Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο… παντός καιρού Μίκης Θεοδωράκης

Ο… παντός καιρού Μίκης Θεοδωράκης

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Μιας και ο… κορακοζώητος Μίκης επανεμφανίστηκε (σαν τα… χιόνια), δηλώνοντας στον αρχικουκουέ Κουτσούμπα ότι θα καταθέσει ως μάρτυς κατηγορίας κατά της Χρυσής Αυγής, για να αποκαλύψει την… εγκληματική της δράση, κρίνουμε επιβεβλημένο να κάνουμε μια σύντομη επισήμανση κάποιων σταθμών της ζωής του, που κρύβουν από το ευρύ κοινό οι κόλακες των ΜΜΕ.

1ον) Ο Μίκης ήταν μέλος της ΕΟΝ του Ι. Μεταξά. Κι έγραφε μάλιστα και… ποιήματα, όπως τα παρακάτω, για την τέταρτη επέτειο της 4ης Αυγούστου

«Τέσσερα άστρα γύρω-γύρω
Κι είναι στη μέση ήλιος λαμπρός
Τέσσερα χρόνια όλο μύρο
Κι ο ήλιος ο Αρχηγός».

«Έχω πίστη στον Χριστούλη
Σεβασμό στον Βασιλιά
Σαν μεγάλο πατερούλη
Αγαπώ τον Μεταξά».

Εν συνεχεία, κατά την περίοδο της κατοχής, πήγε στην κομμουνιστική ΕΠΟΝ και πριν από τη συντριβή της κομμουνιστικής ανταρσίας κατέληξε στην εξορία. Απ’ όπου, όμως, έφυγε νωρίς, κάνοντας την παρακάτω δήλωση μετανοίας:

Ο υπογεγραμμένος Μιχαήλ Θεοδωράκης του Γεωργίου και της Ασπασίας, Στρατιώτης Τάγματος Σκαπανέων ετών 24 φοιτητής, κάτοικος Ν. Σμύρνης, δηλώ ότι αποκηρύσσω τον ξενόδουλον κομμουνισμόν και την εθνοκτόνον ανταρσίαν και ότι ολοψύχως τίθεμαι εις την διάθεσιν της αγωνιζομένης Πατρίδος.

Ο δηλών
Μιχ. Γ. Θεοδωράκης
Αθήναι 18/04/1049

(εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της 19ης Απριλίου 1949).

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1953, ενώ εδιώκοντο (και δικαίως!) τα συντρόφια του, ο Μίκης πήρε υποτροφία από το κράτος, για σπουδές εις Παρισίους. Και μόλις επέστρεψε, κινητοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί του τότε κατεστημένου του τύπου για να αναδείξουν το «γελαστό παιδί». Οι… κακές γλώσσες λένε πως η κινητοποίησή τους οφείλεται στη γνωστή μασονική αλληλεγγύη, καθώς επιμένουν πως ο πατήρ του ήταν επιφανές μέλος της στοάς…

Κατά τη διάρκεια της 21ης Απριλίου, παριστάνοντας τον… ετοιμοθάνατο, κατάφερε να πάρει διαβατήριο για το εξωτερικό, όπου διέπρεψε ανά τας Ευρώπας ως μέγας… αντιστασιακοτουρίστας. Με την επιστροφή των παλαιοκομματικών και των… πολυτεχνιτών, ο κομμουνιστής Μίκης έριξε το σύνθημα «Καραμανλής ή τανκς»! Διόλου τυχαία, καθότι όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε μια από τις χιλιάδες συνεντεύξεις που έδωσε αργότερα, τον Ιούνιο του 1974 τον είχαν καλέσει οι Αμερικανοί στην Ουάσιγκτον, για «επαφές», προκειμένου να του απονείμουν ρόλο, εν όψει της μεταπολίτευσης που σχεδίαζαν!!!

Ιδού η απίστευτη ομολογία του: «Επειδή οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ειδικά μετά το Πολυτεχνείο, έψαχναν κι αυτοί τρόπους ν’ απαλλαγούν από τους στρατιωτικούς και συμφωνούσαν μαζί μου για τη “λύση-Καραμανλή”, με κάλεσαν στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο του 1974 να μεσολαβήσω, προκειμένου να δεχθεί ο Καραμανλής ν’ αναλάβει αυτόν τον ρόλο».

Την εποχή του ανδρεοπαπανδρεϊσμού, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μίκης, ήταν ο πρωτοπόρος της λεγόμενης «ελληνο-τουρκικής φιλίας», με κοινές συναυλίες που έδινε με τον Τούρκο Λιβανελί, κι απ’ τις δυο πλευρές του Αιγαίου. Μάλιστα, γι’ αυτές τις πολύτιμες υπηρεσίες του προς τον… φιλειρηνικό Αττίλα, τιμήθηκε με το βραβείο Ιπεκτσί! Κι όταν μετά από χρόνια (το 2011) ήρθε στην Ελλάδα ο σουλτάνος Ερντογάν, καλεσμένος του Jeffrey, πήγαν κατευθείαν στο σπίτι του «πατριώτη» Μίκη, όπου χαριεντίστηκαν και φωτογραφήθηκαν πανευτυχείς. Βλέπετε, οι παλιές, καλές υπηρεσίες δεν ξεχνιούνται από τους Τουρκαλάδες…

Το 1989, τα τραγούδια του Μίκη ακούγονταν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της… ΝΔ! Τι είχε συμβεί; Ο Μίκης ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του κόμματος του Μητσοτάκη. Κι όχι μόνον εξελέγη, αλλά έγινε και υπουργός Επικρατείας στην πρώτη κυβέρνηση εκ Χανίων Δράκουλα!

Ωστόσο, παρά τις κατά καιρούς οβιδιακές του μεταμορφώσεις, παραμένει πάντα αμετανόητος θαυμαστής του χασάπη Στάλιν και του επίσης χασάπη Μάο, όπως ομολόγησε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 26 Απριλίου 2009:

Δημοσιογράφος: Εσείς τώρα, πολιτικά, πού στέκεστε; Βλέπω εκεί δίπλα σας μια προτομή του Στάλιν. Σημαίνει κάτι;

Μίκης: Ο Στάλιν και δίπλα ο Μάο! Εγώ παραμένω ένας κομμουνιστής ουτοπικός. Ψάχνω να βρω την κοινωνία της αλληλεγγύης -εκεί βλέπω τη λύση του προβλήματος.

Τελικό συμπέρασμα: αν δεν ερχόταν αυτό το αιωνίως προστατευόμενο «κελεπούρι» του σάπιου συστήματος στη δίκη ως κατήγορος της Χρυσής Αυγής, τότε ποιος θα ερχόταν;

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-pantos-kairou-mikhs-theodwrakhs#ixzz3Wklcycyn

Exit mobile version