Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πειραιάς, Ξάνθη, Καβάλα

Την Παρασκευή, 03/04/15, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον Συναγωνιστή Κώστα Παπαδημητρίου, με τίτλο: “Ο Όρκος των Αθηναίων”. Ο Συναγωνιστής ξεκίνησε την ομιλία του μπαίνοντας απευθείας στο κυρίως θέμα του, κάνοντας ιστορική αναδρομή στις ενδοξότερες ημέρες του Έθνους μας, στην κλασική αρχαιότητα. Με γλαφυρές περιγραφές και υπό κλίμα έντονης συγκίνησης, μίλησε για μία συγκεκριμένη νύχτα της άνοιξης, όπου οι Αθηναίοι έφηβοι συναντιόντουσαν για έναν ιερό σκοπό, και η επόμενη αυγή από εκείνη τη νύχτα από έφηβους τους έβρισκε άντρες. Έπειτα παρέθεσε αυτολεξεί τον ιερό όρκο των Αθηναίων, αναλύοντας τον εξονυχιστικά, και κάνοντας παράλληλα εύστοχους σχολιασμούς σε σχέση με το σήμερα και τον ιερό Αγώνα της Χρυσής Αυγής.

«Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά, ούτε θα εγκαταλείψω το συμμαχητή μου, με οποιονδήποτε κι αν ταχθώ στη γραμμή. θα αμυνθώ και για τα ιερά και τα όσια και μόνος και μαζί με πολλούς και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ’ όση την παρέλαβα. και θα υπακούσω πρόθυμα σ΄αυτούς που δικάζουν κάθε φορά και Θα πολιτεύομαι σύμφωνα με τους καθιερωμένους θεσμούς και σύμφωνα με όσους άλλους ο λαός με κοινή απόφαση θα καθιερώσει. Και σε περίπτωση που κάποιος θα αποπειραθεί να καταλύσει τους θεσμούς ή να μην πειθαρχεί σ΄ αυτούς, δεν θα επιτρέψω, θα αμυνθώ και μόνος και μαζί με πολλούς. Και θα τιμήσω τα πατροπαράδοτα ιερά».

Κλείνοντας, καθώς έφτασε στο σήμερα και την παρακμή του, ο Συναγωνιστής τόνισε πως ουδείς εκ του πολιτικού κατεστημένου έχει την παραμικρή ιδέα για το πνεύμα του στρατιώτη και την ψυχική του δύναμη. Ακολούθησε εκτεταμένος ιδεολογικός και ιστορικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους, και ως Είθισται, άλλη μια συνάντηση μας, έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής, στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.

Άλλη μία ενημερωτική εξόρμηση της Τ.Ο. Ξάνθης τελεσφόρησε την Μ. Τρίτη 7 Απριλίου το απόγευμα στην πόλη της Ξάνθης. Κλιμάκιο συναγωνιστών με την παρουσία του Γραμματέα της τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστου, διένειμε μεγάλο αριθμό φύλλων των εφημερίδων Χρυσή Αυγή κι Εμπρός, καθώς κι έντυπο ενημερωτικό υλικό με τις πολιτικές προτάσεις του Κινήματός μας όσον αφορά τη μελλοντική εθνική διακυβέρνηση της Ελλάδας από την Χρυσή Αυγή. Οι συμπολίτες μας ζητούσαν επίμονα να μάθουν λεπτομέρειες για τις αποφυλακίσεις του Αρχηγού μας και των συναγωνιστών βουλευτών μας Λαγού Ιωάννη και Χρήστου Παππά , καθώς δήλωναν την πεποίθησή τους για την θετική έκβαση της επικείμενης δίκης της Χρυσής Αυγής. Αυτό καταδεικνύει πλήρως, ότι η σκευωρία εναντίων μας, στην συνείδηση του Ξανθιώτη πολίτη έχει καταρρεύσει κι έχει εδραιωθεί ο νόμιμος πολιτικός αγώνας της Χρυσής Αυγής.

Την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του συναγωνιστή Νίκου Καψαλίδη με θέμα τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ ενάντια στον Άγγλο κατακτητή. Τα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας ήταν γεμάτα από κόσμο που παρόλο ότι διανύουμε την Μεγάλη εβδομάδα των παθών παραβρέθηκαν στον χώρο για να ακούσουνε την ομιλία του συναγωνιστή. Αρχικά έγινε αναφορά στην νύχτα της 31 Μαρτίου προς 1 Απριλίου του 1955, 30 λεπτά μετά τις 24.00 που άρχισε η μεγάλη γιορτή για την ένωση. 20 εκρηκτικοί μηχανισμοί ανατινάχτηκαν σε όλη την Κύπρο Λευκωσία. Λεμεσός, Λάρνακα, Αμμόχωστος συγκλονίζονταν από τις εκρήξεις, φέρνοντας μαζί τους και τον πρώτο νεκρό της ΕΟΚΑ, τον Μόδεστο Παντελή που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία όταν πήγε να κόψει ηλεκτροφόρο καλώδιο στον ηλεκτρικό σταθμό της Δεκέλειας-Επισκοπής. Την νύχτα εκείνη γέμισε όλη η Κύπρος με προκηρύξεις που έγραφαν ΕΟΚΑ, ο αρχηγός Διγενής, τρομοκρατώντας τους Άγγλους.

Αφού δεν μπορούσαν να σκοτώσουν τους αγωνιστές σε μάχη, τους έστελναν στην αγχόνη με συνοπτικές διαδικασίες. Μερικοί από τους αγωνιστές που απαγχονίστηκαν όπως ο νεαρός Ευαγόρας Παλληκαρίδης που με την λεβεντιά προ του θανάτου εξέπληξε εχθρούς και φίλους. Όταν τον ρώτησε ο δικαστής γιατί να μην του επιβάλουν την θανατική ποινή του, ο Ευαγόρας απάντησε στους σταυρωτές του «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα, το έκαμα ως Ελλην Κύπριος, όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο.». Ήταν μόλις 17 χρονών.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας που επισήμανε ότι οι σημερινοί αγωνιστές για Ελευθερία είναι οι Χρυσαυγίτες που αγωνίζονται για τα δίκαια του λαού μας ενάντια σε όλους και όλα. Οι Χρυσαυγίτες είναι έτοιμη να δώσουν ακόμη και την ζωή τους για τις ιδέες τους και τα πιστεύω τους. Όπως τότε με την ΕΟΚΑ, έτσι και τώρα με υπομονή και επιμονή, με πίστη στον Αρχηγό και στο κίνημα θα καταφέρουμε στο τέλος να νικήσουμε. Κλείνοντας έκανε μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν το νομό Καβάλας και στο κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής. Η ομιλία έκλεισε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλουν τον Εθνικό μας ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ λοιπόν είναι το μόνο που αρμόζει στους ΗΡΩΕΣ της ΕΟΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn165#ixzz3XBC6rMso

Exit mobile version