Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος: Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδος είναι πολύ μεγαλύτερη από το όποιο χρέος

Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος: Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδος είναι πολύ μεγαλύτερη από το όποιο χρέος

Η γεωστρατηγική σημασία της Πατρίδος μας είναι ανεκτίμητη. Κοιτώντας την σύγχρονη πολιτική επικαιρότητα, αλλά και τη γεωπολιτική θεωρία, μπορούμε να δούμε ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι εξόχως κρίσιμη για τους διεκδικητές της παγκόσμιας κυριαρχίας. Τοποθετημένη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η Ελλάδα ελέγχει ουσιαστικά τα στενά των Δαρδανελίων, ενώ αποτελεί ταυτοχρόνως την πύλη εισόδου προς την γεωπολιτικά σημαντικότατη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αυτό ουσιαστικά σημείωσε και ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Έντμουντ Φέλπς, ο οποίος ουσιαστικά κάλεσε τις Βρυξέλλες σε γενναίες παραχωρήσεις έναντι της Ελλάδας, προκειμένου να μην υπάρξει στροφή της χώρας προς την Ρωσία. Συγκεκριμένα, αφότου είπε ότι θα ήταν “τρομακτικό να δούμε την Ελλάδα να στρέφεται στην νέα Σοβιετική Ένωση”, τόνισε ότι “είναι σοβαρό, είναι μια πιθανότητα. Πριν γίνει, πιστεύω ότι οι Βρυξέλλες θα υποχωρούσαν και ίσως θα προχωρούσε σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως για τους αμερικανοσιωνιστές (γιατί ο Φέλπς ως αμερικανός, μιλάει με γνώμονα τα αμερικανικά συμφέροντα) η κατοχή της Ελλάδος είναι ανεκτίμητης αξίας. Αυτό σκεπτόμενοι αποκλειστικά και μόνο τη γεωγραφική θέση, χωρίς να συμπεριλάβουμε στην σκέψη μας τα ενδεχόμενα κέρδη από τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και την διέλευση αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου από το έδαφός μας.

Αυτά, όμως, δεν χρειαζόταν να τα πει ο Φέλπς, αφού όποιος διαβάζει την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, τα γνωρίζει πολύ καλά. Τι ζήτημα είναι τι πράττει σε αυτή την κατεύθυνση η πολιτική ηγεσία της χώρας. Αντί να κάνει κινήσεις σύμπραξης με τη Ρωσία, έχει τον Καμμένο να παραδίδει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στην Αμερική. Αντί να συγκρουστεί με τους διεθνείς τοκογλύφους, συνυπογράφει την επέκταση των κυρώσεων. Κάπως έτσι ακυρώνει το επερχόμενο ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα, αφού η Μέρκελ γελούσε λέγοντας ότι και η ίδια έχει πάει εκεί.

Η στροφή προς Ρωσία είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους, γεωπολιτικούς, οικονομικούς και – κυρίως – εθνικούς. Οι αμερικανοσιωνιστές και οι υπάλληλοί τους στην Ε.Ε. προτίθενται να χρυσοπληρώσουν την συνέχιση της κατοχής της Πατρίδας μας. Γι’ αυτό και διέταξαν την πολιτική δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής, ενώ τώρα αφήνουν τον Σύριζα να πολιτικολογεί άνευ αντικρίσματος. Γνώριζαν και γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας είναι προσδεδεμένος στο αμερικανικό  άρμα και δεν θα θίξει τα συμφέροντά τους. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/amerikanos-nompelistas-oikonomologos-h-gewstrathgikh-shmasia-ths-ellados-ei#ixzz3W69eUdC7

Exit mobile version