Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόλυτος δικτάτορας στο Ποτάμι ο Θεοδωράκης – Εκεί δεν είναι μεμπτή «η αρχή του αρχηγού»;

Απόλυτος δικτάτορας στο Ποτάμι ο Θεοδωράκης - Εκεί δεν είναι μεμπτή «η αρχή του αρχηγού»;

Δικτατορική αντίληψη για το δημιούργημα του φαίνεται ότι έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάτι το οποίο αντιλαμβάνεται ολοένα και περισσότερος κόσμος.

Στο «Παρόν» της Κυριακής, κάτω από τον τίτλο «Στέρεψε το Ποτάμι», γράφονται τα εξής: «Μονοκρατορία έχει επιβάλει στο Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συμπεριφέρεται σαν ιδιοκτήτης, κανένα όργανο όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά ούτε καν υπάρχει. Έχει μια Συντονιστική Επιτροπή απλώς για τους τύπους και οι αποφάσεις έρχονται από πάνω. Αποφασίζει και επιλέγει ο Σταύρος για τα μέλη. Και παραφωνίες δεν επιτρέπονται. Πρόσφατα, στη Συνδιάσκεψη που έγινε για τα πρώτα γενέθλια του κόμματος, μετά τις πανηγυρικές δηλώσεις, άρχισαν οι ομιλίες των μελών, αφού είχαν αποχωρήσει οι δημοσιογράφοι. Και κάποιοι άρχισαν να τα ψάλλουν στον Θεοδωράκη έξω από τα δόντια, ότι το κόμμα δεν λειτουργεί και κανείς δεν ξέρει ποιος αποφασίζει. Ιδιαίτερα σκληρή ήταν μια νεαρή – ηθοποιός, αν δεν κάνουμε λάθος – που μίλησε για ανύπαρκτη κομματική διαδικασία και, ω του θαύματος, τις επόμενες μέρες. ανταμείφθηκε για να σιωπήσει με μια θέση στη Συντονιστική Επιτροπή, που από επταμελής έγινε ενδεκαμελής για να τη χωρέσει, μαζί με άλλους της παρέας του Σταύρου.

Πολίτες που πίστεψαν ότι το Ποτάμι είναι κάτι καινούργιο, που δεν έχει καμία σχέση μα τα παλιά κόμματα, και εντάχθηκαν σε αυτό απογοητεύθηκαν και αποχώρησαν. Μεταξύ αυτών και πολύ γνωστός επώνυμος, που βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα, ο οποίος έλεγε σε συζήτηση με πανεπιστημιακούς ότι το Ποτάμι είναι ένα ακόμη από τα γνωστά πολιτικά κόμματα».

Το αναφέρουμε αυτό επειδή ανάμεσα στο κατηγορητήριο εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ υπάρχει και η περιβόητη «αρχή του αρχηγού», λες και τα κόμματα πρέπει να λειτουργούν ως παιδική χαρά. Στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ η έννοια του Αρχηγού, η Ιεραρχία και η Πειθαρχία θεωρούνται ως σοβαροί λόγοι για να συρθεί ένα Νόμιμο Πολιτικό Κόμμα στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αντιθέτως, όταν πρόκειται για τον Θεοδωράκη, οι καταγγελίες για «Μονοκρατορία», η συμπεριφορά του ως «ιδιοκτήτης», «Αποφασίζει και επιλέγει ο Σταύρος για τα μέλη. Και παραφωνίες δεν επιτρέπονται» κ.λ.π. περνούν στο απυρόβλητο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή, που δείχνουν όμως το μέγεθος της υποκρισίας που διέπει το πολιτικό σύστημα και το εκδοτικό κατεστημένο.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diktatoras-sto-potami-o-theodwrakhs.-ekei-omws-den-ischuei-h-archh-tou-arch#ixzz3VINXPOmJ

Exit mobile version