Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πενταπλάσια άνοδος λαθρομετανάστευσης στη Λέσβο τον φετινό Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι

Πενταπλάσια άνοδος λαθρομετανάστευσης στη Λέσβο τον φετινό Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι

Πόλος έλξης για τη λαθρομετανάστευση αποτελεί η Χώρα μας, όπως δείχνουν καθημερινά τα στοιχεία. Ιδιαίτερα η Μυτιλήνη αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, καθώς σε Λαμπεντούζα έχει μετατραπεί το τελευταίο δεκαήμερο, σύμφωνα με περιγραφές αξιωματικών του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί. Το τριήμερο από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή 29 Μαρτίου διασώθηκαν 620 αλλοδαποί που μπήκαν παράνομα στη χώρα, ενώ ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου μιλά για πενταπλασιασμό του αριθμού των λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

«Τον Μάρτιο του 2014 καταγράφηκαν 650 άτομα, φέτος έως 30 Μαρτίου είχαν καταγραφεί ήδη πάνω από 3.000» αναφέρουν συνδικαλιστές του Λιμενικού. Οι ίδιοι αποδίδουν την πρωτοφανή όξυνση του φαινομένου στη διαφαινόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης. Στις συνεντεύξεις μετά τη διάσωσή τους, οι αλλοδαποί ομολογούν στους Έλληνες αξιωματούχους: «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη»!

Βεβαίως, αυτό το οποίο συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι αυτοί οι άνθρωποι να μένουν εγκλωβισμένοι στη Χώρα μας, με όσα προβλήματα γεννιούνται από αυτή την κατάσταση. Η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαμένη μέσα στις αντιφάσεις των μαρξιστικών ιδεοληψιών της και μακριά από τα ακριτικά νησιά, όπως η Μυτιλήνη, τα οποία αντιμετωπίζουν την τεράστια αύξηση της λαθρομετανάστευσης, μπορεί άνετα να παριστάνει την «ανθρωπίστρια» μέσα από την άνεση και την ασφάλεια της πολυτελούς κατοικίας της.

Τα προβλήματα, όμως, τα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών, οι οποίοι είναι λογικό να νιώθουν αμήχανα μπροστά σ’ αυτή την έκρηξη της λαθραίας εισόδου ανθρώπων από άλλες Χώρες. Εάν οι «λύσεις» που προτείνει είναι παρόμοιες μ’ αυτές που πρότεινε για όσους βρισκόντουσαν στην Αμυγδαλέζα (να αφεθούν, δηλαδή, ελεύθεροι στο κέντρο της Αθήνας) τότε το πρόβλημα διαιωνίζεται και δεν λύνεται.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pentaplasia-anodos-lathrometanasteushs-sth-lesbo-ton-fetino-martio-se-sches#ixzz3W5H6l9R0

Exit mobile version