Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πειραιάς, Μεσσήνη, Δυτική Αττική, Χανιά

Την Τρίτη, 31-03-15, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον Συναγωνιστή Λεωνίδα Βλάχο, με τίτλο: “Ο μύθος της ξενοφοβίας”. Ο Συναγωνιστής έκανε την εισαγωγή του παραθέτοντας ορισμένα τρανταχτά παραδείγματα, στοιχειοθετώντας και τεκμηριώνοντας την άποψη του Κινήματος, για ένα θέμα όπου βιώνουμε καθημερινά ως άνθρωποι και ως Έλληνες πολίτες οπουδήποτε κι αν κινηθούμε. Μίλησε φυσικά για τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιστατικά που αφορούν το εργασιακό περιβάλλον.

Στη συνέχεια στο κυρίως θέμα της ομιλίας του, μετά από μια σειρά κατάθεσης βιωματικών εμπειριών, ο Συναγωνιστής έδωσε στους παρευρισκόμενους να καταλάβουν πως η αδικία εις βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, και παράλληλα η εύνοια προς κάθε λογής λαθρομετανάστη έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ακολούθησε εκτεταμένος διάλογος με τους παρευρισκόμενους, και ως είθισται, άλλη μια συνάντηση μας, έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής, στην ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου και του ύμνου του Κινήματος.

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, στα γραφεία της Τοπικής Μεσσήνης την Τετάρτη 1-4-2015, ο Συναγωνιστής Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, αφιέρωσε την ομιλία του στην ΕΟΚΑ, με αφορμή την συμπλήρωση 60 ετών από την έναρξη της δράσης της. Ο ομιλητής ανέπτυξε την δομή της εν λόγω οργάνωσης, τα μέσα που διέθετε και τους σκοπούς της που ήταν η απαλλαγή από τη βρετανική καταπίεση και η ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα. Επίσης αναφέρθηκε στην ηγετική μορφή του ενδόξου Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα, τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι αγωνιστές και αγωνίστριες της ΕΟΚΑ  από  τους δυνάστες Άγγλους οι οποίοι δεν δίστασαν να στείλουν στην αγχόνη νέα, αμούστακα σχεδόν, παιδιά επειδή ήταν και ένιωθαν Έλληνες.

Ο ανωτέρω συναγωνιστής επεσήμανε ότι στον αγώνα της η ΕΟΚΑ είχε συμπαράσταση από όλους τους Έλληνες απανταχού της γης εκτός από τους κομμουνιστές, Ελλαδίτες και Κυπρίους, οι οποίοι ουσιαστικά συντάχθηκαν με τους δυνάστες εναντίον της ΕΟΚΑ και του Εθνικού αγώνος. Μετά το πέρας της ομιλίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες της ΕΟΚΑ που με την θυσία τους στεφανώθηκαν με τα άνθη της αθάνατης δόξας και έδειξαν το δρόμο του χρέους και της τιμής σ’εμάς, τους σημερινούς εθνικιστές της Χρυσής Αυγής.

Με μεγάλη προσέλευση Συναγωνιστών πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής στην περιοχή της Νέας Πέραμου, η αποδοχή του κόσμου ήταν ενθουσιώδης και υπήρξε συνομιλία των στελεχών μας με πλήθος πολιτών που ζητούσαν εν αγωνίως να μάθουν για την αποφυλάκιση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν.Γ.Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων βουλευτών μας.

Τ.Ο. Χανίων: Το Σάββατο 4/3 πραγματοποιήθηκε ομιλία και βιντεοπροβολή για την ΕΟΚΑ και τον Κυπριακό Αγώνα, από τον Συναγωνιστή Δημήτρη Σταθάκη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn162#ixzz3WhPQdhtx

Exit mobile version