Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Κομοτηνή, Ξάνθη

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Κομοτηνής, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Τοπικής, συναγωνιστή Τσουμαρέλη Νικόλαο, τίμησαν την μνήμη των πεσόντων της Ελληνικής Χωροφυλακής στην περιοχή του Ανθοχωρίου. Έξι χωροφύλακες στις 15 Μαρτίου 1949, χάθηκαν άδικα, αγωνιζόμενοι υπέρ της Πατρίδας, από νάρκη των ανταρτών. Στο σημείο που χάθηκαν τα έξι παλληκάρια, ηλικίας 20-25 ετών, σήμερα βρίσκεται το μνημείο για να μας θυμίζει τα παιχνίδια που παίχθηκαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού και το πλήρωσε με το αίμα του.

Τα τελευταία χρόνια, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, παρουσία θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας, τιμούσαν την μνήμη των πεσόντων. Φέτος αποφάσισαν να καταργήσουν την τελετή για να μην αναμοχλεύσουν «εμφυλιοπολεμικά πάθη». Αλλά όσο και αν δυσαρεστεί κάποιους, εμείς που κρατάμε ψηλά τα λάβαρα της Φυλής και του Έθνους δεν είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε. Θα συνεχίσουμε να αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες, καθώς ταυτιζόμαστε με τους Έλληνες στρατιώτες που έδωσαν την ζωή τους στα πεδία της Τιμής και του Αγώνα.

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου το πρωί, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Ξάνθης, παρουσία του Γραμματέα της Τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης και παρέδωσε στον υποδιοικητή κ. Γκίγκη, παρουσία και του πρόσφατα αποστρατεύσαντα Διοικητή κ. Χρήστου Καλογουλίδη, ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συναγωνιστής Παναγιώταρος Ηλίας προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοίκησης Ανασυγκρότησης, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την σοβαρότατη απειλή για την υγεία και την ζωή των πυροσβεστών, καθώς δεν γίνεται ο ενδεδειγμένος έλεγχος, των φιαλών και των αναπνευστικών συσκευών από τον κατασκευαστή, που σαφώς είναι προβλεπόμενος από την κείμενη σχετική νομοθεσία.

Ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί αν θα δοθεί εντολή για την διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση ευθυνών προς τους υπεύθυνους για τον θάνατο του Αρχιπυροσβέστη τον περασμένο Σεπτέμβριο; Ποια υπηρεσία είναι τελικά αρμόδια για τον έλεγχο και την επισκευή των φιαλών και των αναπνευστικών συσκευών αλλά και για την ποιότητα του αέρα; Ποια μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να διενεργείται ο κατάλληλος έλεγχος των φιαλών και των αναπνευστικών συσκευών, αλλά και της ποιότητας του αέρα αυτών; Με ποια αιτιολογία το εν λόγω επάγγελμα δεν συγκαταλέγεται στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα; Ο απερχόμενος Διοικητής καθώς και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Ξάνθης, δέχτηκαν με ικανοποίηση την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή στέκεται αμέριστος συμπαραστάτης του Πυροσβεστικού Σώματος εν τω μέσω της κρίσης, στην τιτάνια προσπάθεια που επιτελεί το Σώμα, σε καθημερινή βάση, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου το απόγευμα, συναγωνιστές της Τ.Ο. Ξάνθης, μετέβησαν στο χωριό Κιμμέρια και παρέδωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένεια συμπατριωτών μας που μαστίζεται από την ανεργία. Όπου η απουσία της κρατικής ανθελληνικής μηχανής βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις ανάγκες των πτωχών πλέον συμπατριωτών μας, οι Έλληνες Εθνικιστές είναι πάντα δίπλα τους. Με τη δύναμη που πηγάζει από την ατσαλένια θέληση των Συναγωνιστών, προσφέρουμε ένα μικρό δείγμα συμπαράστασης σε οικογένειες που μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Η Χρυσή Αυγή υπενθυμίζει σε όλους ότι κανείς Έλληνας δεν είναι μόνος του. Είμαστε δίπλα του και προσφέρουμε ό,τι η τρόικα και οι εγχώριες πολιτικές θεραπαινίδες της, δεξιές κι αριστερές, του στερούν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-komothnh-janthh#ixzz3VIL4g8uW

Exit mobile version