Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθήνα, Βόρεια Προάστια, Πέλλα, Δυτική Αττική, Σπάρτη

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του συναγωνιστή Νικόλαου Λεμοντζή με θέμα:”60 Χρόνια από τον Αγώνα της ΕΟΚΑ”. Ο συναγωνιστής Λεμοντζής επισήμανε ότι την 1η Απριλίου του 1955, η Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών, Ε.Ο.Κ.Α, ανέλαβε τον ένοπλο αγώνα κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας. Το κύριο αίτημα του αγώνα ήταν η ένωση με την Ελλάδα. Στον απελευθερωτικό αγώνα πρωτοστάτησε ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής. Η Ε.Ο.Κ.Α κατάφερε να τονώσει το εθνικό φρόνημα του Ελληνοκυπριακού λαού και να συνενώσει ολόκληρη τη νήσο στην προσπάθεια απελευθέρωσης από την αγγλική κυριαρχία.

Η συγκρότηση της Ε.Ο.Κ.Α  τόνισε ο συναγωνιστής Λεμοντζής πραγματοποιήθηκε με πλήρη μυστικότητα από το συνταγματάρχη του ελληνικού στρατού Γεώργιο Γρίβα, Διγενή. Η οργάνωση του αγώνα άρχισε δυο χρόνια πριν το ξέσπασμα του, θέτοντας ως κύριο μέλημα του την ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα. Επιπλέον η Ε.Ο.Κ.Α προέβη στην οργάνωση μαχητικών ομάδων εκπαιδεύοντας τα μέλη της, και ταυτόχρονα στην συγκρότηση «δικτύου πληροφοριών». Η συσπείρωση και η καθοδήγηση του Ελληνοκυπριακού λαού, καθώς και η αναζωπύρωση του εθνικού φρονήματος αποτέλεσαν τους βασικούς στόχους της οργάνωσης. Η δράση της Ε.Ο.Κ.Α διαφαίνεται στις μαζικές κινητοποιήσεις του Ελληνοκυπριακού λαού, με χαρακτηριστικότερη την αντίσταση της μαθητιώσας νεολαίας.

Ολόκληρη η ομιλία

Πέρα πάσης προσδοκίας η αθρόα προσέλευση του κόσμου  στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων την Τετάρτη 1/4/2015. Ο Γραμματέας της Τοπικής Μιχάλης Μπέλλος υποδέχτηκε τα νέα μέλη της Τοπικής και ενημέρωσε όλους σχετικά με την Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης του κινήματος για τους Άνδρες του Σταθμού Χωροφυλακής Μαραθώνος οι οποίοι σφαγιάστηκαν από ενέδρα άνανδρων κομμουνιστών την νύχτα της 6ης προς 7η Απριλίου 1944, στον Μαραθώνα επί της Λεωφ. Γραμματικού 62-64 την επόμενη Κυριακή 05/4/2015 στις 11:00 το πρωί.

Στην συνέχεια η Συναγωνίστρια Κορίνα Πενέση πραγματοποίησε μια συνταρακτική Ιστορική αναφορά με αφορμή την επέτειο από την  έναρξη του ηρωικού Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. την 1η Απριλίου του 1955 υπό τον Γρίβα Διγενή εξιστορώντας όλα τα γεγονότα που συνέβησαν στην σκλαβωμένη μας μέχρι και σήμερα, Κύπρο.

Ο Συναγωνιστής και μέλος της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, Κώστας Αλεξανδράκης συνέχισε την αναφορά του στα γεγονότα εκείνης της περιόδου κάνοντας ταυτόχρονα μια γεωπολιτική – γεωστρατηγική ανάλυση για τα ξένα συμφέροντα  που ήθελαν από τότε μια Ελλάδα «μικρή» αλλά και της εγχώριες κυβερνήσεις που μειοδοτούσαν πάντα σε βάρος της Πατρίδας μας. Οι ομιλίες έκλεισαν με ανταλλαγή απόψεων από τους παρευρισκόμενους, τον Εθνικό μας Ύμνο.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στα γραφεία της Κρύας Βρύσης, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Γραμματέα της Τ.Ο. Πέλλας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Ιωάννη Σαχινίδη για τον ηρωικό αγώνα της ΕΟΚΑ Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 1955 από τους Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., με Αρχηγό τον Γρίβα Διγενή. Ένας Αγώνας που αποκλειστικός σκοπός του ήταν η ελευθερία της Κύπρου και η Ένωση της με την Ελλάδα. Ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους Συναγωνιστές, για την σημασία του καθημερινού Αγώνα του Λαϊκού Συνδέσμου για την απελευθέρωση της Ελλάδας, καθώς και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Με μεγάλη προσέλευση Συναγωνιστών και φίλων του Κινήματος πραγματοποιήθηκε η προκαθορισμένη ομιλία του Συναγωνιστή Αντωνόπουλου Κωνσταντίνου με θέμα ομιλίας Τιμή και Δόξα στους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ.Ο Συναγωνιστής έκανε ιστορική αναφορά στο χρονικό της έναρξης και στην διάρκεια του Αγώνα των Ελλήνων της νήσου Κύπρου καθώς και στις ηρωικές μορφές που ανέδειξε ο Ηρωικός Αγώνας για την ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Ο Αγώνας για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές δεν έχει τελειώσει, δεν έχει δικαιωθεί το αίμα των Αθανάτων πολεμιστών της Ιστορικής ΕΟΚΑ, τίποτα δεν ξεχνιέται, ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ.

Τετάρτη 1/4/2015 και στην Τοπική Οργάνωση Σπάρτης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία με θέμα η οικογένεια Rothschild από τον συναγωνιστή δόκτορα Βασίλειο Πάσχο. O γιατρός κατάφερε μέσα από μια εξονυχιστική έρευνα στοιχείων και πληροφοριών να ενημερώσει τον κόσμο που γέμισε τα γραφεία της τοπικής για τον ρόλο που διαδραματίζει η συγκεκριμένη οικογένεια στην παγκόσμια οικονομία αφού μέσα στο πέρασμα τον αιώνων οι γενιές της έχουν καταφέρει να ελέγχουν όλες της κρατικές τράπεζες των χωρών του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-athhna-boreia-proastia-pella-dutikh-attikh-sparth#ixzz3WWLzd17Z

Exit mobile version