Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πνίγεται στα σκουπίδια η Αρχαία Ολυμπία

Πνίγεται στα σκουπίδια η Αρχαία Ολυμπία

Ντροπή και αίσχος! Είναι αδιανόητο η παγκόσμια πρωτεύουσα, λίκνο του πολιτισμού και του ολυμπισμού, η Αρχαία Ολυμπία να βυθίζεται κυριολεκτικά στα σκουπίδια.

Μετά τον Πύργο και η κοιτίδα του Αθάνατου Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος κατακλύζεται από τόνους απορριμάτων με τους τουρίστες έκπληκτους να τραβούν βίντεο την κατάσταση και μετά να τα στέλνουν στις χώρες τους όπου γινόμαστε και διεθνώς ρεζίλι. Ωστόσο,αυτό που μας ενδιαφέρει αναμφισβήτητα δεν είναι η γνώμη των τουριστών αλλά η κατάφορη βεβήλωση του χώρου. Δεν αρμόζει σε μια πόλη που εκφωνήθηκε ο πρώτος λόγος της ένωσης των Ελλήνων και διατυπώθηκε για πρώτη φορά ο όρος “Έλληνες” να παρευλάνουν σωροί σκουπιδιών, ενώ έντομα και τρωκτικά να λυμαίνονται τους κάδους μεταδίδοντας ασθένειες.

Η ευθύνη βαραίνει ολοκληρωτικά τη Δημοτική Αρχή, η οποία ανήμπορη να επωμιστεί το βάρος των καθηκόντων της στέκεται άπραγη παρακολουθώντας τις εξελίξεις.Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας δήλωσε πως η δίμηνη σύμβαση με το ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας έληξε, ενώ τα σκουπίδια που θα μεταφέρονταν έπρεπε να μην ζυγίζουν πάνω από 600 τόνους. Η ποσότητα των σκουπιδιών όμως που μετακινήθηκε ήταν μόλις 445 τόνοι, με αποτέλεσμα να υπολείπονται ακόμη 155 τόνοι.

Σε αδιέξοδο έχει οδηγήσει κάθε προσπάθεια διευθέτησης του ζητήματος με τους κατοίκους αγανακτισμένους να απευθύνουν έκκληση προς άπαντες. Ο Δήμαρχος και η κομπανία είναι υπόλογοι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που προσβάλλει την ιερότητα του χώρου.Οι φωτογραφίες είναι άκρως αποκαλυπτικές…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pnigetai-sta-skoupidia-h-archaia-olumpia#ixzz3WkwOdD5I

Exit mobile version