Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένας… ποιητής στην υπηρεσία της Άγκυρας: Δεσμεύτηκε ο Κουράκης για την τουρκοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων

Ένας... ποιητής στην υπηρεσία της Άγκυρας: Δεσμεύτηκε ο Κουράκης για την τουρκοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων

Στις 17 Μαρτίου, επέτειο της Αυγής της Επαναστάσεως στην Αρεόπολη, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δέχτηκε στο γραφείο του τον πρέσβη της Τουρκίας Κερίμ Ουράς. Μετά τη συνάντηση, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας εξέδωσε μια ανακοίνωση που έγραφε:

«Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε στον Τούρκο πρέσβη για την τήρηση των θέσεων της κυβέρνησης για τη μειονοτική εκπαίδευση» και ακολούθως διευκρίνιζε σε τι ακριβώς δεσμεύτηκε ο υπουργός έναντι του τούρκου πρέσβη, λέγοντας ότι «ισότιμη πρόσβαση των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» και για την «εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας με σεβασμό στη μουσουλμανική θρησκεία».

Τι θέλει να πει ο… ποιητής; Και για ποιο λόγο ο… ποιητής συζητά με τον τούρκο πρέσβη ζητήματα της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, τα οποία προφανώς δεν τον αφορούν; Οι δηλώσεις του απευθύνονται στον τούρκο πρέσβη, διότι ως «μητρική γλώσσα» εννοεί την τουρκική και υπονοεί ότι η μειονότητα είναι «τουρκική», γεγονός που απηχεί πλήρως την τουρκική προπαγάνδα.

Αυτή η επικίνδυνη, ανθελληνική και ανιστόρητη άποψη φυσικά δεν είναι καινούργια στον Σύριζα. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, πρότεινε την διδασκαλία, ως μητρικής γλώσσας (!), των τούρκικων στα μειονοτικά σχολεία, σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα. Ακόμα πιο σαφής περί των θέσεων του Σύριζα ήταν άντρας της «ανεξάρτητης» δημοσιογράφου και υβρίστριας της Χρυσής Αυγής, Κατσίμη, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Σύριζα, Δημήτρης Χριστόπουλος, ο οποίος είχε πει ότι η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα».

Τούρκοι, συριζαίοι, καμμένοι και λοιποί ανθέλληνες, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas…-poihths-sthn-uphresia-tou-tourkikou-projeneiou-desmeuthke-o-kourakh#ixzz3ViDNXeAQ

Exit mobile version