Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκάλυψη “Εμπρός”: Στα ταμεία των Βρυξελλών ο ΦΠΑ;

Αποκάλυψη “Εμπρός”: Στα ταμεία των Βρυξελλών ο ΦΠΑ;

Άρθρο του Π. Παναγόπουλου για την εφημερίδα “Εμπρός

Να μας πουν τώρα, πού καταλήγει το αίμα του Λαού!

Ο ΦΠΑ (Φόρος Προστιθέμενης Αξίας) είναι μια από τις παλαιότερες φορολογικές «σφαλιάρες» που δέχθηκαν οι Έλληνες από την «σωτήρια» εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είναι ο πρώτος που μας τον φόρτωσε στην πλάτη. Από τότε, ο ΦΠΑ γνώρισε τα μεγαλύτερα «σκαμπανεβάσματα» που έχει γνωρίσει ποτέ φόρος, καθώς κάθε κυβέρνηση τον ανέβαζε, αλλά και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις τον κατέβαζε, ανάλογα με τα κέφια της. Βέβαια, το θέμα «φορολογία» στην Ελλάδα, είναι μεγάλη υπόθεση, καθώς αρκετοί από τους φόρους που πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες, είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί. Κανένας από αυτούς τους διαστροφικούς φόρους δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς ο λαός να βγει στους δρόμους, αν δεν υπήρχε η συνεχής «πλύση εγκεφάλου» από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, τα οποία απροκάλυπτα εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα εξαπατώντας αλλά και τρομοκρατώντας τους Έλληνες.

Στους γραφειοκράτες της Ε.Ε. τα λεφτά μας!

Τα ΜΜΕ διαδίδουν καθημερινά ότι όποιος δεν πληρώνει τον ΦΠΑ, ζημιώνει το Κράτος. Αυτό διαδίδουν και νομίζει ο λαός ότι ο ΦΠΑ πηγαίνει στα κρατικά έσοδα, επομένως, όποιος δεν τον αποδίδει, κλέβει, μας λένε, το κράτος, και κατά συνέπεια… τους πολίτες που είναι συνεπείς! Έτσι μας λένε, και έτσι θέλουν να νομίζουμε. Δηλαδή, ότι από τον ΦΠΑ πληρώνονται δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιες υπηρεσίες, πολιτικοί, και γενικά ό,τι έχει σχέση με το εσωτερικό της χώρας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Η απάντηση, είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ!

Ό,τι εισπράττει το Κράτος από τον ΦΠΑ πηγαίνει ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ στη Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία με αυτά τα χρήματα πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα της κοινότητας. Τα κράτη λοιπόν λειτουργούν ως εισπράκτορες της Ε.Ε. Με αυτά πληρώνονται οι υπάλληλοι της. Το κοινό σύστημα ΦΠΑ εφαρμόζεται στην παραγωγή και στην διανομή αγαθών και υπηρεσιών που αγοράζονται και πωλούνται προς κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). «Για να εξασφαλιστεί η ουδετερότητα του φόρου, ανεξαρτήτως του αριθμού των πραγματοποιούμενων πράξεων, οι υποκείμενοι στον φόρο μπορούν να εκπέσουν από τον χρεωστικό τους ΦΠΑ το ποσό του φόρου που έχουν καταβάλει σε άλλους υποκειμένους. Ο ΦΠΑ βαρύνει τον τελικό καταναλωτή ως ποσοστό επί της τελικής τιμής του αγαθού ή της υπηρεσίας.»

Επομένως, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο πιο δημοφιλής αλλά και αποτελεσματικός εισπρακτικά φόρος, αυτός που «γδέρνει» κυριολεκτικά τους πάντες αποδίδοντας δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, δεν καταλήγει σε Ελληνικά ταμεία, αλλά καταλήγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή με απλές κουβέντες, ο Έλληνας φορολογούμενος ματώνει, για να πληρώνεται ο Γιούνκερ, ο Ντράγκι και όλα τα καλά παιδιά από την δολοφονική παρέα τους.

Τι είναι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας;

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι ότι ο φόρος αυτός, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» της φορομπηξίας, καλύπτει ΟΛΑ τα καταναλώσιμα αγαθά. «Η γενεσιουργός αιτία του φόρου επέρχεται και ο φόρος καθίσταται απαιτητός, κατά τον χρόνο πραγματοποίησης της παράδοσης αγαθών ή της παροχής υπηρεσιών, εκτός ορισμένων περιπτώσεων που απαριθμούνται περιοριστικά. Για τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών, η γενεσιουργός αιτία του φόρου επέρχεται κατά τον χρόνο πραγματοποίησης της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών. Ο φόρος καθίσταται απαιτητός στις 15 του μήνα που ακολουθεί το μήνα κατά τον οποίο επήλθε η γενεσιουργός αιτία. Αν το τιμολόγιο εκδοθεί πριν από την ημερομηνία αυτή, ο φόρος καθίσταται απαιτητός κατά την έκδοση του τιμολογίου.

Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου 2013, οπότε τίθεται σε ισχύ η οδηγία 2010/45/-ΕΕ, ο φόρος καθίσταται απαιτητός κατά την έκδοση του τιμολογίου ή κατά τη λήξη της προθεσμίας που προβλέπεται στο άρθρο 222 της εν λόγω οδηγίας, αν δεν έχει εκδοθεί τιμολόγιο έως την προθεσμία αυτή. Όσον αφορά την εισαγωγή αγαθών, η γενεσιουργός αιτία επέρχεται και ο φόρος καθίσταται απαιτητός κατά το χρόνο εισαγωγής του αγαθού στο εσωτερικό κράτους μέλους της ΕΕ.» Όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς από τα ως άνω, ο ΦΠΑ είναι ένα μόνιμο «χαράτσι» το οποίο μας έχουν επιβάλει στα πάντα. Αλλά ούτε ευρώ από τα ιλιγγιώδη εισπραχθέντα ποσά, δεν καταλήγει προς όφελος των ανελέητα φορολογουμένων Ελλήνων.

Όλα καταλήγουν στις «τσέπες» των ξένων. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουμε, ειδικά τώρα, που η νέα κυβέρνηση ετοιμάζεται να επαναφέρει και τον φόρο πολυτελείας χωρίς να έχει καταργήσει μέχρι στιγμής, κανέναν από τους υπόλοιπους επονείδιστους φόρους τους οποίους είχε δεσμευτεί προεκλογικά να καταργήσει και μάλιστα την επομένη ημέρα των εκλογών. Είναι ακόμη αδιευκρίνιστο, (καθώς επικρατεί ένα απόλυτα αδιαφανές αλαλούμ), πόσοι και ποιοι από τους υπολοίπους φόρους που με το αίμα τους πληρώνουν οι Έλληνες, καταλήγουν πού, και σε πιο ποσοστό.

Με λίγα λόγια πόσοι από τους φόρους με τους οποίους μας καταγδέρνουν, καταλήγουν σε ταμεία του Κράτους. Οι Έλληνες ματώνουν, υποφέρουν και φτωχοποιούνται, μισθοί και συντάξεις συρρικνώνονται, το έλλειμμα αντί να μειωθεί, μεγαλώνει, στους φόρους προστίθενται συνεχώς και άλλοι φόροι, χωρίς κανείς να μας πει ξεκάθαρα την αλήθεια για το πού καταλήγει το «αίμα» του λαού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-empros-sta-tameia-twn-brujellwn-o-fpa#ixzz3Wem0klwH

Exit mobile version