Τρίωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, ο Κιτσόπουλος Χρήστος περιφερειακός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή για την ΑΜΘ και Γραμματέας της ΝΕ Έβρου της Χρυσής Αυγής, και ο Καραβέλας Συμεών και Δουλάκης Μιχάλης μέλη της ΝΕ Έβρου της Χρυσής Αυγής.
Παίρνοντας τον λόγο κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο συναγωνιστής Κιτσόπουλος Χρήστος ανέφερε τα εξής: “Μιλώντας ως περιφερειακός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής αλλά και σαν Γραμματέας της Ν.Ε. Χρυσής Αυγής Έβρου θέλω κατ αρχήν να πω ότι βασικός πυλώνας της ιδεολογίας μας και των πολιτικών μας θέσεων είναι ο πρωτογενείς τομέας τον οποίο η μέχρι τώρα κυβερνήσεις άφησαν να παρακμάσει και στο τέλος την στιγμή που μιλάμε να καταστραφεί. Στον πρωτογενή τομέα ανήκει και η παραγωγή ζάχαρης.
Η ιστορία της ελληνικής ζάχαρης είναι αρχετυπική, οι ιστορικοί του μέλλοντος οφείλουν να τη μελετήσουν για να κατανοήσουν πώς μια χώρα φτάνει στο σημείο να μην παράγει τίποτα. Κι ακόμα χειρότερα, να πουλάει σε ξένους τα δικά της μέσα παραγωγής για να παράγουν προϊόντα τα οποία η ίδια αγοράζει στη συνέχεια. Θα απευθύνω σε όλους μια ρητορική ερώτηση, Πώς η κραταιά μέχρι πρότινος ελληνική βιομηχανία ζάχαρης κατέρρευσε και απειλείται πλέον με πλήρη αφανισμό;
Δεν περιμένω απάντηση όμως ας αναλογιστούμε τα γεγονότα και ας σκεφτούμε πως κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Πώς, από τα 10 εκατ. κέρδη που έγραφε το 2005 στον ισολογισμό της, έφτασε σήμερα να κλείνει τα εργοστάσια της, την ώρα μάλιστα που οι διεθνείς τιμές του προϊόντος έχουν απογειωθεί; Πώς από τα 400.000 στρέμματα τεύτλων απέμειναν 55.000, οι 1.320 μόνιμοι εργαζόμενοι έγιναν μόλις 428, πώς οι 320.000 τόνοι παραγωγής μειώθηκαν σε 35.000 και πώς ναυάγησε κι αυτό ακόμα το σχέδιο παραγωγής βιοκαυσίμων;
Και, τελικά, ποιοι και πώς αντικατέστησαν το πρόσημο «συν» με «μείον»; Έχουμε και λέμε: Η Κοινή Αγροτική Πολιτική που διέταξε. Οι ελληνικές κυβερνήσεις που εκτέλεσαν. Οι τραπεζίτες που εξυπηρετήθηκαν. Οι κομματικοί «κουμπάροι» που άλωσαν. Και ερχόμαστε στο 2015 με τα κλειστά εργοστάσια. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική πέρασε, φυσικά, κι όλα τα άλλα είναι Ιστορία… Πώς υλοποιήθηκε η πολιτική αυτή;
• Η Ε.Ε. έθεσε ποσόστωση επί της παραγωγής των κρατών μελών της – στην Ελλάδα δόθηκε δικαίωμα παραγωγής 158.000χιλιάδων τόνων (ενώ μέχρι τότε μπορούσε να παράγει 320.000).
• Μείωσε την τιμή που έδινε στους αγρότες της για να βάζουν τεύτλα κατά 45%.
• Επέβαλε εισφορά επί της ποσόστωσης: κάθε χώρα για κάθε τόνο ζάχαρης που παράγει θα έπρεπε να πληρώνει 110-170 € υπέρ του γεωργικού ταμείου της Ένωσης.
• Με τους πόρους αυτού του ταμείου η Ένωση έδινε κίνητρο σε χώρες να αποχωρήσουν
Υπόγραψαν ένα μνημόνιο και το ακολουθούν σαν τυφλοσούρτη.
Κι ούτε που τους απασχολεί ότι απ’ αυτά τα εργοστάσια ζουν χιλιάδες άνθρωποι, ότι η τιμή της ζάχαρης έχει ανεβεί τόσο που αν κρατούσαμε τα εργοστάσια όχι μόνο θα εξοφλούσαμε τα χρέη, αλλά θα έβγαινε και κέρδος. Κι εμείς τα πουλάμε για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ζάχαρη, όπως και τα σιτηρά, είναι από τα αποκαλούμενα στρατηγικά προϊόντα για το καλάθι της νοικοκυράς και την αύξηση του πληθωρισμού.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατέστρεψαν τον πρωτογενή τομέα και αποβιομηχανοποιησαν την χώρα μας, το ίδιο έγινε και στο νομό μας. Η νέα κυβέρνηση δηλώνει ότι θα επαναλειτουργήσει τα εργοστάσια και καλεί τους αγρότες να ξανακαλιεργήσουν τεύτλα.
Επειδή ακούγονται πολλά, η Χρυσή Αυγή θα στηρίξει την επαναλειτουργία των εργοστασίων με την προϋπόθεση να παραμείνουν Ελληνικά, με Έλληνες εργαζομένους και με Ελληνική πρώτη ύλη, από Έλληνες παραγωγούς.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suskepsh-sthn-orestiada-gia-thn-epanaleitourgia-tou-ergostasiou-zacharhs#ixzz3Xej8hyJX