Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Είμαι πατέρας ενός από τα παιδιά των ΟΥΚ που βάλλονται σήμερα με το χειρότερο τρόπο από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το παρουσιάζουν όπως και τα υπόλοιπα σαν τέρας στα κανάλια. Δεν είναι έτσι. Είναι παιδιά που αγαπούν την πατρίδα τους, που θέλουν να προσφέρουν σ΄ αυτήν γι΄ αυτό μπήκαν στα ΟΥΚ. Κινδυνεύουν κατά την εκπαίδευσή τους αλλά συγχρόνως βλέπουν και την αχαριστία της πολιτείας απέναντί τους. Χρόνια ολόκληρα βάλλονται από παντού. ‘Εχω την εντύπωση ότι οι πολιτικάντηδες τους φοβούνται. Ο γιος μου είναι εθνικά υπερήφανος ‘Ελληνας με μεγάλη αγάπη προς την πατρίδα και τα εθνικά ιδεώδη. ‘Ετσι μεγάλωσε. ‘Ετσι τον μεγαλώσαμε κι εμείς. Να αγαπά την πατρίδα του, να αγωνίζεται γι΄ αυτήν και να γνωρίζει την ένδοξη ιστορία της. ‘Ηταν επιλογή του τα ΟΥΚ. Από μικρό παιδάκι. ‘Ηθελε να προσφέρει  στην πατρίδα. Μέσα από την πιο σκληρή εκπαίδευση. Και τα συνθήματα μέρος της εκπαίδευσής τους είναι για να μπορούν ν΄ αντέχουν τις σκληρές δοκιμασίες και να έχουν σύμπνοια μεταξύ τους. Διάβασα το κείμενό σου Ηλία και θέλησα να σ΄ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου  που υπερασπίζεσαι αυτά τα παιδιά και τον γιό μου. Σίγουρα η κατάσταση που βρίσκεσαι εσύ τώρα, στη φυλακή, είναι πολύ χειρότερη από την θέση του γιού μου παρά τον πόλεμο που τους κάνει η συγκυβέρνηση. Γι΄ αυτό και σ΄ ευχαριστώ διπλά. Είναι πολύ δύσκολο, χρειάζεται μεγαλείο ψυχής να μπορείς μέσα από τη φυλακή που σε έκλεισαν παράνομα γιατί κι εσένα σε φοβούνται, να καταφέρνεις να βρίσκεις τα κατάλληλα λόγια υπεράσπισης των παιδιών αυτών. Εσύ που υπηρέτησες στις ειδικές δυνάμεις, μπορείς να καταλάβεις τη θέση τους. Σε παρακολουθώ χρόνια τώρα, παρακολουθώ ομιλίες σου, συνεντεύξεις που δίνεις, βλέπω με τι υπερηφάνεια και λεβεντιά αντιμετωπίζεις τις διώξεις σου. ‘Ολες άδικες είναι, το ξέρω, το έχω καταλάβει. Άλλο τι λένε τα κανάλια. ‘Όπως κατηγορούν κι αυτά τα παιδιά των ΟΥΚ. Δεν είμαι και τόσο καλός στα λόγια όπως είσαι εσύ. Εκείνο που ήθελα να σου πω είναι ότι ο αγώνας που κάνεις έχει μεγάλη ανταπόκριση στις καρδιές εκείνων που αισθάνονται ‘Ελληνες. Σου εύχομαι να αποφυλακιστείς γρήγορα και να δικαιωθείς όπως σου αξίζει. Και να φθάσεις σε ακόμα μεγαλύτερα αξιώματα. Αν ήμουν πατέρας σου θα ήμουν πολύ υπερήφανος για σένα. Θα ήθελα να ήσουν γιός μου. Αλλά και σαν ‘Ελληνας που αγαπά την πατρίδα του είμαι διπλά υπερήφανος που υπάρχουν παλικάρια ‘Ελληνες όπως εσύ να μας θυμίζουν την ιστορία, τις αξίες και τα ιδανικά μας της πατρίδας μας που κάποιοι πολιτικάντηδες θέλουν να τα λησμονήσουμε. Σ΄ ευχαριστώ πολύ αγόρι μου. Να έχεις πάντα το Θεό μαζί σου.

Γ. Σ.

Καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος: Αντισυνταγματικός ο κατ΄ οίκον περιορισμός για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

25η Μαρτίου του 1821 ! Σαν σήμερα οι πρόγονοί σου , ξεκίνησαν τον απίστευτο από πάσης πλευράς Αγώνα τους κατά των τούρκων κατακτητών, για Πίστη, για Πατρίδα, για Ελευθερία, με  δείκτη τους την φράση Ελευθερία ή Θάνατος !

Και τα κατάφεραν !

Νίκησαν !

Και έκαναν και πάλι την Ελλάδα σου ελεύθερη

Σήμερα όμως ; Ζεις την εκχώρηση της εθνικής σου κυριαρχίας και αξιοπρέπειας σε άλλες ξένες δυνάμεις !  Βιώνεις την Ελλάδα σου των Μνημονίων ! Δυστυχώς …

Σ.Μ.

Εμπαίζουν τον Ελληνικό Λαό οι νεομνημονιακοί του Σύριζα: «Λεφτά υπάρχουν» στο εξώφυλλο της “Αυγής”

Λαντζόι και Βιλαέτης: Η Μάχη της 10ης Μαΐου 1821 Ο άγνωστος ήρωας της Ηλείας

Πρωταγωνιστής στην ιστορική εκείνη μάχη ήταν ο Χαραλάμπης Βιλαέτης, ένας σπουδαίος οπλαρχηγός από τον Πύργο που πρωτοστάτησε στην κήρυξη της Επαναστάσεως στην Ηλεία. Ο  Χαραλάμπης Βιλαέτης γεννήθηκε το 1780 στον Πύργο. Βρέθηκε στα χρόνια του διωγμού των Κλεπτών στα Επτάνησα, όπου συνδέθηκε με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και εντάχθηκε στην Φιλική Εταιρεία. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός  στα ρωσικά, γαλλικά και αγγλικά στρατεύματα των Επτανήσων και έφτασε στον βαθμό του Λοχαγού. Η οικογένεια του υπήρξε από τις κορυφαίες του Πύργου και της Ηλείας, με τον αδελφό  του Ιωάννη, πρόκριτο του Πύργου, να φυλακίζεται στις φυλακές της Τριπόλεως υπό των Τούρκων και να βρίσκει εκεί μαρτυρικό θάνατο μαζί με τον Επίσκοπο Ωλένης Φιλάρετο.

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της μάχης στο Λαντζόι

Τις ημέρες που προηγήθηκαν της μάχης η Επανάσταση είχε εξαπλωθεί στην Ηλεία. Ο Βιλαέτης επέστρεψε από την Ζάκυνθο στην Ηλεία και πρωταγωνίστησε μαζί με τον Πρόκριτο της Γαστούνης Γεώργιο Σισίνη στην κήρυξη του Αγώνα στα τέλη Μαρτίου του 1821. Μαζί πολιόρκησαν το φρούριο του Χλεμουτσίου, ενώ στις 3 Απριλίου 1821  ο Χαραλάμπης Βιλαέτης μαζί με άλλους αγωνιστές αντιμετώπισε την επίθεση των Τουρκαλβανών στην μάχη του Πύργου. Η Επανάσταση φαινόταν να επικρατεί στην πεδινή Ηλεία, αλλά παρέμενε ανυπέρβλητο το εμπόδιο των έμπειρων Τουρκαλβανών πολεμιστών του Λάλα. Αυτό το πρόβλημα θα λυνόταν με μία οργανωμένη εκστρατεία εναντίον τους από τους Έλληνες επαναστάτες. Το εγχείρημα αυτό θα αναλάμβανε στην αρχή και θα επισφράγιζε με την θυσία του ο ίδιος ο Βιλαέτης.

Η τραγική και ηρωική θυσία στο Λαντζόι

Ο Βιλαέτης συγκέντρωσε μερικά παλληκάρια και ξεκίνησε εναντίον του Λάλα την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Οι Τουρκαλβανοί αντελήφθησαν την επίθεση των Ελλήνων και ετοίμασαν την αντεπίθεση τους. Όταν ο Βιλαέτης βρισκόταν στο χωριό Στρέφι, ειδοποιήθηκε ότι καταφθάνουν οι Τουρκαλβανοί εναντίον του και  με 100 παλληκάρια κατευθύνθηκε προς το χωριό Λαντζόι. Η κρίσιμη σύγκρουση έγινε στις 10 Μαΐου 1821, στην περιοχή μεταξύ των χωριών Σμίλα και Λαντζόι, σε ένα πεδίο μάχης όπου κυριαρχούσαν τα αμπέλια. Η αριθμητική υπεροχή των Τουρκαλβανών έκρινε την μάχη υπέρ τους. Ο Χαραλάμπης, περικυκλωμένος χτυπιέται από όλες τις μεριές, αλλά επιμένει να πολεμά μέχρι το τέλος. Καταπληγωμένος αγωνίζεται δίπλα στους λίγους ηρωικούς αγωνιστές που του έμειναν, αλλά στο τέλος πέφτει ηρωικά. Οι Τουρκαλβανοί κόβουν το κεφάλι του, το καρφώνουν σε κοντάρι και επιστρέφουν θριαμβευτές στο Λάλα. Είναι για αυτούς μία νίκη, αλλά με περιορισμένη σημασία και απήχηση. Σε έναν μήνα ενωμένοι οι Έλληνες από Ηλεία, Τριφυλία, Ολυμπία, Γορτυνία και Επτάνησα θα εκστρατεύσουν συγκροτημένα εναντίον του Λάλα και θα χτυπήσουν καίρια την βάση αυτήν των στρατιωτών του Οθωμανού Σουλτάνου, που απειλούσε την Επανάσταση στην Ηλεία. Η Ηλεία θα ανασάνει ελεύθερα από αυτόν τον βραχνά που την έσφιγγε τόσα χρόνια. Η θυσία του Βιλαέτη ενέπνευσε τους Ηλείους αγωνιστές  να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων.

Γ.Λ.

Αποκλειστική συνέντευξη Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Defencenet: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά θύμα πολιτικής σκευωρίας! ΒΙΝΤΕΟ

Το Ελληνικό Σύνταγμα ορίζει ότι οι παράνομοι μετανάστες μπορούν να κρατούνται και να τους απελάσουν. Βάσει του νόμου 3386/2005, η παράνομη είσοδος είναι ποινικό αδίκημα. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή (1.500). Νόμος 3907/2011 προβλέπει την απέλαση των υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται παράνομα απομένει στην Ελλάδα.

Νόμος 3386/2005 επιτρέπει την κράτηση παράνομων μεταναστών εν αναμονή της απέλασής τους, αν αυτός ή αυτή έχει παραβεί τις διατάξεις του νόμου. Νόμος 3386/2005, αναφέρει ότι οι μετανάστες μπορούν να κρατούνται εάν αντιπροσωπεύουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ασθένεια.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών η Ελλάδα δεν είναι ο τελικός προορισμός τους, αλλά απλώς το σημείο εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, πολλοί παράνομοι μετανάστες είναι παγιδευμένοι στην Ελλάδα, λόγω του Δουβλίνο ΙΙ, που το ΠΑΣΟΚ υπεγράφη το 2003 και εμποδίζονται  να πηγαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών παρέχει υποστήριξη για τις ενισχυόμενες εκούσιες επιστροφές, περισσότεροι από τους μετανάστες που επιστρέφουν στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής επιστροφής λαμβάνουν 300 ευρώ, όταν φύγουν από την Ελλάδα. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενσωμάτωση και όχι απέλασης που έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και ό, τι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν είναι να τους απελάσουν. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τους επιτρέψει όλους να έρθουν στην Ελλάδα και να τους επιτρέψει την ελευθερία να κάνουν ό, τι θέλουν η οποία δεν είναι μια λύση απλά ανοησία.

Γ.Γ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-sabbato-28-martiou-2015#ixzz3VdQ2pw8f

Exit mobile version