Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσίπρας στη Μόσχα: Η Ρωσία δεν αποτελεί λύση – Παραμένουμε πιστοί στην Τρόικα και την Μέρκελ

Τσίπρας στη Μόσχα: Η Ρωσία δεν αποτελεί λύση - Παραμένουμε πιστοί στην Τρόικα και την Μέρκελ

Πέραν της συναντήσεως με τον Πούτιν, η οποία είχε τα γνωστά αποτελέσματα, ο Τσίπρας συνέχισε τις εμφανίσεις του στη Μόσχα. Επόμενος σταθμός του ήταν το Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), στο οποίο ο πρωθυπουργός έδωσε διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές». Δεν θα σχολιάσουμε πόσο οξύμωρος ακούγεται ο συνδυασμός των λέξεων «διάλεξη» και «Τσίπρας», αλλά θα περιοριστούμε εστιάζοντας στα όσα είπε.

Πολλοί εκ των ροζ και ψεκασμένων παπαγάλων, θεωρούσαν ότι το ταξίδι του Τσίπρα στη Μόσχα θα αποτελέσει ένα «χτύπημα» κατά του ΔΝΤ και της διεθνούς τοκογλυφίας, που μαστίζει τη χώρα. Έσπευσαν μάλιστα να γράψουν ευφάνταστα άρθρα ακόμα για τους «συμβολισμούς» που έκρυβε το μενού ή το δώρο του Πούτιν στον Τσίπρα. Όμως έμειναν στα «κρύα του λουτρού», αφού η συνάντηση δεν είχε τα προσδοκώμενα, για αυτούς, αποτελέσματα.

Αυτό που ίσως δεν κατάλαβαν, και καλό θα ήταν να το καταλάβουν άμεσα, είναι ο λόγος για τον οποίο οι συνομιλίες «ναυάγησαν». Ο λόγος, όπως έχουμε ήδη πει, είναι η δουλική στάση της κυβέρνησης έναντι των γερμανών και των αμερικανών. Ο Τσίπρας πήγε στη Μόσχα για επικοινωνιακούς και όχι ουσιαστικούς λόγους και αν δεν υπήρχε το ενδεχόμενο επικοινωνιακό κέρδος, η μόνη συνάντηση που θα έκανε θα ήταν με την Μέρκελ. Γι’ αυτό, άλλωστε, και έσπευσε να δηλώσει στην εν λόγω διάλεξή του ότι «Για την Ελλάδα, η Ρωσία δεν αποτελεί «λύση» στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

Κοινώς ο Τσίπρας ουδέποτε θέλησε να πραγματοποιήσει στροφή προς Ρωσία. Όμως επειδή η πάγια αυτή θέση της Χρυσής Αυγής είναι, πέρα από εθνικώς ορθή, εξαιρετικά δημοφιλής στον Λαό. Προφασίζεται, λοιπόν, την «στροφή προς Ρωσία», ενώ την ίδια στιγμή φροντίζει ο ίδιος αυτή η κίνηση να είναι αποτυχημένη, ώστε η χώρα να απομείνει στις άρπαγες του ΔΝΤ και της Μέρκελ. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-sth-moscha-h-rwsia-den-apotelei-lush-paramenoume-pistoi-sthn-troika#ixzz3WqkzRLKZ

Exit mobile version