Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσιπρανδρέου μετά την υπογραφή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Νέα δυναμική στις ελληνορωσικές σχέσεις»

Τσιπρανδρέου μετά την υπογραφή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Νέα δυναμική στις ελληνορωσικές σχέσεις»

Η διγλωσσία και η υποκρισία έχει γίνει επίσημη πολιτική πρακτική από τον Σύριζα. Τελευταίο δείγμα η πρόσφατη πολυδιαφημιζόμενη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass. Εκεί ο Τσίπρας, μιλώντας ως προοίμιο της επισκέψεώς του στη Μόσχα είπε, μεταξύ άλλων: «μία πραγματική επανεκκίνηση και νέα δυναμική στις ελληνορωσικές σχέσεις, που έχουν πολύ βαθιές ιστορικές ρίζες και έχουν σφυρηλατηθεί σε κοινούς αγώνες των εθνών μας»

Στην συνέντευξή του ο Τσίπρας μίλησε και για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όπου όπως είπε τόνισε στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι “μην θεωρείτε την θέση της Ελλάδας δεδομένη, η κατάσταση έχει αλλάξει και πλέον υπάρχει άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Και πλέον θα πρέπει να μας ρωτάτε πριν λάβετε τις αποφάσεις σας … Δεν συμφωνούμε με τις κυρώσεις. Πιστεύω ότι οδηγούν σε αδιέξοδο. Υποστηρίζω την οπτική ότι είναι ανάγκαίος ο διάλογος και η διπλωματία και θα πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα».

Κοιτώντας τις δηλώσεις του Τσίπρα έξω από το πλαίσιο της επικαιρότητας, θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για δηλώσεις που απηχούν σοβαρές θέσεις περί της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Μάλιστα ο ανυποψίαστος αναγνώστης θα εκπλησσόταν θετικά από την τόλμη Τσίπρα να κάνει τέτοιες δηλώσεις, όντας πρωθυπουργός ενός αμερικανικού προτεκτοράτου. Ο συνδυασμός, όμως, των δηλώσεων αυτών με την πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα υποβιβάζουν, μοιραία, σε επίπεδο θυμηδίας και γέλιου τις αντιδράσεις επί των δηλώσεων.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ο Τσίπρας συνυπέγραψε την επέκταση των κυρώσεων ενάντια στην Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε ο ΥΠΕΘΑ της κυβερνήσεώς του παρέδιδε το Αιγαίο στους αμερικανούς και τους τούρκουςΠοια είναι, όμως, η αξία των δηλώσεων Τσίπρα υπό το πρίσμα και της επικαιρότητας; Απλώς επικυρώνει το γεγονός ότι είναι πολιτικός επίγονος του ολετήρα της Ελλάδος, Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήταν ειδικός στην διγλωσσία, την υποτέλεια στους αμερικανούς και την καταστροφή της Ελλάδος. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsiprandreou-meta-thn-upografh-twn-kurwsewn-kata-ths-rwsias-nea-dunamikh-st#ixzz3VyGrdnJr

Exit mobile version