανό τον Δασκαλογιάννη, που σούβλισαν τον Αθανάσιο Διάκο. Όλες αυτές οι αναφορές εξαλείφθηκαν από τα σχολικά μας βιβλία. Κι αυτό, οι σημερινοί προοδευτικούληδες απάτρηδες διεθνιστές, το αποκαλούν «ΒΕΛΤΙΩΣΗ»
Η ιδεολογία του ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ, των κρατών χωρίς σύνορα, του ανθρώπου χωρίς εθνικά πιστεύω, χωρίς υπερηφάνεια για την καταγωγή του, αυτή η εξ’ ορισμού αντεθνική, ανθελληνική ιδεολογία, απαιτεί την τροποποίηση της ιστορίας από ιστορία ΕΘΝΙΚΗ σε ιστορία ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ. Γι’ αυτό αφαιρούνται από τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας όλα τα εθνικά στοιχεία.
Εκπρόσωποί της είναι η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, του αλωμένου από την αριστερά ακαδημαϊκού κόσμου, είναι η πλειοψηφία των ΜΜΕ, είναι η Ρεπούση, η Δραγώνα και πολλοί άλλοι.
Επειδή λοιπόν, όλοι αυτοί, θέλουν την διάλυση των εθνών, γι’ αυτό προπαγανδίζουν κατά των στοιχείων που συνθέτουν ένα έθνος. Μας λένε ότι δεν έχουμε ιστορία αφού δεν έχουμε καταγωγή, πολεμούν την γλώσσα, πολεμούν τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας και τα θρησκευτικά μας πιστεύω.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να μας αφήσουν να τιμήσουμε τους εθνικούς μας ήρωες, τους επαναστάτες, εθνεγέρτες του Ελληνισμού, που το 1821 ξεκίνησαν τον αγώνα για την Ελευθερία ή τον ηρωικό Θάνατο. Και πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν να δεχτούν ότι υπήρξε ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ επανάσταση.
Όλους αυτούς, τους αριστερίζοντες, τους καταλαβαίνω. Ως μαρξιστές, είναι αδύνατον να κατανοήσουν το ιδανικό της Ελευθερίας. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί, απλά δεν βλέπουν ιδανικά. Βλέπουν μόνο Ύλη. Αυτή είναι η ιδεολογία τους. Η ιδεολογία του ιστορικού υλισμού, όπου άνευ οικονομικού κινήτρου, η ιστορία δεν εξελίσσεται. Θεωρούν ακατανόητο, οτι είναι δυνατόν να επαναστατήσει ένα έθνος για λόγους που επεκτείνονται πέρα από την ύλη. Πέρα από τα χρήματα. Πέρα από τις υλικές ανάγκες. Για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Για την ελευθερία του έθνους να μιλά την γλώσσα του. Για την ελευθερία να θρησκεύεται. Και για την ελευθερία να ζεί σε Ελληνική γή ελεύθερη από τούρκους! Και ψάχνουν σε οικονομικές, υλιστικές αιτίες για να εξηγήσουν ιστορικά φαινόμενα όπως την επανάσταση του ’21. Και θέλουν να μας πείσουν ότι ήταν, λέει, «ταξικά» τα αίτια. Ότι το ’21 ήταν απλά μια κοινωνικοοικονομική πάλη!!!
Μας λένε ότι οι Έλληνες κάθονταν, τάχα, ήσυχα, και επαναστάτησαν το 1821, ύστερα από 400 χρόνια υποδούλωσης, γιατί μόνο τότε ήταν ώριμες οι, όπως τις λένε, «ταξικές συνθήκες». Ότι οι Έλληνες δηλαδή ζούσαν «αρμονικά» με τους τούρκους, και μόνο λόγω οικονομικής δυσχέρειας, έκαναν, κατά τους ψευτο-διανοούμενους, «ταξική πάλη». Αλλά οι άνθρωποι είναι αγράμματοι. Οι «ταξικές συνθήκες» βρίσκονται μόνο στην αρρωστημένη φαντασία τους. Γιατί, αν υποθέσουμε ότι έχουν δίκιο, τότε, δεν θα έπρεπε να είχε γίνει καμιά εξέγερση κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας. Όμως η ιστορία τους διαψεύδει. Έγιναν περισσότερες από 200 κατά τόπους εξεγέρσεις Ελλήνων κατά των τούρκων! Από την πρώτη στιγμή οι Έλληνες πάλευαν για την ελευθερία τους! Οι 30 από αυτές, ήταν τέτοιες σε μέγεθος, που κατεγράφησαν ως «Επαναστατικά Κινήματα».
Θέλουν λοιπόν να αλλοιώσουν την ιστορική μνήμη μας, και να μας παρουσιάσουν την τουρκοκρατία, ως μια περίοδο περίπου ειδυλλιακή.
Το Παιδομάζωμα θέλουν όμως να μας το παρουσιάσουν ως «εθελοντική προσφορά των παιδιών από τις οικογένειές τους, προκειμένου αυτές, να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο!» Ναι, τέτοια τρελά λένε οι τυφλωμένοι νεοταξίτες. Ίσως έχουν κάποιες ιστορικές ενοχές για άλλο, πιο πρόσφατο παιδομάζωμα. «Εθελοντικό» υποτίθεται ότι ήταν κι εκείνο. Η αλήθεια είναι ότι, μεγαλύτερη συμφορά για τους Έλληνες δεν υπήρξε. Και προσπαθούσαν οι Έλληνες επί τουρκοκρατίας, να αντισταθούν όπως μπορούσαν. Για να αποφύγουν το παιδομάζωμα, κατέφευγαν σε γάμους από την ηλικία των 8 χρόνων. Άλλοι έμεναν ως τα 12 ντυμένοι κορίτσια, όπως διασώζει για τον παππού του ο Βιζυηνός. Όλα αυτά δεν είναι «ταξική πάλη»! Οι Έλληνες ως έθνος, στερούνταν την ελευθερία τους, και έκαναν αγώνα για να την κερδίσουν.
Το βεβαιώνει και ο κομμουνιστής Γεώργιος Κορδάτος, στον πρόλογο της «Μεγάλης Ιστορίας της Ελλάδος» το 1957 όπου γράφει:
«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι ένας μεγάλος σταθμός, όχι μόνο της νεοελληνικής ιστορίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των προγόνων μας από την μία μεριά έδειξε την ζωτικότητα της νεοελληνικής φυλής και από την άλλη το ξεχαρβάλωμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας»
ΕΘΝΙΚΟΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ!!!. Όχι ταξικός, ούτε κοινωνικός, ούτε πολιτικός, ή όποια άλλη μπούρδα σκεφτούν κάποιοι… ΕΘΝΙΚΟΣ και ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ήταν ο αγώνας!
Όλα αυτά, από την γραφίδα, του κομμουνιστή, Γεώργιου Κορδάτου! Αλλά, για να μην υπάρξει καμιά αμφιβολία για τον χαρακτήρα που απέδιδε ο Κορδάτος στο 21, συνεχίζει από το ίδιο έργο (κεφάλαιο ΞΑ «το αγροτικό ζήτημα»):
«…δεν πρέπει να βλέπουμε την Ελληνική επανάσταση σαν κίνημα πολιτικοκοινωνικό, κι ούτε με σημερινά ιδεολογικά κριτήρια να ερμηνεύουμε ορισμένα γεγονότα του 21. Η επαναστατημένη Ελλάδα του 1821, δεν ήταν η Ρωσία του 1917! Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της ιστορίας»
Και δεν νομίζω να μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον Κορδάτο εθνικιστή ή φασίστα…
Ας δούμε και την γνώμη κάποιου άλλου:
Γράφει ο Άγγλος πρέσβης Stratford Canning, για την καταστροφή των Ψαρών:
«Στα Ψαρά, αποκτήσαμε μια τρομακτική εμπειρία, για το τι σημαίνει πόλεμος, με ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ» Ούτε κοινωνικές ούτε ταξικές, ούτε οικονομίστικες υλιστικές διαφορές είχαμε και έχουμε με τους υπάνθρωπους τούρκους. ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ αντιπάθειες έχουμε, όπως λέει ο άγγλος πρέσβης. Εμείς είμαστε Έλληνες κι αυτοί ένα σύνολο αγριογούρουνων όπως είχε πεί ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.
Οι Έλληνες επαναστατημένοι άλλωστε, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να ορίσουν τι είδους αγώνα διεξήγαγαν, μιλούσαν για αγώνα «Υπέρ βωμών κι Εστιών» και για «Τα Ιερά και τα Όσια της φυλής». Ο Γέρος του Μωριά έλεγε: «Ελλάδα θέλουμε, κι ας τρώμε πέτρες». Και ξεκάθαρα ονομάτιζε ΕΘΝΙΚΗ την επανάσταση λέγοντας:
“Η Επανάστασις η ιδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν, από όσας γίνονται σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιοι πόλεμοι. Ο ιδικός μας πόλεμος ήταν ο πλέον δίκαιος, ήταν Έθνος με άλλο Έθνος, ήταν με ένα λαό…”
Όλα αυτά δείχνουν τι είδους αγώνας ήταν το ’21. Ήταν η πιο τρανή απόδειξη ότι οι Έλληνες, έχουν μέσα στο DNA τους να μην αποδέχονται τον εθνικό εξευτελισμό. Το αντίθετο δηλαδή από τους πολιτικούς μας ταγούς, καθ’ όλη την διάρκεια της επάρατου «μεταπολιτεύσεως».
Άλλη απόδειξη:
Στις 14 Μαρτίου 1821, ο Σουλτάνος Μαχμούτ, εξέδωσε την μυστική διαταγή για την γενική σφαγή των Ελλήνων, διατάσσοντας κάθε μουσουλμάνο να οπλιστεί. Κάθε μουσουλμάνο. Όχι κάθε προλετάριο! Και όρισε τα τζαμιά ως κέντρα / ορμητήρια για την σφαγή των Ελλήνων. Τα τζαμιά. Θρησκευτικότατη διάσταση, όχι ταξική. Και το Ελληνικό κράτος σήμερα, σπεύδει να φτιάξει τζαμί στην Αθήνα, κατά τις επιθυμίες του νέο-Σουλτάνου Ερντογάν!
Το 2013, όλα όσα προσβλητικά για την επανάσταση προπαγανδίζει η νέα διεθνιστική τάξη πραγμάτων, προκειμένου να την «βαφτίσει» ΤΑΞΙΚΗ, συγκεντρώθηκαν και εστάλησαν σε μορφή επιστολής στα σχολεία από το ΠΑΜΕ! Φυσικά δεν εξεγέρθη το πανελλήνιο κατά της εξώφθαλμης κομματικής προπαγάνδας που ασκεί ελεύθερα το ΚΚΕ σε παιδιά και μάλιστα σε δημόσια σχολεία! Αλλά σε κάποια κόμματα συγχωρούνται όλα…
Στην απίστευτη ανθελληνική αυτή πρόκληση είχε απαντήσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, προτρέποντάς μας να τους ΦΤΥΣΟΥΜΕ!
«”Φτύστε τους ωρέ“, θα σας έλεγα, για να καταλάβουν, ότι πρέπει να λογικευθούν! Μη τους αφήνετε να κακοποιούν τόσο πολύ την ιστορική αλήθεια.»
και συνεχίζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος:
«…Αντισταθήτε, λογομαχήστε, ακυρώσετε τυχόν φιλίες με πρόσωπα, τα οποία προσβάλλουν είτε την Πατρίδα μας, είτε την Πίστη μας! Σηκώστε κεφάλι! Στην θρασύτητα, απαντήστε με θρασύτητα! …… Από τη μια μεριά οι της τρόικα, ο κ. Σόϋμπλε της Γερμανίας και μερικοί κλέφτες και λωποδύτες θεράποντες του Κρατικού Μηχανισμού (πρώην Υπουργοί και μεγαλόσχημοι), και από την άλλη το ΠΑΜΕ, η κα Ρεπούση, η κα Δραγώνα και όποιοι άλλοι έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν την Ελλάδα μας! Θα τους αφήσουμε άραγε;».
Κανείς λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα έβλεπε την επανάσταση του ’21 ως κοινωνική ή ταξική.
Όταν κόπτονται 30.000 γλώσσες Ελλήνων, επειδή μιλούσαν Ελληνικά, αυτό δεν είναι αποτέλεσμα «ταξικής διαφοράς».
Όταν έσφαζαν οι Έλληνες τους τούρκους, δεν εξέταζαν την ταξική τους ιδιότητα! Τούρκοι ήταν! Πλούσιοι ή φτωχοί, αξιωματούχοι ή όχι. Και οι Έλληνες είχαν μια εθνική επιταγή να εκπληρώσουν που έλεγε: «μην μείνει τούρκος στον Μωριά, μηδέ στον κόσμο όλον» ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!!
Όταν οι τούρκοι ανασκολόπιζαν, αποκεφάλιζαν τους επαναστατημένους Έλληνες, ήταν άραγε οι λόγοι ταξικοί;
Όταν οι τούρκοι έσφαζαν όσους αρνούνταν να εξισλαμιστούν, ήταν οι λόγοι ταξικοί;
Όχι. Οι διαφορές μας με τους τούρκους δεν είναι ταξικές διαφορές. Αυτό άλλωστε θα προϋπέθετε μια κοινή, μια ενιαία κοινωνία Ελλήνων και τούρκων. Πράγμα αδύνατον. Οι αιτίες διαμάχης είναι θρησκευτικοί, πολιτιστικοί, ιστορικοί, δηλαδή όλα αυτά που ονομάζονται ΕΘΝΙΚΑ χαρακτηριστικά, όχι«ταξικά». Πολύ απλά, είμαστε Έλληνες, κι εκείνοι είναι βάρβαροι. Και σε Έλληνες αρμόζει να άρχουν των βαρβάρων, όπως έλεγε ο Ισοκράτης, κι όχι να είναι υπόδουλοι των τούρκων!
Και το σπουδαιότερο για τους αριστερούς, είναι οτι πρέπει να πληγεί η Εθνική Ιδέα. Το 1821 δεν πρέπει να εμπνέει Εθνικούς αγώνες.
Γι’ αυτό αποτελεί χρέος κάθε Έλληνα η αντίδραση, η διαφώτιση κυρίως των νέων, γύρω από την πραγματική έννοια και το νόημα του 1821. Οι Έλληνες Αγωνιστές του 1821 ξεσηκώθηκαν για την Ελλάδα για να της δώσουν τα φυσικά της σύνορα. Η κίνηση έμεινε ημιτελής. Αποτελεί χρέος δικό μας η ολοκλήρωσή της.
Δεχόμαστε πλήρη ανθελληνική, ιδεολογική επίθεση και οι εχθροί μας εμφανίζονται με το προσωπείο του προοδευτικού, του κοσμοπολίτη. Αποτελούν την 5η φάλαγγα, που μας φθείρει εθνικώς, εκ των έσω. Χρέος μας να εξαλείψουμε αυτόν τον εσωτερικό εχθρό. Ο Κολοκοτρώνης, ξέρουμε όλοι πως αντιμετώπισε τον αντίστοιχο εχθρό κατά την επανάσταση.
Με 5 λέξεις όλες κι όλες: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ !
Γεώργιος Αντ. Γιαννακόπουλος
Γραμματέας Τ.Ο. Καλαμάτας
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ethnikoapeleutherwtikh-ki-ochi-tajikh-h-epanastash-tou-1821#ixzz3VCUJshvY