Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή φέρνει στη βουλή την διαπλοκή του Βαρουφάκη με τον ανθέλληνα Σόρος

Η Χρυσή Αυγή φέρνει στη βουλή την διαπλοκή του Βαρουφάκη με τον ανθέλληνα Σόρος

Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο διεθνές συνέδριο που οργάνωσε το Ινστιτούτο Brookings, συνιδρυτής του οποίου είναι ο ανθέλληνας Σόρος, ο συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος έφερε το θέμα στην βουλή καταθέτοντας ερώτηση στα αρμόδιο υπουργείο.

Με την ερώτησή του ο συναγωνιστής Παναγιώταρος ζήτησε να διευκρινιστούν καίρια θέματα για την παρουσία και ομιλία του Βαρουφάκη στο εν λόγω ινστιτούτο όπως τον σκοπό που εξυπηρετεί αυτή η κίνηση, την δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης για να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς ειπώθηκε και εάν τυχόν υπήρξε ποτέ συνεργασία ή έμμισθη σχέση του Συριζαίου υπουργού με κάποιο από τα ιδρύματα του μεγιστάνα χρηματιστή Τζορτζ Σόρος.

Ακολουθεί η σχετική ερώτηση:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την επίσκεψη και ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, σε διεθνές συνέδριο του παγκοσμιοποιητή Τζορτζ Σόρος»

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, παρευρέθηκε και μίλησε σε συνέδριο στο Παρίσι, που διοργανώθηκε από το  «Ινστιτούτο για μια Νέα Οικονομική Σκέψη» του Τζορτζ Σόρος, δηλωμένου ανθέλληνα, υποστηρικτή και χρηματοδότη των Σκοπίων, που «μάχεται» για τον διαμελισμό των Βαλκανίων σε μικρά κρατίδια. Μεταξύ των επαπειλούμενων κρατών, ως γνωστόν, είναι και η χώρα μας, όπου δραστηριοποιούνται παραφυάδες των ιδρυμάτων του παγκοσμιοποιητή Σόρος, και υποστηρίζουν οικονομικά μειονότητες ανύπαρκτες (μακεδονική, αλβανική, τουρκική).

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Ποιον σκοπό εξυπηρετούσε η παρουσία και ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο εν λόγω διεθνές συνέδριο;
2. Ποιος πλήρωσε τα έξοδα της αποστολής του;
3. Τι ειπώθηκε για το μείζον ζήτημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τόσο από πλευράς Τζορτζ Σόρος όσο και από πλευράς Γ. Βαρουφάκη; (Παρακαλώ, όπως μας προσκομισθούν τα σχετικά πρακτικά του συνεδρίου).
4. Είχε εργαστεί ή συνεργαστεί στο παρελθόν ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, με κάποιο από τα ιδρύματα του ανθέλληνα Τζορτζ Σόρος; Αν ναι, πότε και με ποιον σκοπό;

Αθήνα, 17/04/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-fernei-sth-boulh-tis-perierges-scheseis-tou-baroufakh-me-ton#ixzz3XeeCJz38

Exit mobile version