Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ούτε συνδιάσκεψη δεν του βγαίνει του Σαμαρά

Ούτε συνδιάσκεψη δεν του βγαίνει του Σαμαρά

Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα “Εμπρός

“Δάκτυλο” Καραμανλή βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς πίσω από την μαζική απροθυμία «γαλάζιων» στελεχών να συμμετάσχουν στην Οργανωτική Επιτροπή για την διοργάνωση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της Ν.Δ., που προανήγγειλε, προ ημερών, ο ίδιος. Ο Μεσσήνιος πολιτικός εγκλωβισμένος στις εμμονές του πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός συνωμοτεί ανοιχτά εναντίον του. Ετσι τουλάχιστον ερμηνεύουν οι καραμανλικοί, την ομιλία του στην Βουλή αναφορικά με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο.

Η φράση Σαμαρά, που τελευταία δεν ακολουθεί τις συμβουλές του επιστήθιου φίλου, πρώην γραμματέα της κυβέρνησής του, ψυχιάτρου Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ότι «η κρίση έφερε τα μνημόνια», θεωρήθηκε ως ευθεία αιχμή για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος. Επόμενο ήταν την επόμενη ημέρα ο Καραμανλής να μην σηκώσει το τηλέφωνο, για πολλοστή φορά μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σε κλήση που δέχθηκε από τον διάδοχό του στην ηγεσία της Ν.Δ. Κι αυτό, γιατί ο Σαμαράς τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα υπερασπιστεί την «απαστράπτουσα», όπως την είχε αποκαλέσει παλαιότερα, πενταετία 2004-2009, ενώ θα κατακεραύνωνε τον Γιώργο Παπανδρέου, που μας παρέδωσε σιδηροδέσμιους στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων. Φυσικά, όπως συνηθίζει, δεν τήρησε ούτε αυτή την δέσμευσή του, επιδεινώνοντας το ήδη βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις τους.

Επόμενο ήταν, οι παροικούντες στην οδό Στάθη Γεροδήμου, στις παρυφές του Λυκαβηττού, όπου είναι η νέα έδρα του Καραμανλή, καθώς στο παλιό γραφείο του στην Παναγή Κυριακού επικρατεί πλέον… πολυκοσμία, να εμφανίζονται αντίθετοι στο ενδεχόμενο να νομιμοποιήσουν το «πανηγυράκι του Σαμαρά», όπως αποκαλούν την Εθνική Συνδιάσκεψη της Ν.Δ. που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο. Αποτέλεσμα είναι αρκετοί να προτείνουν την αναβολή της διοργάνωσης, με το αιτιολογικό της κακής κατάστασης της χώρας, στην πραγματικότητα όμως, γιατί φοβούνται ότι η συμμετοχή θα περιορισθεί σε διάφορα γραφικά στελέχη και μερικούς όψιμους πολιτευτές.

Στο μυαλό Σαμαρά, έχει «καρφωθεί» η υποψία ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Τσίπρα και Καραμανλή που σκοπό έχουν την αναζήτηση πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας του. Τελευταία, μάλιστα, πιστεύει ότι ο Καραμανλής κινείται σε συνεννόηση με τον νυν πρωθυπουργό προκειμένου με την στήριξη βουλευτών που ελέγχει ο πρώτος, να συγκροτηθεί, αν επιβεβαιωθεί το σενάριο περί αποχώρησης μέρους της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Γι’ αυτό και στην τελευταία ομιλία του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, έσπευσε να δηλώσει πρόθυμος, να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Μάλιστα, κατά το δείπνο που είχε πριν 10 ημέρες με τους πρωτοεκλεγέντες βουλευτές της Ν.Δ., είπε ότι το κόμμα δεν αποκλείει την συμμετοχή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα, του οποίου θα ηγείτο ο Τσίπρας. Ασμένως, όμως, διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο θα προϋποθέτει την δέσμευση Τσίπρα ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί την οικονομική πολιτική που είχε χαράξει ο ίδιος, καθ’ υπαγόρευση των δανειστών. Το κωμικοτραγικό είναι ότι κατά την διάρκεια του δείπνου, έβγαλε μολύβι και χαρτί, αναλύοντας με όρους μαθηματικών, ότι σε περίπτωση που δεν πειθαρχήσουμε στις εντολές της τρόικας και προκληθεί πιστωτικό γεγονός, με ακραία εκδοχή το Grexit, θα πέσουν τα ποσοστά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Εκείνο που προκαλεί τον γέλωτα, ακόμη και της Ντόρας Μπακογιάννη, που τελευταία συνομίλησε με τον Τσίπρα από τον οποίο έλαβε επιστολή σχετική με την συγκρότηση «Επιτροπής Σοφών» που θα εξετάσει τους λόγους που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, είναι ότι ο Σαμαράς ονειρεύεται ότι «θα αναστηθεί πολιτικά». Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ενστερνιστεί την άποψη Λαζαρίδη ότι πρέπει να βαδίσει στα βήματα του Γαλλοεβραίου Νικολά Σαρκοζί. Το σύνθημα «κάν’ το όπως ο Σαρκοζί», κυριαρχεί στις τάξεις των πραιτωριανών του! Δυστυχώς γι’ αυτόν, όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι η επιρροή της Ν.Δ. περιορίζεται πλέον σε ηλικιωμένους ενώ στην νέα γενιά αναζητούνται οπαδοί της «ψοφοδεξιάς» κυριολεκτικά με το φανάρι.

Ούτως ή άλλως, η «γαλάζια» παράταξη «έχει ολοκληρώσει τον βιοϊστορικό της κύκλο», όπως είχε προφητέψει από τον Δεκέμβριο του 1999 ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και νυν Κοινοτικός Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/den-tou-bgainei-oute-sundiaskepsh-tou-samara#ixzz3XJdcNlpV

Exit mobile version