Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια πολιτική δίκη και ο ελληνικός λαός

Μια πολιτική δίκη και ο ελληνικός λαός

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός”, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι”

Να κάνουμε σαφές τούτο: «Δίκη της Χρυσής Αυγής» δεν θα γίνει. Και δεν θα γίνει διότι δεν υφίσταται τέτοιου είδους δίκη, ούτε κυριολεκτικά ούτε μεταφορικά. Ο Λακός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή είναι ένα πολιτικό κόμμα, με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις τις οποίες έχει καταθέσει γραπτώς στο πρόγραμμά του. Η συμμετοχή του στις εκλογές έχει επανειλημμένως εγκριθεί από τον Αρειο Πάγο, και εκπροσωπεί νόμιμα εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων. Πάνω στις θέσεις του κόμματος μπορεί να συζητήσει κάθε δημοκρατικός πολίτης και πολιτικός, να αντιπαρατεθεί, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Αλλά δεν μπορεί κανείς να τις «δικάσει».

Αντιθέτως ο ελληνικός λαός σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις έχει επιβραβεύσει και ενθαρρύνει το κόμμα των ελλήνων εθνικιστών να συνεχίσει τον αγώνα του για Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εθνική Ανεξαρτησία. Τι θα γίνει λοιπόν στις 20 Απριλίου; Όλα συντείνουν στην συνέχιση ενός καταφανώς γελοίου αλλά επικίνδυνου για την Δημοκρατία, παιχνιδιού με «μουσικές καρέκλες» όπου ένας ετερόκλητος θίασος παλαιοκομματικών, αρχαιομαρξιστών και τυχάρπαστων σκευωρών, προσπαθεί να προλάβει την εκπαραθύρωσή του. Με άλλα λόγια. Η «καυτή πατάτα» της πολιτικής δίωξης που έστησε η προηγούμενη κυβέρνηση, πέρασε στην σημερινή. Η νέα κυβέρνηση έχει σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει για να την αναγάγει σε πρώτο θέμα, αλλά δεν λέει και όχι στην χρησιμοποίησή της προκειμένου να κρατά απασχολημένες τις ακροαριστερές της συνιστώσες, την ώρα που οι μεγαλοαστοί του κυβερνητικού σχήματος συναλλάσσονται με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και τα διεθνή κέντρα εξουσίας.

Η «δίκη» που θα ξεκινήσει την 20η Απριλίου, μπορεί να κρίνει συγκεκριμένες πράξεις συγκεκριμένων ατόμων εάν είναι έκνομες. Δεν θα κρίνει όμως την Χρυσή Αυγή, γιατί την Χρυσή Αυγή μπορεί να την κρίνει μόνον ο Ελληνικός λαός. Όταν μάλιστα θα έχει τον χρόνο και τον χώρο που της αναλογεί, ως τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου, αντί να λασπολογείται και να διασύρεται από τις μονταζιέρες των καναλιών, η αποδοχή της θα είναι μεγαλύτερη. Η συμφωνία εκδοτών και δημοσιογράφων που σιτίζονται από τους γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους τους οποίους μόνον η Χρυσή Αυγή τόλμησε να κατονομάσει, κρατά τους Ελληνες Εθνικιστές μακριά από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει σε στελέχη και βουλευτές να εξασφαλίζουν αυτό που κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν διαθέτει: την αμεσότητα και την ειλικρίνεια στην επικοινωνία πολιτών και πολιτικών.

Αυτό επιχειρεί να αποτρέψει –ανεπιτυχώς βεβαίως- ο κατ’ οίκον περιορισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου, και άλλων τριών βουλευτών του κόμματός του. Η οργανική σχέση των Εθνικιστών με τον ελληνικό Λαό δεν μπορεί να διαρραγεί με ραδιουργίες και τεχνάσματα. Τι θα γίνει λοιπόν την διόλου τυχαία επιλεγμένη ημερομηνία της έναρξης της δίκης; Εκτίμησή μας είναι ότι το πολιτικό σύστημα της συντήρησης και της διαπλοκής, με το μακρύ του χέρι, τους συνεργάτες του στα τάγματα εφόδου του ΚΚΕ, τοπικών ηγεμονίσκων και επαγγελματιών συνδικαλιστών, θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν την διεξαγωγή της δίκης.

Σκοπός τους είναι να μένει η υπόθεση σε εκκρεμότητα, να διατηρηθεί το νοσηρό κλίμα και να πλανώνται οι αμφιβολίες για την δράση του μόνου πολιτικού κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου που δεν εξαρτάται από συμφέροντα και δεν έχει μαύρα ταμεία. Οι ισχυρισμοί οι οποίοι προβάλλονται περί ενόχλησης των μαθητών στα σχολεία της περιοχής κατά τις σχολικές εξετάσεις είναι βεβαίως φαιδρές. Ζητούν να χαρακτηριστεί ούτε λίγο ούτε πολύ παράνομη η διεξαγωγή μιας δίκης, αλλά νόμιμος ο συρφετός που θα επιχειρήσει να την διακόψει.

Εάν οι αρχές θέλουν να διασφαλίσουν την δημόσια τάξη και ησυχία, δεν έχουν παρά να μαζέψουν τα «δικά τους παιδιά», αυτούς που ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν εντόνως για μια δίκη βασισμένη σε ανύπαρκτο κατηγορητήριο που οι ίδιοι ως διαρκή υποχείρια του συστήματος προκάλεσαν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-politikh-dikh-kai-o-ellhnikos-laos#ixzz3WRR9lIJv

Exit mobile version