Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανηγυρίζει η Siemens για το κουκούλωμα του σκανδάλου από τους Σανέλ

Πανηγυρίζει η Siemens για το κουκούλωμα του σκανδάλου από τους Σανέλ

Είχαμε γράψει προ ημερών ότι στην προσφυγή σωματείου στο ΣτΕ για ακύρωση του σκανδαλώδους εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ κράτους – Siemens, ο εκπρόσωπος του κράτους πήγε με… γραμμή Siemens, ουσιαστικά κλείνοντας την όλη υπόθεση υπέρ του γερμανικού κολοσσού.

Από την «απρόσμενη» αυτή εξέλιξη, που φυσικά μόνο απρόσμενη δεν ήταν αφού συνέβη μετά την συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ και τις γονυκλισίες του πρώτου έναντι της δεύτερης, η γερμανική εταιρεία ωφελήθηκε πολλαπλώς και δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή της. Αντιγράφουμε σχετικώς από την φυλλάδα του ΔΟΛ, «Το Βήμα»:

«Ο εκπρόσωπος των αντιδίκων της Siemens κ. Γιάννης Κυριακόπουλος επισημαίνει στο «Βήμα» ότι η προφορική εισήγηση Μπάνου ενώπιον του ΣτΕ είχε πάθος υπέρ της συμφωνίας, ενώ και στο υπόμνημά του, που έχει στη διάθεσή του «To Βήμα», γίνεται αναφορά σε όλους τους όρους της σύμβασης και σημείο προς σημείο εμφανίζει το Ελληνικό Δημόσιο να ικανοποιείται σε όλα από τη γερμανική εταιρεία.

Προς έκπληξη των εκπροσώπων που προσέφυγαν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κατά της συμφωνίας (Σωματείο Ελλήνων Φορολογουμένων) ο κ. Μπάνος ενώπιον του 4ου τμήματος επιχειρηματολόγησε ακόμη και για την έλλειψη νομιμοποίησης για τους προσφεύγοντες. Στο υπόμνημά του αναφέρεται ότι «τα νομικά θέματα που εγείρονται από το σωματείο στην αίτηση ακύρωσής τους εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Εποπτείας».»

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση όχι μόνο γνώριζε, αλλά έδωσε και τις απαραίτητες εντολές ώστε να πράξει τοιουτοτρόπως ο εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Συνεπώς, οι δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη στην ίδια εφημερίδα ότι δήθεν είναι «θυμωμένος» και ότι ο εκπρόσωπος του Κράτους «Δεν ζήτησε την άποψη της πολιτικής ηγεσίας» κρίνεται ως τουλάχιστον ανεπαρκής, ενώ η συνέχεια της δήλωσής του ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και πολιτικά και ηθικά για την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου» είναι απλώς «για τα μάτια του κόσμου» και ουσιαστικά μία ομολογία απεμπόλησης των προεκλογικών δεσμεύσεων και σύνταξη με την κλεπτοκρατία.

Δεν είναι προφανώς δυνατόν η πολιτική ηγεσία να μην γνώριζε ότι όρισε εκπρόσωπό της έναν άνθρωπο ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη σύνταξη του νόμου για το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ κατέθεσε ως μάρτυρας και στη Βουλή για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ στη δίκη Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο διατύπωσε στις 3 Μαρτίου την άποψη ότι «ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε ως μέλημα να κρατήσει όρθια τη χώρα και ότι η πολιτική του βούληση ήταν η πάταξη της φοροδιαφυγής». Η κυβέρνηση γνώριζε ποιος ήταν, τι απόψεις είχε και παρόλα αυτά με σκοπούμενο δόλο το κουκούλωμα του σκανδάλου τον όρισε ως εκπρόσωπό της, για να εκφράσει τις θέσεις της Siemens και ακολούθως να τον «αδειάσει», προφασιζόμενη για άλλη μία φορά «άγνοια».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panhgurizei-h-siemens-gia-to-koukoulwma-tou-skandalou-apo-tou-s-sanel#ixzz3VhHjFKCW

Exit mobile version