Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγαλόστομες καταγγελίες περί διαφθοράς από τον Σύριζα, αλλά απουσία θέλησης για τιμωρία και είσπραξη των κλεμμένων

Μεγαλόστομες καταγγελίες περί διαφθοράς από τον Σύριζα, αλλά απουσία θέλησης για τιμωρία και είσπραξη των κλεμμένων

Η συγκυβέρνηση, όπως έχουμε ήδη πει, δημιούργησε μία «ανοιχτή συνέλευση», προκειμένου να ευτελίσει το σοβαρότατο ζήτημα του λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους και να το υποβιβάσει από επίπεδο σοβαρής πολιτικής σε μία ημερίδα με αδιάφορες ομιλίες για επικοινωνιακή χρήση.

Μία εκ των ομιλιών που έγιναν στην εν λόγω ημερίδα ήταν και του Παναγιώτη Νικολούδη, υπουργού επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Στην ομιλία του ο κ. Νικολούδης έκανε λόγο για τον τομέα ευθύνης του, σημειώνοντας ότι η διαφθορά και η μίζα στην Ελλάδα ήταν περίπου θεσμοθετημένες. Ιδού τι είπε ο κ. Νικολούδης:

«Είναι πλήρως διακριβωμένο ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις συμβάσεων αγοράς οπλικών συστημάτων που υπέγραψε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η παράνομη προμήθεια, ή άλλως «μίζα», που δινόταν σε Έλληνες αξιωματούχους –προκειμένου με παράνομο τρόπο να συμβάλουν στην κατάρτιση αυτών των συμβάσεων- ήταν κατά μέσο όρο 4%. Απώλεια για το ελληνικό Δημόσιο; Δισεκατομμύρια. Στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των συμβάσεων αυτών, ήταν έξω από τη χώρα εκείνοι που πουλούσαν τα όπλα και που έδιναν τα χρήματα, τα οποία κάποιοι όντως μέσα στη χώρα παρανόμως εισέπρατταν».

«Στις συμβάσεις προμήθειας παντός είδους αγαθών και υπηρεσιών εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, το περίπου θεσμοθετημένο ποσοστό προμήθειας ήταν 2%-2,5%. Εδώ, αντιθέτως με την προηγούμενη κατηγορία, το κυρίαρχο μερίδιο στις συμβάσεις αυτές, το είχαν εταιρείες εντός της χώρας».

«Συμβάσεις προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού από τα Δημόσια νοσοκομεία και γενικότερα από φορείς του Δημοσίου. Το ποσοστό παράνομης προμήθειας έφτανε το απίστευτο ποσοστό του 23%! Το ποσοστό αυτό που κυριολεκτικά σοκάρει, δεν είναι το μόνο στοιχείο το οποίο χαρακτηρίζει αυτού του είδους τις συμβάσεις. Εδώ, έχουμε μια διαδικασία όπου ο εντοπισμός των υπηρεσιακών φορέων που έπρεπε προσεγγιστούν για να γίνει η δουλειά, η διακίνηση μέσα από πολυπλόκαμους διαδρόμους των μαύρων ταμείων, των χρημάτων που προορίζονταν για τη δωροδοκία, και εν τέλει ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα χρήματα δίνονταν, είχε πραγματικά αναχθεί σε επιστήμη. Είχε σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι πάρα πολύ δύσκολη η σύλληψη εκείνων που συμμετείχαν στις έκνομες δραστηριότητες. Στην τρίτη αυτή κατηγορία, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που πωλούσαν το φαρμακευτικό υλικό, ήταν εταιρίες εκτός αυτής της χώρας. Η απώλεια για το κράτος εδώ ήταν πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια».

Πολύ καλώς ακούστηκε ό,τι ακούστηκε από τον κ. Νικολούδη και τα στοιχεία αντικειμενικώς απηχούν την πραγματικότητα, που γνώριζε ο κάθε Έλληνας πολίτης. Μάλιστα είναι εξόχως πιθανό τα πράγματα να είναι ακόμα χειρότερα, όμως απαιτούνται πολύ περισσότερα από έναν υπουργό θεωρητικώς αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να συντάξει την ανωτέρω έκθεση ιδεών που παρέθεσε ο Νικολούδης, όμως από τον υπουργό απαιτείται η δυνατότητα καταπολέμησής της, η τιμωρία των ενόχων και η επιστροφή του δημόσιου χρήματος στα ταμεία.

Ο Νικολούδης, όμως, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με τις λίστες της διαφθοράς, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να εισπράξει τα οφειλόμενα. Παρομοίως κατήγγειλε την διαφθορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, αλλά δεν είπε ούτε λέξη για την είσπραξή τους. Είναι απολύτως σίγουρο ότι αν κληθεί να απαντήσει σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι σε μία ημερίδα για… τα μάτια του κόσμου, θα απαντήσει το ίδιο, υποχωρώντας από τις μεγαλόστομες – πλην κενές περιεχομένου – καταγγελίες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kubernhsh-megalostomes-kataggelies-peri-diafthoras-apousia-thelhshs-gia-tim#ixzz3WWttc552

Exit mobile version