Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες έριδες στην ψοφοδεξιά από την μη κάλυψη του Καραμανλή από τον Σαμαρά

 

Ό,τι μπορεί κάνει ο Σαμαράς προκειμένου να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη θέση του ως αρχηγός της Ν.Δ. Ενώ από τη Συγγρού υπήρχε ένα μπαράζ ανακοινώσεων για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, εν τούτοις δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση στο ΠΑΣΟΚ και στα όσα είπε ο Βενιζέλος, ο οποίος με αφορμή την εξεταστική για το μνημόνιο εξαπέλυσε επίθεση στον προκάτοχο του Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ, δηλαδή τον Κώστα Καραμανλή.

Στον πρώην «εταίρο πλήρους ευθύνης» Βενιζέλο ανέλαβε να απαντήσει ο βουλευτής της Ν.Δ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος με νόημα είπε ότι «εντύπωση μου προκαλεί η σιωπή της Ν.Δ για την επίθεση του κ. Βενιζέλου εναντίον του προέδρου Κώστα Καραμανλή»Άλλοι συνεργάτες του πρώην προέδρου της Ν.Δ είναι καχύποπτοι για την ηχηρή σιωπή της ηγεσίας γύρω από την αναφορά στο όνομα του Καραμανλή από τον Βενιζέλο.

Θεωρούν, μάλιστα, ότι όσο η Συγγρού δεν απαντά στη Χαριλάου Τρικούπη τόσο περισσότερο εντέχνως επιτρέπεται στο ΠΑΣΟΚ να μεταθέτει τη συζήτηση στην περίοδο πριν το 2009. Ο Σαμαράς, θεωρώντας ότι ο Καραμανλής μετά τον Ιούνιο θα πριονίσει ευθέως την ηγετική καρέκλα, στην οποία τώρα είναι θρονιασμένος, φαίνεται ότι προσπαθεί να αποδομήσει τον προκάτοχό του και να βοηθήσει με τον τρόπο του στην αποκαθήλωση του ονόματός του. 

Βλέποντας ότι εντείνεται η σεναριολογία, είτε για την επιστροφή του ιδίου του Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος είτε για την προτίμησή του σε κάποιον από τους νυν δελφίνους, προσπαθεί να τον αποδυναμώσει με κάθε τρόπο. Με δεδομένο ότι ο Σαμαράς σκέφτεται μόνο το στενό συντηρητικό του συμφέρον και την παραμονή με κάθε τρόπο στην αρχηγία της Ν.Δ είναι σίγουρο ότι εσωκομματικές έριδες θα ενταθούν και πάλι, με το αποτέλεσμα που θα βγει να είναι ορατό μέσα στους επόμενους μήνες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antidraseis-sth-n.d-gia-thn-mh-kalupsh-tou-karamanlh-apo-ton-samara#ixzz3W8mJoVmn

Exit mobile version