Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια ξεχαρβαλωμένη πυροσβεστική για το καλοκαίρι 2015

Μια ξεχαρβαλωμένη πυροσβεστική για το καλοκαίρι 2015

Λίγες μόνο μέρες ἐμειναν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και οι μονάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι κάτι χειρότερο από ανέτοιμες.

Όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα,η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική παραμονές ενός εξαιρετικά θερμού καλοκαιριού, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, μιας και η πλειοψηφία του στόλου των οχημάτων είναι απαρχαιωμένη με μυριάδες τεχνικά προβλήματα και χωρίς χρήματα για επισκευές και αγορές ελαστικών. Επιπρόσθετα, οι σωλήνες και οι αντιασφυξιογόνες μάσκες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ενώ ακόμα και οι αρβύλες με τις στολές χρονολογούνται από το 2008.

Τα πυροσβεστικά οχήματα που λειτουργούν αγγίζουν τα 30 έτη υπηρεσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επείγουσα αντιμετώπιση μιας σοβαρής κατάστασης. Οι πολιτικάντηδες όλων των πολιτικών αποχρώσεων και ιδίως αυτοί της κυβέρνησης ας μην εκφράζουν τις επιθυμίες τους για ένα ήσυχο καλοκαίρι,αλλά ας μεριμνήσουν για τον εξοπλισμό και τις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας. Τα παλικάρια που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή έχουν ξεχάσει από μακρού χρόνου τις αργίες και τις άδειες όντας αφοσιωμένοι στο καθήκον που κλήθηκαν να υπηρετήσουν.

Φτάνουν πια τα κροκοδείλια δάκρυα για τα καμμένα δάση και τα θύματα που θρήνησε η Ηλεία. Τα έργα έχουν αξία και όχι τα λόγια, γιατί από τα δεύτερα χορτάσαμε χρόνια τώρα. Απαιτείται άμεσα υλικοτεχνολογικός εξοπλισμός τελευταίου τύπου και πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει όλες τις μονάδες της πυροσβεστικής, για να χαίρονται και τα παιδιά μας το μεγαλείο της Ελληνικής Φύσης.

Τέλος αξίζει να επισημάνουμε πως και ο εναέριος πυροσβεστικός στόλος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με μόλις 10 καναντέρ του τύπου CL-215 να είναι μάχιμα από τα συνολικά 32 πετζετέλ και καναντέρ και αυτά προσμετρούν 35 χρόνια ζωής! Αντιλαμβάνεστε το ρίσκο που παίρνουν οι πιλότοι για να κατασβέσουν μια πυρκαγιά πιλοτάροντας έναν εναέριο τάφο που κινείται απίστευτα αργά…

Λευτέρης Π.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-jecharbalwmenh-purosbestikh-gia-to-kalokairi-2015#ixzz3W47rSs3X

Exit mobile version