Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόκληση του Τούρκου πρόξενου στην Καβάλα – Ζήτησε να κατέβει η ταμπέλα που έγραφε «Δεν ξεχνώ»!

Πρόκληση του Τούρκου πρόξενου στην Καβάλα - Ζήτησε να κατέβει η ταμπέλα που έγραφε «Δεν ξεχνώ»!

Θρασύτατη, αλλά κι ενδεικτική της νοοτροπίας δερβέναγα που έχουν για τη Θράκη οι εκάστοτε εκπρόσωποι της Τουρκίας, ήταν η απαίτηση του Τούρκου πρεσβευτή στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, ο οποίος σε συνάντησή του με τη Δήμαρχο Καβάλας της ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να ξηλώσει την ταμπέλα με το μήνυμα «Δεν ξεχνώ», που αναφέρεται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο! Το μήνυμα είναι γραμμένο τόσο στα Ελληνικά όσο και στα τουρκικά στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Η δήμαρχος της Καβάλας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης για τη συνάντηση και για το προκλητικό αίτημα του Τούρκου πρόξενου: «Η επίσκεψη του κ. Ακιντζί ήταν σύντομη, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων και από τα δύο μέρη. Στη διάρκεια της συνάντησης, όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της άφιξης στην Καβάλα Τούρκων επισκεπτών, ο πρόξενος είπε ότι οι επισκέπτες νιώθουν στενόχωρα για τις πινακίδες. Για να είμαι ειλικρινής, το μυαλό μου πήγε στην έλλειψη επαρκούς σήμανσης μέσα στην πόλη. Στη συνέχεια, όμως, μου διευκρίνισε ότι αναφέρεται στην πινακίδα με την εικόνα της αιματοβαμμένης Κύπρου και στο μήνυμα “Δεν ξεχνώ”».

Το θρασύτατο όσο και προκλητικό αυτό αίτημα του τούρκου πρόξενου είναι το φυσικό επακόλουθο της αίσθησης κυριαρχίας στη Θράκη που έχουν αποκτήσει τόσο τα θεσμικά όργανα της Άγκυρας, όπως ο τούρκος πρέσβης, όσο και οι διάφοροι πράκτορές της στην περιοχή. Όταν, λοιπόν, για μια αναγνωρισμένη απ’ όλον τον Πλανήτη παράνομη εισβολή το 1974 στην Κύπρο, προβάλλονται απαιτήσεις αφαίρεσης πινακίδων που υπενθυμίζουν τα εγκλήματα της Τουρκίας, σκεφτείτε για ποιον λόγο αποθρασύνονται οι τούρκοι τόσο στη Θράκη όσο και στο Αιγαίο.

Μια Ελλάδα, η οποία είναι εγκλωβισμένη στις γραφικές αντιδράσεις της Κατριβάνου, του Παπαδημούλη και του ΠΑΣΟΚ εναντίον των ΟΥΚ, δεν θα σκεφτόταν ποτέ ότι η προτεινόμενη λύση στην ιταμή πρόκληση του τούρκου πρόξενου θα ήταν η άμεση απέλασή του στη γενέτειρά του. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν ο εκάστοτε τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή λειτουργεί ως συνήγορος του Αττίλα και τροφοδότης των ακραίων στοιχείων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη η απάντηση από ένα Ελληνικό Κράτος, το οποίο θα σεβόταν την ύπαρξή του, την ιστορία του και τη διαφύλαξη της εδαφικής του ακεραιότητας, θα ήταν το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhsh-tou-tourkou-projenou-sthn-kabala.-zhthse-na-katebei-h-tampela-pou#ixzz3W49A0uNm

Exit mobile version