Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θα διαψεύσουν; Ο Τσίπρας είχε προτείνει 2 υπουργεία στο «Ποτάμι» του Μπόμπολα για να μπει στην κυβέρνηση

Θα διαψεύσουν; Ο Τσίπρας είχε προτείνει 2 υπουργεία στο «Ποτάμι» του Μπόμπολα για να μπει στην κυβέρνηση

Αποκαλυπτικότατος υπήρξε ο Θανάσης Σκόκος, στέλεχος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο «Ποτάμι», σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του ποταμάρχη, Θεοδωράκη, σχετικά με το παρασκήνιο των συναντήσεων του Θεοδωράκη με τον Τσίπρα, πριν τον οριστικό σχηματισμό της κυβέρνησης Σανέλ. Σύμφωνα με το άρθρο του εν λόγω στην συνάντηση που είχε ο Τσίπρας με τον Θεοδωράκη στις 26 Ιανουαρίου, η πλευρά του προέδρου του Σύριζα πρότεινε στον Θεοδωράκη να πάρει «κανα δύο υπουργεία» και να ακολουθήσει.

Ας πάρουμε τα λεγόμενα ως αλήθεια, μέχρι τουλάχιστον την συνήθη διάψευση που έρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου για οτιδήποτε είναι αληθές. Αν αληθεύουν, λοιπόν, όλα αυτά ο Τσίπρας είχε κατά νου να ικανοποιήσει εξαρχής το αίτημα Μπόμπολα για συγκυβέρνηση Σύριζα – Mega, δίνοντας μάλιστα δύο υπουργεία. Αυτό αποδεικνύει ότι η δήθεν κόντρα Σύριζα – Ποταμιού ή για να το θέσουμε ακριβέστερα Σύριζα – ολιγαρχών είναι τελείως υποκριτική και για τα μάτια του κόσμου.

Το τελευταίο όμως το έχουν αντιληφθεί και οι «πέτρες». Για να δώσουμε ένα παράδειγμα θα επικαλεστούμε την απάντηση Βαρουφάκη σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι πολιτικοί έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης. Ο Βαρουφάκης απάντησε ότι δεν μπορεί να ξέρει επειδή δεν του δίνει στοιχεία η ΤτΕ, στην απάντηση της οποίας αναγράφεται ότι «τα αιτούμενα στοιχεία διέπονται από το τραπεζικό απόρρητο, το οποίο αίρεται εν προκειμένω μόνο με σχετικό αίτημα της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης»Κοινώς ο Βαρουφάκης δεν έστειλε το αίτημα όπως έπρεπε, αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι άλλοι αρνούνται να του τα δώσουν.

Όμως για ποιο λόγο ο Θεοδωράκης αρνήθηκε την σύμπραξη στην κυβέρνηση, αφού αυτό ήταν και το πάγιο αίτημα του αφεντικού του; Αυτό που αποκρύπτει ο άνθρωπος του «Ποταμιού» είναι ότι η συζήτηση εκείνης της ημέρας περιστράφηκε γύρω από το πώς θα γίνει η μνημονιακή κωλοτούμπα. Ο Τσίπρας επέμεινε στην ανάγκη επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων προς κάλυψη της κωλοτούμπας, ενώ ο Θεοδωράκης αντιπρότεινε μία αλαζονική στάση απευθείας μεταστροφής.

Εκεί τα «σπάσανε» οι δύο πολιτικοί «ηγέτες». Ο Τσίπρας θεωρούσε – και ορθώς – ότι η αποκάλυψη της κωλοτούμπας θα καταρρακώσει τον Σύριζα πολύ σύντομα εκλογικά. Από την άλλη ο Θεοδωράκης δεν ήθελε επ’ ουδενί να γίνει έστω και υποκριτική αναφορά στα κανάλια και τους μεγαλοεργολάβους. Έτσι επιλέχτηκε η λύση της μετέπειτα συνεργασίας με το «Ποτάμι» όταν πλέον θα έχει γίνει η όλη κωλοτούμπα και δεν θα χρειάζονται πλέον προσωπεία. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tha-diapseusoun-o-tsipras-eiche-proteinei-2-upourgeia-sto-potami-tou-mpompo#ixzz3WitJo19n

Exit mobile version