Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα ύψη παραμένει η ανεργία: Με πολιτικές απάτες προσπαθεί η κυβέρνηση να την περιορίσει

Στα ύψη παραμένει η ανεργία: Με πολιτικές απάτες προσπαθεί η κυβέρνηση να την περιορίσει

Στο 25,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.220.828 άτομα, με έναν στους δύο στην ηλικιακή ομάδα των 15- 24 ετών να είναι άνεργοι.

Η ανεργία είναι ίσως η χειρότερη από τις συνέπειες της δεινής οικονομικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια και λογικά η αντιμετώπισή της θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση. Τα στατιστικά στοιχεία είναι εφιαλτικά, αφού, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ένας στους τρεις Έλληνες είναι άνεργος, ενώ το ποσοστό αγγίζει το 60% στις μικρότερες και πιο παραγωγικές ηλικίες. Εκτός από το θλιβερό γεγονός της αδυναμίας των ανέργων να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες, η κατάσταση αυτή αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης και δευτερευόντως, συντελεί στο γενικότερα κακό ψυχολογικό κλίμα στην αγορά.

Η ανεργία είναι η πρώτη και κυριότερη συνέπεια που προκάλεσε το πάγωμα της οικονομίας και η μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, αλλά με τη σειρά της είναι αυτή που ευθύνεται για την μείωση της αγοραστικής δύναμης του λαού, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο, που αδυνατούν να σπάσουν οι μπαρουφάκηδες και οι αριστεροί της Εκάλης.

Πρώτη είδηση σήμερα αποτελεί η εξαγγελία για 32.000 νέες θέσεις, μέσα από το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» σε δήμους. Πριν όμως πανηγυρίσει κάποιος, ότι επιτέλους κάτι γίνεται, αξίζει να δει λίγο καλύτερα τι ακριβώς είναι αυτό και ποιους εξυπηρετεί. Οι «νέες θέσεις» λοιπόν αφορούν 5μηνη απασχόληση και όχι μόνιμη εργασία. Πρόκειται δηλαδή για μη παραγωγική διαδικασία, με πολύ σύντομο χρονικό ορίζοντα λήξης και μοιάζει περισσότερο με ασπιρίνη σε κάποιον χρόνια πάσχοντα, παρά με θεραπεία.

Στα τραγελαφικά της περίπτωσης καταγράφεται και το γεγονός της αποκλειστικής ηλεκτρονικής καταχώρησης, θεωρώντας μάλλον λογικό κάποιος μακροχρόνια άνεργος, που δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του να διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο. Η αποκάλυψη της απάτης συνεχίζεται, όταν δει κανείς ότι σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης μπορεί κάποιος άνεργος να συμμετέχει μέχρι δύο το πολύ 5μηνα, αφού τα φωτεινά μυαλά που το σκέφτηκαν θεωρούν ότι 10 μήνες εργασίας, σε διάστημα τριών και πλέον ετών, είναι ικανός χρόνος, που εξασφαλίζει την επιβίωση. Τα συμπεράσματα, για οποιονδήποτε διαθέτει κοινό νου, είναι εύκολα.

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες, που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και την εξάρθρωση κάθε έννοιας εργασιακών σχέσεων, επιθυμούσαν από την αρχή να καταστήσουν τους εργαζόμενους «απασχολήσιμους». Ο όρος ανήκει στον πάλαι ποτέ αρχιερέα της διαπλοκής Κ. Σημίτη και μάλιστα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη βουλή. Το σχέδιο ήταν παλιό και σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά δυστυχώς, ακόμη και τώρα, υπάρχουν απελπιστικά πολλοί, που εξακολουθούν να ελπίζουν. Αυτοί που οδήγησαν τους Έλληνες εδώ δεν μπορούν και, κυρίως, δε θέλουν να τους βγάλουν από την κρίση. Δημιουργούν έναν στρατό πεινασμένων, σύγχρονων «απασχολήσιμων» και μόνο τους μέλημα είναι η διατήρησή τους στην εξουσία, με τη επέκταση των εξαρτημένων εκλογικών πελατών τους.

Για το Λαϊκό Σύνδεσμο η εξασφάλιση της εργασίας αποτελεί κύρια ευθύνη της πολιτείας και εγγύηση για την ανάπτυξη της. Για την πραγμάτωση αυτής της υποχρέωσης του κράτους προς τους πολίτες, απαιτείται εθνική στρατηγική άρσης των συνεπειών που οδηγούν στην ανεργία και όχι ευκαιριακές παρεμβάσεις, που απλά συντηρούν την εκλογική πελατεία.

Χρήστος Καρανικόλας

xathess.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sta-upsh-paramenei-h-anergia-me-politikes-apates-prospathei-h-kubernhsh-na#ixzz3X1KwVDkb

Exit mobile version