Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές:  Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ξημερώνοντας η 25η Μαρτίου αισθάνθηκα την ανάγκη να κοινωνήσω ορισμένες σκέψεις μου με τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Πριν 194 χρόνια οι Έλληνες επαναστάτησαν “για του Χριστού την πίστην την αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν” έχοντας μεταλάβει από το άγιο δισκοπότηρο των θυσιών των προγόνων μας και ρέοντες ποταμούς αίματος, κατόρθωσαν την απελευθέρωση  της πατρίδας, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και ευτυχισμένοι στον ευλογημένο τούτο τόπο. Δυστυχώς τις τελευταίες 10ετίες οι Έλληνες προσκυνημένοι πολιτικοί πρόδωσαν τις θυσίες των προγόνων μας και μετέτρεψαν τον επί γης παράδεισο, την Ελλάδα μας, σε κόλαση για όλους μας. Γι αυτό  όλοι οι σύγχρονοι Έλληνες, αφού μεταλάβουμε με τη σειρά μας του αίματος των ηρώων αγωνιστών του 21 ,οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα ελεύθερη, όπως την ονειρεύεται ο κάθε Έλληνας, με τη μοναδική απροσκύνητη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του ελληνισμού.

ΓΚΜ   ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ.

1821 – Τα πρόσωπα της Επαναστάσεως

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 194 χρόνια ξεκίναγε ο μεγάλος και ιερός αγώνας των προγόνων μας για την απελευθέρωσή μας από τον Τουρκικό ζυγό και την σκληρή σκλαβιά 400 ολόκληρων χρόνων από αυτούς. Σίγουρα ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης, ο Αθανάσιος Διάκος που σούβλισαν σαν αρνί οι Τούρκοι, δεν θα περίμεναν ποτέ το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας. Ή Ελλάδα σήμερα έχει παραδοθεί στους Λαθρομετανάστες οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι από Μουσουλμανικές χώρες. Μπαίνουν και εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας από όλα τα σημεία της Ελληνικής επικράτειας παραβιάζοντας τα σύνορα και τους νόμους του κράτους. Σύνορα για τα οποία αγωνίστηκαν και πέθαναν οι προγονοί μας. Θα έτριζαν τα ιερά κόκκαλα του Κολοκοτρώνη και των άλλων ηρώων του 1821 αν έβλεπαν στην χθεσινή μαθητική παρέλαση να συμμετέχουν αλλοδαποί, παιδιά παράνομων μεταναστών και την Ελληνική σημαία το Λάβαρο για το οποίο πολέμησαν και πέθαναν να το κρατούν έγχρωμοι, μη Έλληνες μαθητές. Οι παππούδες μας που πολέμησαν στην Αλβανία και γύρισαν με τα πόδια στην Ελλάδα, όσοι εξ αυτών είναι ακόμη έν ζωή, βλέπουν τους Αλβανούς κατσαπλιάδες ελεύθερους να αλωνίζουν στην Ελλάδα να κλέβουν και να δολοφονούν Έλληνες για τους οποίους εκείνοι έχυσαν το αίμα τους. Το μοναδικό Ελληνικό κόμμα που μας θυμίζει την περήφανη καταγωγή μας, την λαμπρή ιστορία μας και τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας είναι σήμερα μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Γ.Π.

7 χρόνια πριν: Ένα επίκαιρο άρθρο του Νικόλαου Μιχαλολιάκου για το 1821 και τη σημερινή παρακμή

Αγαπητοί συναγωνιστές , Είμαι κάτοικος Λονδίνου εδώ και κάποια χρόνια. Εχθές το πρωί όπως καθόμουνα στο αμάξι μου προσπάθησα να μπω στην ιστοσελίδα μας για να ενημερωθώ όπως κάνω κάθε μέρα άλλωστε . Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν “μπήκα” μέσω wifi αλλά με 4G μέσω της εταιρίας που έχω κάνει το συμβόλαιο μου η οποία είναι η O2 , πολύ γνωστή εταιρία εδώ. Ξαφνιάστηκα όταν μου ζήτησε αποδείξει ενηλικίωσης μου, όπου γίνετε βέβαια πολύ εύκολα αφού ρωτήσουν κάποιες ερωτήσεις ασφαλείας και καταλάβουν ότι είμαι ο κάτοχος του συμβολαίου ΚΑΙ αφού με χρεώσουν και μια στερλίνα (1.35 ευρώ) . Σκέφτηκα πως ίσως όλο αυτό συνδυάζετε και έχει  σχέση και με την ηλικία που πρέπει να είναι κάποιος για να ψηφίσει δηλ 18. Τότε αμέσως αλλάζω σελίδα και δοκίμασα να δω αν θα έχω τους ίδιους περιορισμούς σε άλλες σελίδες γνωστών πολιτικών κομμάτων της χώρας μας. Κανένα πρόβλημα φυσικά με τα συστημικά κόμματα  . Είπα να γίνω και προκλητικός , πάντα με την  δίκη τους λογική και να προσπαθήσω να μπω στην ιστοσελίδα  του ΚΚΕ …..Κανένα πρόβλημα και εκεί , όλα καλά. Συγκρατήθηκα και δεν νευρίασα για την διάκριση που κάνουνε…αλλά τελικά πειστικά για μια ακόμη φορά ότι το κίνημα μας βαδίζει στο σωστό δρόμο έχοντας την “πολιτική ορθότητα ” τον  πολιτιστικό μαρξισμό και τον διεθνισμό μόνιμους κατακριτές του. Μέχρι την τελική νίκη αδέλφια μου ,

Π.

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας σε όλη την Ελλάδα – Φωτορεπορτάζ

Xαιρετίζω όλους τους ελεύθερους και απροσκύνητους Έλληνες . Δε γίνεται να μείνει ασχολίαστη η απόφαση για τον Παπακωνσταντίνου . Αν ανήκεις στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο και φόνο να έχεις κάνει δεν πας φυλακή και ασφαλώς αν με τις πράξεις και ενέργειες σου έχεις φέρει οικονομική καταστροφή στη χώρα. Αν όμως ανήκεις στο εθνικιστικό κίνημα της χώρας μας και μάχεσαι για την απελευθέρωση της χώρας σου, μαύρο φίδι που σε έφαγε…Ο Θεός να βάλει το χέρι του !Χρυση Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος.

Κωνσταντίνα

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και του Ελληνικού Έθνους

Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργού παιδείας προς τους μαθητές των σχολείων της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελληνική Επανάσταση “φούντωσε με τη πνοή την οποία είχαν εμφυσήσει οι ιδέες της ελευθερίας της Δύσεως και ότι το σύνθημα το είχε δώσει ήδη ο Γαλλικός λαός” ,πρέπει να πούμε τα εξής. Ότι ουδεμία σχέση υπήρξε μεταξύ της Γαλλικής και Ελληνικής επαναστάσεως ,εφόσον και τα κίνητρα, και στους φορείς και στα αποτελέσματα υπάρχουν βασικές διαφορές. Ακόμη και ο φαινομενικός σκοπός,  ελευθερία , εκλαμβάνεται ως όμοιος ,διαφέρει στις δυο περιπτώσεις διότι οι μεν Γάλλοι επεδίωκαν τη ταξική ελευθερία ενώ οι Έλληνες επαναστάτες την εθνική ανεξαρτησία.(δεν υπήρχαν καν τάξεις τότε ,στην Ελλάδα).

1)Το κίνητρο στη Γαλλία. Την εξέγερση του Γαλλικού λαού  δημιούργησε η πολιτεία των Λουδοβίκων, αρχίζοντας με τον Λουδοβίκο (ΙΒ) ο οποίος με την αποτυχία της δαπανηρής εκστρατείας στην Ιταλία, ο Λουδοβίκος (ΙΓ) υποθάλποντας τους θρησκευτικούς εμφυλίους πολέμους, ο Λουδοβίκος (ΙΔ)  με το περίφημο “Το κράτος είμαι εγώ”, ο Λουδοβίκος (ΙΕ) με τις σπατάλες και τις πολλές γκομενίτσες του, και τέλος ο Λουδοβίκος (ΙΣ) με την ανυπαρξία και αβουλία που τον χαρακτήριζε διαλύσανε κάθε έννοια ευνομίας ,κοινωνικής ισορροπίας ,ηθικής κτλ, και ανάγκασαν το λαό να επαναστατήσει και να πάρει την εξουσία στα “αδέξια” χέρια του (όπως λέει ο ΛΕ ΜΠΟΝ) και τελικά να καταλύσει ακόμη και για τον ίδιο το λαό κάθε είδους ελευθερία για την οποία υποτίθεται επαναστάτησε. Άρα τα κίνητρα ήταν η κατακαρράκωση της κοινωνικής και ταξικής του αξιοπρέπειας από τη τάξη των ευγενών το αίσθημα ανασφάλειας με τις συλλήψεις και καταδίκες και το οικονομικό αδιέξοδο. Αυτές οι αιτίες του γέννησαν το πόθο της ελευθερίας ,αλλά της ταξικής και ατομικής ελευθερίας.

2) Για τους Έλληνες τα πράγματα ήταν διαφορετικά, τα 400 χρόνια σκλαβιάς δημιουργήσαν πάρα πολλά προβλήματα αλλά κανένα ταξικό, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ οι υπόδουλοι και καταπιεζόμενοι και εξευτελιζόμενοι Έλληνες είχαν πάντοτε το αίσθημα της ανωτερότητας έναντι των κατακτητών.(Και πως να μη το έχουν άλλως τε).Ο οικονομικός παράγων δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο και δεν είναι υπολογίσιμος. Οι Έλληνες υπέφεραν από μείωση της εθνικής τους υπερηφάνειας και τη προσβολή της θρησκευτικής πίστης τους. Η αντίδραση των δυο αυτών αξιών σφυρηλάτησες τον εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα της Ελληνικής Επαναστάσεως και ο πόθος της εθνικής ελευθερίας του συνόλου, και όχι ταξικής. Η Γαλλική επανάσταση ξεκίνησε με τη κήρυξη της τρίτης τάξεως (tiers-etat)-των προλετάριων-ως εθνοσυνέλευση(27 Ιουνίου) και  με τη κατάλυση των τειχών της Βαστίλης (14Ιουλιου).(Η εθνοσυνέλευση έργο του Μιραμπό και η επίθεση κατά της Βαστίλης ,έργο προλετάριων). Μαρά, Δαντών ,Ροβεσπιέρος αν και προέρχονται από το λαό ποτέ δε μπόρεσαν να τον πειθαρχήσουν στα σχέδια τους και υπέστησαν στο τέλος τη καρατόμηση ,ότι δηλαδή προόριζαν για τους εχθρούς της επανάστασης. Φορέας της Γαλλικής επαναστάσεως ήταν ο αλόγιστος λαός ο οποίος επέβαλε τη θέληση του στους ηγέτες που ο ίδιος ανέδειξε. Αλόγιστος διότι ουδέποτε εφαρμόστηκαν οι αρχές των πατέρων της επανάστασης, του Ρουσσώ και του Βολταίρου.

Σύνοψη, η Γαλλική επανάσταση προήλθε εκ των κάτω (λαός). Οι φορείς της Ελληνικής Επαναστάσεως αντιθέτως ήταν οι φωτισμένοι άντρες πολιτικοί, στρατιωτικοί, λόγιοι, οι οποίοι αισθάνθηκαν το πνεύμα και τους πόθους του λαού που τον πειθάρχησαν και τον κατεύθυναν προς τις επιδιώξεις του. Τους ηγέτες του ο Ελληνικός λαός τους λάτρεψε σα θεούς. Πολλοί από τους ηγέτες ζούσαν στο εξωτερικό ,οπότε δεν είχαν τις επιπτώσεις της δουλειάς (Κοραής, Κατσώνης, Καποδίστριας, Υψηλάντης).

ΑΡΑ η Ελληνική Επανάσταση προήλθε εκ των άνω, από ομάδες που δεν τους κινούσαν πιεστικές ανάγκες η ατομικά συμφέροντα (όλοι τους μπήκαν πολύ πλούσιοι στον αγώνα και τα έδωσαν όλα, μέχρι και τη ζωή τους) αλλά εξαιτίας της κοινής επιθυμίας του Ελληνικού λαού, ως εθνικού συνόλου. Υπό διαφορετικές λοιπόν συνθήκες ξεκίνησαν οι δυο αυτές επαναστάσεις και διαφορετικά τα αποτελέσματα αυτών. Ο Γουστάβος Λε Μπον στο “Η ψυχολογία των επαναστάσεων” γράφει: «Εάν συγκρίνει κανείς τις καταστροφές που δημιούργησε στη Γαλλία και στην Ευρώπη η Γαλλική επανάσταση, θα πρέπει να παραδεχθεί ότι οι Άγγλοι επολιτεύθησαν φρονιμώτερον, διότι εξελικτικώς και άνευ τόσης αιματοχυσίας και καταστροφών επέτυχαν τα αυτά δικαιώματα από τους ηγεμόνες τους» Καταστροφές ήταν το οικονομικό χάος ο θάνατος σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και της τέχνης της Γαλλίας η πτώση του γοήτρου στο εξωτερικό και η καθιέρωση μιας ασταθούς κοινωνικοπολιτικής καταστάσεως. Όσο για τα (επιτευχθέντα δικαιώματα) τα διέλυσε το δικτατορικό και απολυταρχικό καθεστώς του Ναπολέοντα ,φυσικό επακόλουθο της αναρχίας και του χάους που προήλθε από την επανάσταση. Το αποτέλεσμα της Ελληνικής Επαναστάσεως επέβαλε το παγκόσμιο θαυμασμό μιας και οι «μικροί και φτωχοί»Έλληνες αβοήθητοι από τους μεγάλους, λόγω Ιεράς Συμμαχίας, όρθωσαν το ανάστημα τους εναντίον μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας και ανέκτησαν το θάρρος και την αυτοπεποίθηση που κυλούσε και κυλάει στο αίμα των Ελλήνων χιλιάδες τώρα χρόνια. Η Οθωμανική απειλή αποκαλύφθηκε αντιμετωπίσιμος και αναχαιτίσθει οριστικώς ,προς όφελος του πολιτισμού. Η ιδέα της ελευθερίας δόθηκε στους υπόλοιπους λαούς και  ιδανικά φτιαγμένα από σκληρά μέταλλα όπως είναι το έθνος, η φυλή και η θρησκεία είναι ικανά να δικαιολογήσουν τους ανθρωπίνους αγώνες και θυσίες.

Χ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-pempth-26-martiou-2015#ixzz3VTIKOhs4

Exit mobile version