Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύριζα και Ανέλ διαμαρτύρονται για ξένες παρεμβάσεις, αλλά σιωπούν για την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής

Σύριζα και Ανέλ διαμαρτύρονται για ξένες παρεμβάσεις, αλλά σιωπούν για την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής

Πολύς ντόρος έγινε για το δημοσίευμα των «Financial Times», σύμφωνα με το οποίο ευρωπαίοι αξιωματούχοι «έχουν υποστηρίξει σε ιδιωτικές συζητήσεις πως μόνο μια απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ξεφορτωθεί το ακροαριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτρέψει την επίτευξη μιας συμφωνίας». Στο κείμενο αυτό γίνεται λόγος, επίσης, για την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που «θα βάλει βέτο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες πιέζουν οι πιστωτές της Ελλάδας». Συνεχίζοντας το σκεπτικό του το άρθρο, τονίζει στη συνέχεια ότι: «Για να κερδίσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ξεφορτωθεί και τον εκ δεξιών εταίρο του, τους εθνικιστές Ανεξάρτητους Έλληνες».

Όλα αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: «Αυτές οι παροτρύνσεις και οι επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας είναι απαράδεκτες», ενώ η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας τις «επιδιώξεις ξένων αλλά και εγχώριων κύκλων», μίλησε για «προκλητικές παρεμβάσεις» που «φωτογραφίζουν τους εμπνευστές τους» και θα παραμείνουν μόνο «σχέδια επί χάρτου».

Όντως, το δημοσίευμα των Financial Times έχει προκλητικό περιεχόμενο, το οποίο συνιστά ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Χώρας. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που γίνεται κάτι τέτοιο. Πριν από τη δημιουργία της σκευωρίας κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ υπήρχαν επίσημες φωνές από το εξωτερικό, οι οποίες ζητούσαν ξεκάθαρα την ποινικοποίηση ενός Λαοφιλούς Πολιτικού Σχηματισμού, μόνο και μόνο γιατί η δική του ανάπτυξη αντίβαινε στα δικά τους σχέδια και συμφέροντα.

Μετά, μάλιστα, την έναρξη της εν λόγω σκευωρίας είδαμε τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δίνει λογαριασμό σε ξένους παράγοντες για την υπόθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και να δέχεται μάλιστα τα συγχαρητήριά τους για το όλο ντροπιαστικό, για τον ανθρωπισμό και το νομικό μας πολιτισμό, σκηνικό. Σε παράλληλη διαδρομή, δυστυχώς, κινήθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, λοιπόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ διαμαρτύρονται για την ωμή παρέμβαση των ξένων στα εσωτερικά ζητήματα του Τόπου, θεωρώντας πολύ σωστά ότι κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο, θα πρέπει να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να θυμηθούν ότι οι ίδιοι δεν διαμαρτυρήθηκαν στο ελάχιστο όταν διάφοροι ξένοι παράγοντες εισέβαλαν ανήθικα στην πολιτική ζωή του Τόπου, ζητώντας την ποινικοποίηση ενός Έντιμου και Νόμιμου Πολιτικού Κόμματος με εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Γιατί η σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν είναι τίποτε άλλο από τη μίξη των επιθυμιών ξένων κέντρων αποφάσεων και της εντολοδόχου κυβέρνησης Σαμαρά για την εξουδετέρωση του μοναδικού πολιτικού φορέα Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suriza-kai-anel-pou-diamarturontai-twra-as-thumhthoun-thn-wmh-parembash-twn#ixzz3Wcxf9hj3

Exit mobile version