Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο θίασος Σαμαρά τώρα περιοδεία και στη επαρχία…

Ο θίασος Σαμαρά τώρα περιοδεία και στη επαρχία…

Εγκλωβισμένος μέσα στον κυκεώνα των εσωκομματικών του προβλημάτων και χαμένος μέσα στις αντιφάσεις του ασταθούς ψυχικού του κόσμου, ο Σαμαράς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η κατάσταση γι αυτόν και την πολιτική του καριέρα είναι μη αναστρέψιμη. Αδυνατώντας να αφουγκραστεί τα μηνύματα που εκπέμπει η κοινωνία, φαντασιώνεται τον εαυτό του ως θιασάρχη, ο οποίος ξεκινάει περιοδεία με το συνεργείο του στην επαρχία. Όπως διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο», την μοναδική εφημερίδα που έμεινε να στηρίζει την ΝΔ (μέχρι να βάλει λουκέτο κι αυτή…), «Με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλία ανοίγει ο κύκλος των 11 Περιφερειακών Συνδιασκέψεων της Ν.Δ. που θα κλείσει με την Εθνική Συνδιάσκεψη στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. Η πρώτη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 18-19 Απριλίου και θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης του «οδοιπορικού» στην κοινωνία. Όπως λέει ο Αντώνης Σαμαράς στα στελέχη του κατά τη διάρκεια των κλειστών συσκέψεων στη Λεωφόρο Συγγρού, “στόχος δεν είναι να καλοπιάσουμε τους πολίτες. Θα πάμε να τους ακούσουμε και να μας ακούσουν. Να τους πούμε την αλήθεια και να μας πούνε τη δική τους αλήθεια”».

Προσέξτε το ύφος των δηλώσεων του Σαμαρά, για να καταλάβετε την μεγαλομανία που τον διέπει. Αναφέρεται στην «αλήθεια» που θα πει αυτός και την «δική τους αλήθεια», την οποία θα υποστηρίξουν οι πολίτες. Η «αλήθεια» του Σαμαρά δηλαδή, θεωρείται ως αντικειμενική και δεδομένη, ενώ εκείνη των πολιτών ως υποκειμενική και αμφισβητήσιμη, επειδή είναι η «δική τους». Ακόμη και τώρα, μετά την πανωλεθρία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αρνείται να αντικρύσει την θλιβερή γι αυτόν πραγματικότητα και επιμένει να δίνει μεσσιανικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπό του. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και από την συνέχεια του άρθρου – αγιογραφήματος στον «Ελεύθερο Τύπο», όπου αναφέρονται τα εξής: «Παράλληλα στη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι οι συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης θα γίνουν γρήγορα αντιληπτές από τους πολίτες, γεγονός που όπως λένε, θα έχει ως αντίκτυπο τη δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης και τη σταδιακή ανάκαμψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο Σαμαράς εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι η αποτυχία της νέας συγκυβέρνησης στην αποστολή που της ανέθεσε ο Ελληνικός Λαός και η σταδιακή ενσωμάτωσή της στο μνημονιακό στρατόπεδο θα ανοίξει εκ νέου τον δρόμο της επιστροφής στην εξουσία γι αυτόν και την κλίκα του. Οι Έλληνες, δηλαδή, απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν στη ΝΔ και την αισχρή μνημονιακή πολιτική της περιόδου 2012 – 2014… Το ενδεχόμενο ότι είναι πολύ πιθανότερο να στραφούν σε μια άλλη πολιτική δύναμη, η οποία δεν συμβιβάστηκε με τους διεθνείς τοκογλύφους και δεν ενσωματώθηκε στους ακόλουθους του μνημονίου ούτε που του περνάει από το μυαλό.

Το γεγονός ότι η ΝΔ έχει συρρικνωθεί αυτή την στιγμή περίπου στο μισό του εκλογικού αποτελέσματος της 25ης Ιανουαρίου διαφεύγει εντελώς από την αντίληψη του Σαμαρά, ο οποίος ευελπιστεί ότι θα ανακάμψει. Όταν θα έχει αντιληφθεί επιτέλους την απίστευτα τραγική γι αυτόν και το κόμμα του θέση στην οποία βρίσκονται θα είναι πλέον πολύ αργά και για τους δύο…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-thiasos-samara-twra-periodeia-kai-sth-eparchia#ixzz3WjyO8wNh

Exit mobile version