Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βαρουφάκης στο Bloomberg: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το νέο μνημόνιο!

Βαρουφάκης στο Bloomberg: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το νέο μνημόνιο!

Όπως ήδη γράψαμε ο Βαρουφάκης ήταν ομιλητής σε συνέδριο του Σόρος στο Παρίσι. Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν από αυτό το συνέδριο ο πρόεδρος των Ανέλ, Πάνος Καμμένος, είχε πει ότι ο Σόρος είναι ένας διεθνής κερδοσκόπος, που συνωμοτεί εναντίον της Ελλάδος, κάνοντας λόγο μάλιστα για ένα μυστικό δείπνο με καλεσμένο τον Σόρος, λίγες μέρες πριν πωληθούν τα CDS και ξεκινήσει η οικονομική επίθεση κατά της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω λεγόμενα του Καμμένου αναρωτηθήκαμε πρώτον τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα, ύστερα από την παρουσία Βαρουφάκη στο συνέδριο που είχε ως οικοδεσπότη τον Σόρος και δεύτερον γιατί ακριβώς σιωπά ο Πάνος Καμμένος, εμπρός σε κάτι που θεωρητικά – τουλάχιστον – θα έπρεπε να αποτελεί «κόκκινο πανί» γι’ αυτόν. Όσον αφορά το δεύτερο η απάντηση είναι προφανής και εδράζεται στην άκρατη υποκρισία και την παντελή έλλειψη συνέπειας μεταξύ λόγων και πράξεων. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που λεξιμαχεί εναντίον της βουλευτικής ασυλίας, ενώ έχει διασωθεί από αυτήν.

Ερχόμενοι στο πρώτο ερώτημα, η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον Βαρουφάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg. Στην συνέντευξή του ο Βαρουφάκης αφότου επανέλαβε την ρήση Τσίπρα ότι η Ελλάδα δεν στρέφεται προς την Ρωσία και μακριά από ΔΝΤ – Ε.Ε., ρωτήθηκε και για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει το πολιτικό κόστος ενός «συμβιβασμού», δηλαδή ενός νέου μνημονίου.

Ο Βαρουφάκης στην απάντηση του υπήρξε θετικός λέγοντας ότι είναι έτοιμος «για συμβιβασμό, αλλά όχι να συμβιβαστεί». Αυτό προφανώς σημαίνει ότι το νέο μνημόνιο πολύ σύντομα θα το κοσμεί η υπογραφή του Τσίπρα, του Βαρουφάκη και γενικότερα της αριστεράς. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ψήφιση νέων απαίσχυντων μέτρων εναντίον του χειμαζόμενου ελληνικού λαού. Θα επιχειρηθεί όμως η διαστρέβλωση της αλήθειας από τα αργυρώνητα ΜΜΕ, που θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν μία εικόνα «αναγκαίου» νέου μνημονίου, που θα λέγεται «συμφωνία».

Μένει να διερευνηθεί τι έγινε ακριβώς στο “δείπνο” Σόρος – Βαρουφάκη έτσι ώστε ξαφνικά ο Βαρουφάκης να θυμίζει Μπουμπούκο και ο Τσίπρας τον Σαμαρά. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/baroufakhs-sto-bloomberg-eimaste-etoimoi-na-upograpsoume-to-neo-mnhmonio#ixzz3X07zRjWn

Exit mobile version