Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βάζουν χέρι στα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών για να πληρώσουν τους διεθνείς τοκογλύφους

Βάζουν χέρι στα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών για να πληρώσουν τους διεθνείς τοκογλύφους

Γράφαμε τις προάλλες για την κίνηση της Δούρου να δεσμεύσει τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αποπληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και να καθυστερήσει έστω και ελάχιστα η μνημονιακή κωλοτούμπα του Σύριζα.  Τώρα διαβάζουμε ότι απεστάλη έγγραφο από την ΓΓΔΕ προς όλους τους περιφερειάρχες ώστε να πράξουν το ίδιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο από 31 Μαρτίου έγγραφο της Διεύθυνσης Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΔΕ, που έχει ως παραλήπτες τις περιφέρειες της χώρας, και διατάσσει την ανάκλησή τους μέχρι σήμερα, αλλιώς, όπως γράφει το έγγραφο, η ανάκληση θα γίνει αυτόματα.Συγκεκριμένα δίνεται στις Περιφέρειες η εντολή να υπολογίσουν τα έξοδά τους μέχρι τις 15/4 και να επιστρέψουν όλα τα υπόλοιπα χρήματα στο Δημόσιο, προφανώς για να αποπληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση είπε ότι δεν πρόκειται για χρήματα που θα διατεθούν στο ΔΝΤ, αλλά για αναδιανομή πόρων εντός του κράτους. Αυτό, βεβαίως, αναιρεί τις δηλώσεις Δούρου την επαύριο της συζητήσεως για την δέσμευση των αποθεματικών της περιφέρειας Αττικής. Θυμίζουμε ότι τότε είχε πει η Δούρου ότι τοποθετεί τα αποθεματικά στην ΤτΕ, προκειμένου να «παίρνει τόκους».

Τελικώς, από ότι όλα δείχνουν, η Δούρου δεν θα εισπράξει «τόκους», ούτε πρόκειται για αναδιανομή πόρων. Η κυβέρνηση φροντίζει να «στραγγίξει» όλους τους διαθέσιμους πόρους για να πληρώσει δόσεις. Ή – στην καλύτερη – προκειμένου να τους εμφανίσει ως κρατικά διαθέσιμα ή «πρωτογενές πλεόνασμα». Την ίδια τακτική, θυμίζουμε, ακολουθούσε και η πασοκονουδούλα για να κοροϊδεύει τον κοσμάκη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/boutane-apothematika-dhmwn-kai-perifereiwn-gia-na-plhrwsoun-tous-diethneis#ixzz3WGHLBQ7k

Exit mobile version