Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η σκύλευση του αδικοχαμένου φοιτητή από τα ΜΜΕ

Σοκαρισμένη η ελληνική κοινωνία, παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες τις ειδήσεις που αφορούν στην υπόθεση του τραγικού φοιτητή από την Κρήτη, που όπως λέγεται οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, λόγω της ψυχολογικής και σωματικής βίας (bullying) που ασκούσαν πάνω του κάποιοι συμφοιτητές του.

Τα ιδιαιτέρως «ευαίσθητα» στον ανθρώπινο πόνο, αλλά και τη μεγάλη τηλεθέαση, «ελληνικά» ΜΜΕ, πήραν αμέσως «φωτιά», αφιερώνοντας πολύωρες εκπομπές σχετικές με το θέμα, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις και πάει λέγοντας. Όλα αυτά δε κατά κανόνα με συνοδεία μιας λυπητερής μουσικής υπόκρουσης, διανθισμένης  με ατάκες ακραίου δημοσιογραφικού μελό και με ευχές του τύπου: να είναι αυτό το τελευταίο περιστατικό, να βρεθούν οι ένοχοι και άλλα τέτοια.

Αλήθεια αν ο άτυχος φοιτητής είχε καταγγείλει στην Αστυνομία αυτά που του συνέβαιναν και η  Αστυνομία παρενέβαινε δυναμικά εναντίον των δραστών για να καταστείλει τους τραμπουκισμούς, οι super δημοκρατικοί δημοσιογράφοι που τώρα κλαυθμηρίζουν νυχθημερόν στα κανάλια, πώς θα το σχολίαζαν;

Η ερώτηση βέβαια είναι εντελώς υποθετική, διότι ούτε η Αστυνομία επί της ουσίας τολμάει να πατήσει σε πανεπιστημιακό – εκπαιδευτικό χώρο, ό,τι έγκλημα κι αν συμβεί, ούτε φυσικά οι Πρυτανείες και οι Διευθύνσεις τολμάνε να καλέσουν την Αστυνομία.

Σε αυτή τη χώρα οι αρχές που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση της τάξης, ενεργοποιούνται και μάλιστα πριν αυτό καταστεί αναγκαίο, μόνον όταν η «έκνομη πράξη» πρόκειται να «διαπραχθεί» από «φασίστες». Κατά τα λοιπά είναι μόνο για τις παρελάσεις, οι οποίες βέβαια ούτως ή άλλως σταδιακά θα καταργηθούν κι αυτές, μιας και πρόκειται να το ρίξουν στα … τσάμικα και τα καλαματιανά.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τους δακρύβρεκτους κ.κ δημοσιογράφους, γιατί πριν μερικές δεκαετίες, όταν η ελληνική κουλτούρα κυριαρχούσε στην ελληνική κοινωνία γινόταν ένα έγκλημα κάθε πέντε χρόνια σε όλη τη Ελλάδα, ενώ τώρα με τον πολυπολιτισμό και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της παγκοσμιοποίησης, οι κατά συρροή δολοφόνοι (ή serial … killler επί το ελληνικότερο) έχουν κατακλύσει τη ζωή μας. Γιατί το bullying ήταν άγνωστο πριν την παγκοσμιοποίηση, ενώ τώρα συναντάται σε κάθε σχολείο; Τα ΜΜΕ έχουν ή όχι ευθύνη για τη διαμόρφωση του αξιακού κώδικα της κοινωνίας,  της αισθητικής και των στερεοτύπων της; Τα ΜΜΕ με τις εκπομπές τύπου life style που προβάλουν κατά κόρον καθημερινά, τι ήθη καλλιεργούν στη νεολαία και στην κοινωνία μας γενικά;

Αν λοιπόν υπάρχει συμβολή αυτών των ιδιωτικών επιχειρήσεων (των ΜΜΕ) στην καταβαράθρωση της ελληνικής κοινωνίας και την εμπέδωση στο λαό συμπεριφορών απολύτως ξένων προς τα ήθη, τα έθιμα και τους ιστορικούς του εθισμούς, ποιος είναι  ο λόγος που αυτοί οι κύριοι μπορούν και λειτουργούν τόσο ασύδοτα;

Όποιος έχει πολλά λεφτά (ή αν δεν έχει και του τα δίνουν οι ξένοι για τους δικούς του λόγους και τα δικά τους συμφέροντα),  μπορεί να ανοίγει ένα «μαγαζί» με «παράθυρο» σε όλη την Ελλάδα και να λέει ό,τι θέλει; Αν ναι, τότε να μη μας ενοχλεί όταν γίνονται περιστατικά σαν αυτό του άτυχου φοιτητή, γιατί αυτά που είδαμε μέχρι τώρα είναι μηδέν μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν αν συνεχιστεί η ασυδοσία των ΜΜΕ.

Αν θέλεις να «κολλήσεις» ένα θέμα, ανέθεσε τη λύση του σε μια επιτροπή, λέει μια ατάκα που κυκλοφορεί στις δημόσιες υπηρεσίες. Για αυτό λοιπόν αν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλει να αντιμετωπίσει πραγματικά το πρόβλημα, να αφήσει τις επιτροπές που θα εξετάσουν δήθεν το ζήτημα και θα προτείνουν δήθεν λύση και να εισηγηθεί τον αυστηρό περιορισμό των ΜΜΕ. Αυτό συνιστά την λύση και μόνον έτσι μπορεί να μπει φρένο στην κατρακύλα που έχει πάρει η ελληνική κοινωνία.

Όσο στο όνομα μιας δήθεν ελευθεροτυπίας, επιτρέπεται στους κυρίους αυτούς  να ασελγούν ασύδοτα πάνω στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, τόσο τα πάσης φύσεως εγκληματικά φαινόμενα θα αυξάνονται συνεχώς, ενώ στη συνέχεια θα επιδίδονται στη σκύλευση των τραγικών θυμάτων για λόγους τηλεθέασης και προσπορισμού οικονομικού οφέλους.

Αυστηρός λοιπόν και εκ βάθρων έλεγχος και συμμόρφωση των ΜΜΕ στα  προβλεπόμενα από το νόμο εδώ και τώρα. Αυτή είναι η απάντηση για το bullying και όχι μόνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ   

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-skuleush-tou-adikochamenou-foithth-apo-ta-mme#ixzz3VFpXmGPt

Exit mobile version