Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν καταργεί, αλλά μετονομάζει τον ΕΝΦΙΑ ο Σύριζα

Δεν καταργεί, αλλά μετονομάζει τον ΕΝΦΙΑ ο Σύριζα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, τα οποία πλήρωσε την ώρα της κάλπης, ήταν και ο περιβόητος ΕΝΦΙΑ, ο οποίος έθιγε ξεκάθαρα την έννοια της ιδιοκτησίας με το φοροληστρικό του περιεχόμενο, γι’ αυτό άλλωστε συνεισέφερε τα μέγιστα στην πτώση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η νέα συγκυβέρνηση, όμως, όχι μόνο δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ αλλά επί της ουσίας τον αναπλάθει, μετονομάζοντάς τον σε Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος όμως θα συμπεριλαμβάνει μια πιο διευρυμένη γκάμα ακινήτων και όχι μόνο αυτά των πολύ πλουσίων Ελλήνων, όπως προπαγανδιστικά υποστηρίζει η κυβέρνηση. Σ’ αυτόν τον φόρο μπορεί να εξαιρούνται οι πολύ φτωχοί, όμως θα περιλαμβάνονται τα μεσαία στρώματα. Αυτά, ακριβώς, τα οποία μεταστράφηκαν εκλογικά, κατά κύριο λόγο, προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου.

Ουσιαστικά, δηλαδή, αυτό το οποίο ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι η συνέχιση του ΕΝΦΙΑ με άλλη κωδική ονομασία, με εξαίρεση μια μερίδα μόνο ιδιοκτητών και αν τελικώς γίνει αυτό. Έτσι κι αλλιώς, αυτή η κυβέρνηση έχει μια ικανότητα στις μετονομασίες και στο να βαφτίζει το κρέας, ψάρι. Η τρόικα έγινε «Brussels Group», το Μνημόνιο μετετράπη σε «πρόγραμμα γέφυρα», η μνημονιακή σαφήνεια μεταμορφώθηκε σε «δημιουργική ασάφειας» κ.ο.κ.

Έτσι, το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μεταφραστεί πλέον ως «η λεπίδα έρχεται»… Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το μόνο που δείχνουν να άλλαξαν είναι τον κεντρικό διαχειριστή της μνημονιακής πολιτικής, η οποία συνεχίζεται ξεκάθαρα, όπως φανερώνουν όλες οι ενέργειες της νέας συγκυβέρνησης.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/den-katargei-alla-metonomazei-ton-enfia-o-suriza#ixzz3VJt7dv7k

Exit mobile version