Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι Καμμένος, Τι Σημίτης: Αποδέχεται η συγκυβέρνηση Σανέλ το «γκριζάρισμα» των Ιμίων – Ύβρις έναντι των Ηρώων Πεσόντων Αξιωματικών

Τι Καμμένος, Τι Σημίτης: Αποδέχεται η συγκυβέρνηση Σανέλ το «γκριζάρισμα» των Ιμίων – Ύβρις έναντι των Ηρώων Πεσόντων Αξιωματικών

Στις 6:00 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου του 1996 οι αμερικανοί διά του Υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβάλλουν και στις δύο πλευρές τη θέληση τους. «No ships, no troops, no flags». Μέχρι το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου 1996 τα πλοία, οι στρατιώτες και οι σημαίες είχαν αποσυρθεί από τα Ίμια. Οι ελληνοτουρκικές μπίζνες και τα ζειμπέκικα ήταν πιο σημαντικά από την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια.

Μία ώρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 4:50, το πλήρωμα του ελικοπτέρου αναφέρει ότι εντόπισε περί τους 10 τούρκους κομάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει στη βάση του κι ενώ πετά μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος χάνεται από τα ραντάρ. Αργότερα θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

Λίγο αργότερα από τα παραπάνω περιστατικά ο Σημίτης από βήματος Βουλής θα εκστομίσει το «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς», καταρρακώνοντας κάθε αίσθημα εθνικής αξιοπρέπειας είχε απομείνει σε έναν ολόκληρο Λαό. Η Ελληνική Σημαία είχε υποσταλεί και οι Έλληνες πολιτικάντηδες είχαν απαρνηθεί εθνικά εδάφη χωρίς ουδέποτε να λογοδοτήσει κανείς γι’ αυτήν την εθνική μειοδοσία.

Πλέον έχουμε μία νέα συγκυβέρνηση, η οποία υποτίθεται – έτσι λέει τουλάχιστον – ότι μάχεται για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Αντώνιος Γρέγος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για να διαπιστώσει αν μέσα στις προθέσεις της συγκυβέρνησης είναι η τοποθέτηση μνημείου για τους τρείς πεσόντες αξιωματικούς, στον τόπο που έπεσαν.

Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ ήταν εξόχως απογοητευτική, αφού έλεγε ότι δεν είναι «χρήσιμο» ένα τέτοιο μνημείο, την στιγμή που οι πρέπουσες τιμές λέει αποδίδονται σε άλλα μέρη τόσο στην επιχειρησιακή τους βάση, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού, όσο και στο Ναυτικό Σταθμό της Κω, που αποτελεί τη στρατιωτική εγκατάσταση του Κλάδου. Ακολούθως η απάντηση του ΥΠΕΘΑ ουσιαστικά λέει ότι δεν πρέπει να γίνεται λόγος για «γκρίζες ζώνες» και «εδαφική ήττα», διότι κάτι τέτοιο είναι χρήση μη πρέπουσας ορολογίας.

Ακόμα και αν κάποιος διακατεχόμενος από εθνική λήθη θεωρήσει ορθή την απάντηση περί μη ανάγκης μνημείου στη νήσο, θα αισθανθεί το μέγεθος της κοροϊδίας αν συνδυάσει αυτή την απάντηση με την υπερπτήση του ελικοπτεράτου υπουργού πάνω από τη νήσο, πριν μερικούς μήνες. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το μνημείο δεν είναι αναγκαίο, για ποιο λόγο δεν υπάρχει η Ελληνική Σημαία επί του ελληνικού εδάφους στα συγκεκριμένα νησιά; Αφού, όπως δηλώνει ο Υπουργός στην απάντησή του, «τα εθνικά δίκαια είναι απαράγραπτα και αδιαπραγμάτευτα», για ποιον λόγο ο ίδιος δεν προσγειώθηκε στα Ίμια, αλλά αντιθέτως πέταξε ένα στεφάνι από ένα ελικόπτερο, σαν τον κλέφτη;

Προφανώς και αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν ειλικρινώς από τους συγκυβερνώντες. Στην πραγματικότητα δέχονται αναφανδόν την αμετάβλητη αμερικανική βούληση που λέει «No Ships, No Troops, No Flags». Ενστερνίζονται βαθύτατα την θέληση του υπερατλαντικού αφέντη, με τον οποίο άλλωστε πριν λίγο μοίραζαν το Αιγαίο και τους υδρογονάνθρακές (και όχι υδατάνθρακες…) του. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ti-kammenos-ti-shmiths-apodechetai-h-sugkubernhsh-sanel-to-gkrizarisma-twn#ixzz3X143vS00

Exit mobile version