Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πώς εμπλέκεται ο σύμβουλος του Σαμαρά, Παπασταύρου στο “θάψιμο” της Λίστας Λαγκάρντ;

Πώς εμπλέκεται ο σύμβουλος του Σαμαρά, Παπασταύρου στο “θάψιμο” της Λίστας Λαγκάρντ;

Από τις πρώτες μέρες της αποκάλυψης της Λίστας Λαγκάρντ η Χρυσή Αυγή τόνιζε την παρουσία μεγαλοκαρχαριών και ανθρώπων προσκείμενων στο εγχώριο αμαρτωλό πολιτικό σύστημα. Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι ήδη από τον Οκτώβριο του 2013, η Χρυσή Αυγή είχε μιλήσει για την εμπλοκή του Παπασταύρου στην περιβόητη λίστα.

Η ελληνική πολιτική σκηνή σκοπίμως απέφευγε να ασχοληθεί με το ζήτημα, αποσιωπώντας την συμμετοχή του συμβούλου του Σαμαρά, ενώ υπήρξαν και δημοσιεύματα που μιλούσαν για εντολές που είχαν δοθεί για «κλείσιμο» της υποθέσεως. Παρότι αυτά είχαν δημοσιευτεί και σε πολιτικό περιοδικό, ουδείς ασχολήθηκε. Η ενασχόληση με την όλη υπόθεση άρχισε όταν το θέμα έφτασε σε ιταλική εφημερίδα.

Είναι προφανές ότι η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και κατάντια στην οποία περιήλθε το κράτος επί κυβερνήσεως Σαμαρά, κάνουν επιτακτική την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης. Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σχετική ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία, απαιτώντας να ληφθεί άμεσα δράση σε αυτόν τον τομέα:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Στη λίστα “Λαγκάρντ’ και το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, ενός από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Σαμαρά»

Ο Σταύρος Παπασταύρου, στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, αναλάμβανε πολλές κρίσιμες και ειδικές αποστολές συμμετέχοντας σχεδόν σε όλες τις συναντήσεις με την Τρόικα. Μάλιστα ήταν ένας από τους δύο απεσταλμένους της κυβέρνησης το 2014 στην Ελβετία για το άνοιγμα των ελληνικών λογαριασμών και την επιβολή της αντίστοιχης φορολογίας. Παρά ταύτα, ο κ. Παπασταύρου εμφανίζεται ως δικαιούχος ενός λογαριασμού 5,4 εκατ. δολαρίων, για τον οποίο ο ίδιος διατεινόταν ότι απλώς τον διαχειριζόταν ως πληρεξούσιος δικηγόρος και δεν του ανήκε.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, πρόσφατα δύο δημοσιογράφοι ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου επισκέφθηκαν το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), συναντήθηκαν με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους ενημέρωσαν ότι συνομίλησαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος είχε υποκλέψει την «λίστα Λαγκάρντ» από την HSBC και έδωσε τα στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αίσθηση, μάλιστα, προκαλούν οι πληροφορίες για άσκηση ασφυκτικών πιέσεων σε στελέχη του ΣΔΟΕ, προκειμένου να κλείσει άμεσα η «υπόθεση Παπασταύρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 είχε αποκαλυφθεί ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν συνδιαχειριστής ενός λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων, κάτι το οποίο ο ίδιος διέψευσε. Αντ’ αυτού, ισχυρίστηκε ότι διαχειριζόταν τον λογαριασμό των 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του σε off shore εταιρεία με έδρα στην Καραϊβική.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Αθήνα, 01/04/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erwthsh-chrushs-aughs-gia-thn-emplokh-tou-sumboulou-tou-samara-sthn-lista-l#ixzz3WBd6iD2u

Exit mobile version